Bojan84
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.12.2007
- Poena
- 330
Burazer kupio nov racunar. Ploca Biostar A785GE, procesor Athlon II X2 240. Iz stare masine je ostavio ATA hard disk WD 320GB, koji je do sad sluzio za back up i podeljen je na dve particije. U novoj masini na njega treba da se instalira operativni sistem. Na istoj ATA grani stoji i DVD rezac, znaci sata konektori ostaju prazni do daljneg, odnosno dok burazer ne kupi novi sata hard. Sve komponente sam sklopio i spojio i sve radi kako treba, ali problem nastaje kada sam poceo da instaliram operativni sistem. Posto je burazer hteo da stavi Win 7 njega smo prvog pokusali da instaliramo, ali pri odabiru na koju particiju da ide instalacije javlja se greska da particija ne odgovara i da na njoj nije moguce instalirati OS. Nakon toga probam instalaciju XP-a ali isto kada na red dodje opcija da se odabere na kojoj particiji treba da bude OS javlja se slececa greska This disk does not contain a windows xp-compatible partition. Kada odaberem format, kao rezultat mi izadje raw-ntfs, za koji mi javlja istu gresku.
Ono sto je interesantno kada sam hard disk prebacio kod mene u racunar, sve radi kako treba, XP prepoznaje particiju i instalacija krece normalno, sto ce reci da je hard disk u redu. Da li je neko imao slican problem, hvala unapred.
Ono sto je interesantno kada sam hard disk prebacio kod mene u racunar, sve radi kako treba, XP prepoznaje particiju i instalacija krece normalno, sto ce reci da je hard disk u redu. Da li je neko imao slican problem, hvala unapred.