Šta je novo?

Nekoliko pitanjca

• Začetnik teme Začetnik teme Papss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Papss

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.01.2005
Poena
319
Imao sam strasnih problema sa novim kablovskim modemom pa sam bio prinudjen (u stvari kasnije se ispostavilo i da nisam) da reinstaliram WinXP pa stoga imam nekoliko kratkih pitanja, a i neka koja nemaju veze sa tim ali me je to navelo da ih postavim. Ok, idemo redom. 🙂

1) Posle reinstalacije Win-a prvo sto sam uradio je update svih security programa. Sto se tice KAV-a tu je sve proteklo OK ali mi nije jasno to da su update SPYBOT-a i ADAWARE protekli maksimalno brzo, recimo po mojoj slobodnoj proceni za ADAWARE samskinuo jedva 500 kila i tako nesto i za SPYBOT - za ADAWARE je recimo update bio star 183 dana - dakle kako je moguce da su update-ovi toliko kratki a prethodnih meseci sam ih skinuo sigurno megabajte i megabajte.

2) Koristim istu zastitu kao i pre reinstall-a (KAV i OUTPOST) medjutim ipak mi se otvaraju neki WWW + neki glupi sajtovi na mestima na kojima ranije nisu. Cini mi se da sam u OUTPOST-u sve podesio kao ranije.

3) Posto imam Operu bez JAVE, gde mogu da skinem SAMO Javu za Operu, znaci ne celu Operu sa njom?

4) U Operi postoji opcija da se u toolbar postavi google pretrazivac, tako da se ne mora ici na google prilikom pretrazivanja. Posto ja koristim YAHOO, kako da postavim njega umesto Google-a (nema ga u izboru) ? Skinuo sam yahhotoolbar misleci da je to to, medjutim on mi se instalirao a nigde ga ne vidim. Sta sam ja to u stvari instalirao (da nije nesto za IE?) ?

Za ADWARE znam da je velicina definicija ~0.5MB.

2) Koristim istu zastitu kao i pre reinstall-a (KAV i OUTPOST) medjutim ipak mi se otvaraju neki WWW + neki glupi sajtovi na mestima na kojima ranije nisu. Cini mi se da sam u OUTPOST-u sve podesio kao ranije.
Sta ovo znaci? Gde se otvaraju, koja su to mesta gde se pre nisu otvarali?

1) Nemoj nista da se brines, sve je u redu, posto si i ranije skidao stalno nove definicije koje su sadrzale stare, pa je tako bilo i sada. Dakle, sve je OK.

2) To ipak moras sam provjeriti u podesavanjima za Outpost, posto ga ne koristim (je koristim ZoneAlarm Security Suite).

3) http://www.java.com/en/download/manual.jsp

4) Tacno tako, instalirao si Yahoo toolbar za IE, nisam siguran da ga ima za Operu. Nista, ili koristi Google search u Operi, ili idi rucno na Yahoo, pa trazi.

Nadam se da sam bio od pomoci. Pozdrav

@BlackNeo

1) Iskreno, ne razumem o cemu govoris, znaci skinuo sam max 500kb a instalirao sam isti onaj fajl kojim sam u prethodnih nekoliko meseci skinuo megabajte i megabajte. "Manjak" je ko zna koliko megabajta.

3) Ne pise da podrzava Operu!?

@Dishapaun

Pa recimo kada odem na krekerski sajt na koji sam ranije redovno isao on mi otvori neke XXX sajtove. To mi se ranije nije desavalo, znaci bukvalno nikada nista nisam imao od pop-up-ova, xxx sajtova i tih gluposti.

1) Dakle ponavljam, kada vrsis update Ad-Aware-a, on skida kompletne definicije svaki put - znaci skines ih npr. danas, pa izvrsis update posle 7 dana, sve ovo sto si skinuo danas zamijeni se tim definicijama sto ces ih skinuti za 7 dana, a one sadrze sve one koje si vec imao + nove definicije. Valjda je jasno sad.

3) Ja imam instaliran Java Runtime Enviroment 1.5 (ili 5.0, sve zavisi kako gdje pise) i radi sa Operom.

Inace, sto se tice pristupa tim sajtovima, sta koristis za pristup njima? IE? Koristi Operu, imas ugradjeni Pop-up blocker koji odlicno radi.

Operu koristim naravno. Ok je, samo su se par puta pojavili ti neki sajtovi, i to uvek isto i na istom mestu.

A sta je u stvari JAVA odnosno JRE ? Da li njome mogu samo da "vidim" neke stvari na sajtovima koje inace ne mogu ili su mogucnosti jos neke? Sta si ti skinuo, offline instalation ili manual? Jedna je 15gb a druga 7gb a ne vidim razliku. Inace na tom sajtu ne spominje da podrzava Operu ali ako ti kazes onda ti verujem.

Meni se kad koristim Operu nikad ne pojavljuju pop-up prozori, mozda imas kakav adware, mozda su nesto propustili i Ad-Aware i SpyBot. Ja zato koristim kombinaciju 3 programa: Ad-Aware, BPS Spyware Remover i Webroot Spy Sweeper. Posle njihove kombinacije ne ostaje nista.

Inace, JRE predstavlja radno okruženje koje omogućava pokretanje programa napisanih u J2SE 5.0 Development sistemu. Ja sam je instalirao sa nekog PCPress CD-a, a velicina je ta od 15MB.

Ok, hvala ti, stvarno!

Ne otvaraju mi se pop-up-ovi nego jedna/dve XXX stranice i neka stranica za skidanje neke muzike ili tako nesto...

Moguce da je do tog sajta nesto, da se automatski otvaraju te stranice. Je li ti strikirano u opcijama kod Opere "Block unwanted pop=ups"? Probaj mozda i sa "Block all pop-ups" da vidis hoce li ih to sprijeciti.

Nazad
Vrh Dno