Šta je novo?

Nekoliko pitanjca... :-)

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre svega, zanima me da li postoji 5.1 kartica koja poseduje opticki ulaz, a da ima i klasicne analogne 5.1 izlaze (znaci front, rear, center), drugim recima da li je moguce da se vrsi konverzija sa nekog optickog 5.1 sistema preko zvucne kartice u analogni 5.1 zvuk...

Microlab X-10D zvucnici, vasa iskustva, utisci i poredjenje sa X-25 modelom? Osim snage, ne vidim nikakve druge prednosti X-25 sistema, nisam skroz siguran, ali cak mislim da X-25 nema opticki ulaz, zar ne?

Poslednja izmena:
Meni X-Fi Platinum daje mogucnost obrade 5.1 zvuka na dig in ili da ga propustim. Znaci prikljucen dvd player je decodirao DD ili DTS zvuk i slao ga analogno na zvucnike. Koristim ja i dig izlaz ali sam ovo cisto probao, inace koristim Vistu x64.

Da li tako nesto mogu da uradim na Audigiju 4 ili na X-Fi Xtreme Audio/Music? Koja kartica sa digitalnim (optickim) ulazom moze da procesira na analogni 5.1 sistem, a da je zaista pristupacna po ceni... Ta koju si naveo kosta nesto manje od 200 evra.

Razlika izmedju XtremeMusic i Platinum je u dodatnom front panelu i daljinskom, koji je sada nebitan. Na front panelu imas jos coax i opt ulazi i izlaz i daje mi tu mogucnost u panelu za podesavanja za karticu. Na zalost kod nas nema dodatnih front panela ali ti neko iz inostranstva moze doneti. Iskreno mislim da za manje pare neces naci nista slicno. X-Fi audio izbegavaj, nije to to.

XtremeAudio=Audigy 2 SE=Soundblaster Live! 24

Pa i ja sam mislio da uzmem Audigy ili SB Live! 24-bit ali ni jedna ni druga nemaju opticki ulaz... :p A sta je bilo sa ovim zvucnicima koje sam naveo, zar bas niko nije imao prilike da proba X-10D?!? Cini mi se da sam video da su se pominjali u nekoliko navrata na forumu kao najbolji sistem sa optickim ulazom koji kosta ispod 200 evra...

Dizem ovu temu iz "mrtvih"! U medjuvremenu sam uzeo doticne zvucnike koji imaju coaxial-ni ulaz i opticki ulaz. E sad komp bi povezao na coaxial-ni ulaz preko SPDIF kabla, ali da li mi neko moze reci gde mogu da kupim taj kabl i kako izgleda? Imam SB Live! koji izgleda nema SPDIF out pa cu morati i zvucnu karticu da menjam... :(

Poslednja izmena:
Ispravka Creative SB Live! ima SPDIF-Out koji se nalazi na mestu gde se kaci centralni zvucnik samo se iz software-a odabere "digital output only" i onda je on aktivan. SPDIF-In je "interno" izveden na stampanoj ploci (kao i CD-In, AUX-In i TAD-In). Ako nekoga vise zanima imam shemu u PDF-u koju sam skinuo sa Net-a pa mogu da je posaljem.

Eh, tek sada sam video thread... na zalost, poprilicno kasno, jel`te.
Elem imam ja Microlab X-10D i ako "problem" jos nije resen, slobodno mi se javi na mail, ili postuj detalje ovde, pa cemo to vec resiti & objasniti! (Inace, sp-dif bi trebalo da predstavlja resenje.....)
(Pokusao sam da ti posaljem mail, ali si iskljucio opciju za primanje mailova, tako da... javio sam se ovde).
:wave:

Nazad
Vrh Dno