Šta je novo?

Nekoliko pitanja vezanih za Skype+Win98+VOIP Phone

vectorman

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
319
1. Da li neko koristi Skype na Win98 ili Win98SE (ukoliko da, koji od ova dva odabrati?) i kakva su iskustva, da li ima nekih poteškoća?
2. Koja je najslabija konfiguracija i koja konekcija (da li može sa dobrim dial-upom?) sa kojom neko od vas koristi Skype bez problema?
3. Koji je najjeftiniji VOIP Phone (USB) koji se kod nas može naći i gde?
4. Da li se VOIP Phone može koristiti i za PC2Phone i za PC2PC?
5. ...setiću se...
:type:

1. Ja sam Skype koristio na 98-ici, iako proizvodjac ne spominje da ce raditi. Tek od MElenijuma. Znaci, ne brini, radice ti.

2. Ne znam koja je najslabija konfiguracija, ali cuo sam da je uspesno radilo i na Celeronu 400. Inace, dialup je ok. Svaki kb/sec dobro dodje, ali ce i dialup posluziti.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kod mene je na dial-up Skype radio ocajno. Moze da se razgovara, ali zvuk stalno kasni, isprekidan je i sl; narocito kada se vrsi poziv PC2Phone.
Na ISDN-u radi sasvim ok (sa 2 kanala kao i "pravi telefon")
Jeftin Skype telefon (za oko 25Eur sa PDV-om) ima firma netiks , sajt www.netiks.co.yu
Mislim da bi trebalo da moze da se koristi takav telefon za obe vrste poziva (ali ovo nisam probao)

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovorima, a je li još neko koristio Skype na Win98?

Ja sam pokušao na 98Se (pentium I 200Mhz 64 MB RAM-a SB Creative Vibra 128)
Prethodno maksimalno očistim RAM tako da je skoro 40MB free. Skype se tada pokreće i kači na server ali je test zvučne kartice nezadovoljavajući. Zvuk sa servera je isprekidan i nerazumljiv iako se uvek kačim na 52 Kbs a veza je stabilna. Probao sam i sa Creative AWE 16 karticom i opet nisam uspeo. Na kraju sam ga pokretao i preko USB stick-a ali opet sa isprekidanim zvukom. Nisam probao Googletalk. Da li je taj program proradio nekome na 98-ici?

Nazad
Vrh Dno