Šta je novo?

Nekoliko novih komponenti do 400e

m4rk0

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
330
Iz starog kompa prebacujem Asus 6770, Xonar DS i 2 x samsung F3 1TB, sto znaci da mi preostaje da kupim sledece nove komponente:

CPU - po izboru
maticna - po izboru
memorija 2x4 gb ddr3 (obavezno)
ssd 120-160gb (obavezno)
kuciste/napajanje - po izboru

Bavim se web dizajnom i cesto je otvoreno nekoliko browsera ili se radi sitnija obrada i/ili slice u fotoshopu uz prikaz na dva monitora, pa su to u sustini i najzahtevnije stvari koje bi se obavljale na racunaru. Igrice ne igram niti ce ista od komponenti biti njima podredjeno. Kao sto rekoh u naslovu budzet je 400e.

untitled.jpg

Problem je Asus Xonar DS jer je PCI, tako da mora neka druga ploča koja ima i taj slot...verovatno je i neku hiljadu skuplja.

Ima sad Patriot Ignite 240GB za 9000 na akciji, tako da taman moze jos da doda za plocu.

Ok hvala na preporuci za konfu a i za povoljan HDD.
A koju bi plocu preporucili sa slotom vise ?
Koliko je isplativo ici na 16gb (2x8gb) RAM-a obzirom na moje potrebe (gore opisane) ?

nemeremo da znamo koje brauzere koristis,koliko te stranice trose itd.u sustini najlakse je posle dokupiti ram,u smislu da ne stedis sad na procu,ssd-u da bi uzeo 8gb koje ti mozda nece ni trebati.ne trebaju ti 4 slota za 16gb,8gb stikovi vise nisu niti retki niti skuplji toliko,a taj posao nece nikad traziti 32gb ram-a.

Ja koliko sam razumeo trebala mu je ploca sa PCI slotom, otkud sad i sa 4 slota za RAM :d

Uzmi jedan modul od 8gb. Nikakva razlikabu odnosu na dual channel, a ostaje ti još prilično prostora za apgrejd.

OK hvala, onda bi otprilike ovo bila finalna verzija:

CPU: INTEL i5-4460 3.2GHz 6MB LGA1150
MB: Gigabyte GA-B85M-D3H
HDD: SSD SATA3 240GB Patriot Ignite
RAM: DDR3 8GB 1866MHz Patriot Viper 3 Black Mamba XMP
CASE/PSU: LC Power Pro 925B 600w

kul je to,samo bih ja na tvojem mestu uzeo raidmax hyperion a napajanje ovde na oglasima.bilo sta kvalitetnije sa 12cm ventom ce ti zavrsiti posao,bila je i EVGA,cak se i neki seasonic za smesne pare spominjao...

Ponavljam se kao brouken rekord - b85 čipset ne podržava brži ram od 1600. Slobodno kupi sporiju, a jeftiniju memoriju.

Polovno napajanje i hard disk se NIKAD ne kupuju.

Poslednja izmena:
slazem se sa kokanom

i da dodam posto ni ne igra igre moze umesto i5 da uzme i3-4160 jer podrzava ht a za ostatak novca neko bolje napajanje,nov hdd,vise memorije ili sta god mu je preko potrebno.

Poslednja izmena:
Ponavljam se kao brouken rekord - b85 čipset ne podržava brži ram od 1600. Slobodno kupi sporiju, a jeftiniju memoriju.

Polovno napajanje i hard disk se NIKAD ne kupuju.
Ako je RAM na akciji, onda i ima smisla. MOžda je jefitniji od nekog 1600 modela. A za napajanje i HDD/SSD se ne bih složio. Posebno ako znaš šta i od koga kupiješ. A zavisi i koliko ti je bitan PC, tj. podaci na njemu.

Ajd razmisli lepo- zašto bi neko uopšte prodavao hdd? Ne treba mu za storage? ;)

Polovno otpada u startu zato sam i napisao da nove komponente uzimam, ne zato sto sam gadljiv na polovno (taman posla), vec jednostavno moram novo zbog odredjenih "pogodnosti" (rate, beskamatno itd).

black mamba 8gb 1866mhz memorija je trenutno na akciji u emmiju za 5.000 , to je najjeftinija memorija od 8gb u ponudi u emiju , tih 1866 neces moci zbog ploce da iskoristis pa ce ti oboriti na 1600mhz.

Nazad
Vrh Dno