Šta je novo?

Nekoliko iritirajucih XP stvari......:(((

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Usled one trke i frke oko instalacije windowsa, zalutali CD XP-a se obreo u mom CD-ROM-u i instalirao i pored moje velike mrznje prema XPu...ali ajde sta je tu je....
Cim sam usao u Windows XP setio sam se koliko je odvratan da sam hteo odmah da po******... A da ste videli moju facu kada sam otvorio spisak servisa, smejali bi ste se do sutra... Prosto neverovatno koliko ****** na jednom mestu (ne zamerite, ja sam 2k korisnik a on ima bar upola manje servisa a u XPu sam prvi put pogledao listu servisa). Zauzece mem pre gasenje servisa cak 130, a posle gasenja 83 🙂 Ali nije to prica vezana za ovaj topic, eto to su samo utisci......losi naravno. Josh kada sam se setio one CLASSIC teme...uzas tacno sam pozeleo da istog trenutka instaliram 2k.

Ono sto me zesce iritira je AUTOPLAY!!! Iako sam ja to 'iskljucio' on i dalje radi....i naravno nervira me... Kako da ga zauvek iskljucim, sem formatiranjem harda i stavljanjem 2k preko?
Pozdrav...

kUdtiHaEX je napisao(la):
1-zalutali CD XP-a se obreo u mom CD-ROM-u

2-i pored moje velike mrznje prema XPu

3-Cim sam usao u Windows XP setio sam se koliko je odvratan da sam hteo odmah da po******.

4-tacno sam pozeleo da istog trenutka instaliram 2k.

5-Ono sto me zesce iritira je AUTOPLAY!!!
1- ma, da... zalutali??? desava se to 😀

2 - zasto bi mrzeo neki OS???? Ja ne mrzim nijednu stvar, a to ukljucuje i software! (u stvari, ne mrzim nikoga i nista!)

3- odvratan? e, onda mi je bas drago sto ces morati da se mucis sa njim :beat:

4- pa, sto ne uradis to???

5- vec si postavljao to isto pitanje ovde, a ja bih samo dodao:
TweakUI for WinXP

PS. Nego, sta bi sa MyIE2 i auto-refreshom strana? Radi li? (cini mi se da si ti postavio to pitanje negde)

Sigurno si ga video negde pre nego sto si ga instalirao, znao si kako izgleda i kako radi, pa zasto si ga instalirao? A i ako ti se bas toliko ne svidja, postoji jednostavno resenje, obrisi ga i instaliraj ono sto ti se dopada, u tvom slucaju 2k.

Autoplay se lako iskljuci iz group policy editora (samo ako imas professional).
Znaci run>gpedit.msc
Odatle mozes lako pogasiti jos gomilu stvari ako te nerviraju.
Ja licno mislim da je XP najbolji windows do sada, daj mu vremena pa ces videti...

ZoNi je napisao(la):
...

1- ma, da... zalutali??? desava se to 😀

2 - zasto bi mrzeo neki OS???? Ja ne mrzim nijednu stvar, a to ukljucuje i software! (u stvari, ne mrzim nikoga i nista!)

3- odvratan? e, onda mi je bas drago sto ces morati da se mucis sa njim :beat:

4- pa, sto ne uradis to???

5- vec si postavljao to isto pitanje ovde, a ja bih samo dodao:
TweakUI for WinXP

PS. Nego, sta bi sa MyIE2 i auto-refreshom strana? Radi li? (cini mi se da si ti postavio to pitanje negde)

1. Znas kako da ti kazem, instalacija koja se pokrece kada ubacis CD....znaci boot i ulazi u instalaciju je ista kod 2k pa sam ja prevideo mogucnost da je to XP, i tek kada sam dosao go grafickog dela shvatio sta sam stavio....smesno ali istinito 🙂
2. Ma ne mogu ti opisati koliko ne volim XP.....a posto znam da ce se za nedelju dana izbagovati samo tako nemam razloga dabrinem :>
3. Odvratan je slaba rec za ruznocu GUI-a XP-a.
4. Ma ajde ne budi smesan, treba mi najmanje 4 sata da postavim sve programe i da im podesim okruzenja.....
5. hvala 🙂

Jos jedan nezadovoljni korisnik XP-a 🙂
Svaki put kad ga instaliram na praznu particiju, ponasa se potpuno drugacije (kao da ga ne instaliram na isti komp) dok je procedura instaliranja potpuna ista. Pored toga, za onakvu vrstu maltretiranja kao sto moram da mu pruzam je skroz nestabilan i nepouzdan. Drzim ga iz jednog razloga - imam podrsku za sav hardver (dok u w2k bas i ne)
A da ne pominjem nerazjasnjene probleme (koje sam pisao svojevremeno i na forumu i niko nije odgovarao) kao u zoni sumraka, koje se eto desavaju samo sa XP-om

Poz

zanimljivo - ja do sada nisam imao nijedan bitan problem sa XPom! (instalirao sam ga vise puta i kod sebe i kod drugih, i na jake i na slabe PCje, i sveze i preko 2K... nikakvih bitnih problema... bilo je sitnica, ali svakako ne vise nego kod bilo kog Win-a)...

a stabilnost? maximalna!!!

ma, zato postoji mogucnost izbora - stavi koji god hoces OS i uzivaj! (hmm... ili pati! 😉 )

dakle: XP 4ever! (tj. sve do DugogRoga 🙂 )

ZoNi je napisao(la):
zanimljivo - ja do sada nisam imao nijedan bitan problem sa XPom! (instalirao sam ga vise puta i kod sebe i kod drugih, i na jake i na slabe PCje, i sveze i preko 2K... nikakvih bitnih problema... bilo je sitnica, ali svakako ne vise nego kod bilo kog Win-a)...

a stabilnost? maximalna!!!

ma, zato postoji mogucnost izbora - stavi koji god hoces OS i uzivaj! (hmm... ili pati! 😉 )

dakle: XP 4ever! (tj. sve do DugogRoga 🙂 )

Neko jednostavno ima srecu a neko ne 😉
Jedino mi je radio ok na K6-2 na 450MHz.. ali sporrooooo
Tu nije pravio nikakvih problema 🙂
Ma vesto su napravili sistem.. u principu imas izbora ali ga isto tako i nemas 🙁

ZoNi je napisao(la):
...

mimas - tu su svi moguci Win-ovi, pa Linux-i, BSD-ovi, i mnooogi drugi... e,sad koji je najbolji...

Nisam mislio na izbor u tom smislu 🙁

ZoNi je napisao(la):
nego? (da ne trazis ti to neke prevremene izbore? 😉 ... eh, nedostaje mi WebParlament, pa sad ovde lupam...)

ne, stvarno... sta si mislio? ja smatram da imam izbor (ne 100%, ali dovoljno...)

Mislio sam da covek ne moze da izabere nesto sto bi mu skroz pasovalo, nego od svog tog "asortimana" moze da izabere samo ono sa cime bi se najmanje izmaltretirao. U principu, uvek neki kompromis i neka krpachina..
Ali dobro.. s obzirom da je sve to "dzabe", nemam ni pravo da se zalim..

Huh i meni nedostaje WebParlament 🙂

petri je napisao(la):
Jos jedan nezadovoljni korisnik XP-a 🙂
Svaki put kad ga instaliram na praznu particiju, ponasa se potpuno drugacije (kao da ga ne instaliram na isti komp) dok je procedura instaliranja potpuna ista. Pored toga, za onakvu vrstu maltretiranja kao sto moram da mu pruzam je skroz nestabilan i nepouzdan. Drzim ga iz jednog razloga - imam podrsku za sav hardver (dok u w2k bas i ne)
A da ne pominjem nerazjasnjene probleme (koje sam pisao svojevremeno i na forumu i niko nije odgovarao) kao u zoni sumraka, koje se eto desavaju samo sa XP-om

Poz

Da, svi su nezadovoljni, a svi ga koriste...Kada bismo sada postavili poll na forumu verujem da bi preko 80% bilo korisnika Winblows XP OS-a..

ZoNi je napisao(la):
...
(pretpostavljam da bi se i mixi i morbius slozili sa mnom...)
Ja se slazem, obzirom da sav Microsoft-ov software kupujem (odnosno kupovao sam), za 150din, i vise sam nego zadovoljan. Salim se naravno, bar sada imamo izbor vise OS-a, ukoliko se nekom ne svidja Microsoft neka proba neciji tudji OS mozda ce biti zadovoljniji.

Instalirao sam nekom liku XP pre par dana. On se malo igrao, obrisao konekcije, mail, i jos mnogo toga. I umesto da ja sad idem kod njega, gubim vreme, ili mu objasnjavam telefonom pola sata sta treba sa uradi, samo mu objasnim u dva minuta kako da vrati System Restore na vreme kad je sve bilo OK, i svi srecni. Samo toliko, pa vi sad pljujte po njemu.

apolon je napisao(la):
Instalirao sam nekom liku XP pre par dana. On se malo igrao, obrisao konekcije, mail, i jos mnogo toga. I umesto da ja sad idem kod njega, gubim vreme, ili mu objasnjavam telefonom pola sata sta treba sa uradi, samo mu objasnim u dva minuta kako da vrati System Restore na vreme kad je sve bilo OK, i svi srecni. Samo toliko, pa vi sad pljujte po njemu.

Za takve operacije je sasvim ok.. ali je mene par puta zaje*o opasno taj system restore.. vrlo je bio neupotrebljiv. Uostalom, ja sam reko da se ne zalim na doticni sve dok ga imam ovako jeftinog 🙂

heh ja sam moj XP nekako z@**** kao nikad do sad
pocne da se ucitava kaze login i onda odmah logout tako da nema sanse da se udje do kraja u win i ode do system restore
naravno ghost uvek pomaze ali mi nije jasno sta se desilo
znam da sam par programcica skinuo sa neta i instalirao ali isto tako znam da nisu virusi ili mozda jesu neki novi koji AVP ne detektuje

inace za mene, ovo je ubedljivo najbolji OS od microsofta do sada i nema sanse da me neko ubedi u suprotno

moguce je da on nekom ne radi kako treba kao sto je svojevremeno WinME zezao moje drugare dok je kod mene radio savrseno, najverovatnije da je u pitanju bio hardware, a mozda i podrska za njega tako da je moguce da neke odavde iz istog razloga zeza WinXP

pozdrav

Nista nije sigurno! Ja se nadam da Longhorn nece biti nalickan ko XP...

Nista nije sigurno! Ja se nadam da Longhorn nece biti nalickan ko XP...
Mislim da si u pravu kad kažeš da neće biti nalickan ko XP, biće još više 😀 pa ja ne znam kako ti očekuješ od OS za koji je optimum grafička sa pixel shaderim 2.0 (znam da bi trebalo i sa dx7 kompatibilnim da radi) da ne bude nalickan? ,)

To je stvarno smesno. Uskoro cu da brojim frejmove u notepadu...

He, a sta se tek desilo drugaru kad sam mu pokusavao utistati modem. Ubacio ono L0 u init string pokusao se konektovati, 1. put, 2.put, 3. put i .....bumm restartuje se Windows i ....nemam vise C: particiju!!?!! Virus nije imao, izuzev samog Windowsa 🙂
Ipak slazem se sa Zonijem da je ovo dosad najbolji Win. (mada je daleko od idealnog), a i GUI mu stavim na ono klasicno i onda je podjednako "ruzan" kao i Win2k.

Matthias je napisao(la):
... ovo (je) dosad najbolji Win. (mada je daleko od idealnog)...

Sta vise reci, kada je ovde sve receno?
🙂

Matthias je napisao(la):
He, a sta se tek desilo drugaru kad sam mu pokusavao utistati modem. Ubacio ono L0 u init string pokusao se konektovati, 1. put, 2.put, 3. put i .....bumm restartuje se Windows i ....nemam vise C: particiju!!?!! Virus nije imao, izuzev samog Windowsa 🙂
Ipak slazem se sa Zonijem da je ovo dosad najbolji Win. (mada je daleko od idealnog), a i GUI mu stavim na ono klasicno i onda je podjednako "ruzan" kao i Win2k.

Sta reci vise o odlicnom XPu koji jede particije :beat:

Pravo da vam kažem da sam ja ipak prešao na winxp, posle dugogodišnjeg korišćenja, što 98-ice što wina 2k i povremenog instaliranja XP-a komšijama, ipak mi se sada XP nameće kao logično rešenje. Čudno je kako su svi MS sistemi na početku svoje karijere veeeliki trash, a vremenom postaju, well, pa samo trash :mrgreen:

ma moze da pricha ko shta hoce ali meni se iskreno "svideo" XP josh od beta verzija...Stvano mislim da je bash cool OS (ne uzimajuci u obzir linux...) Stvarno je to smaranje kako je microsoft ovakav i onakav dojadilo (barem meni)...Pre njega sam koristio 98/2000/me. 2000 nisam dugo koristio jer sam imao velikih problema sa drajverima pa sam se posle par dana vratio na 98 a onda na ME...E posle ME-a i onaj OS na jednoj disketi izgleda ozbiljnije...Onda sam naravno preshao na XP mogu reci da sam uglavnom zadovoljan !!!

Deluje zanimljivo rasprava, ali nista sustinski nije receno 🙂

Prelazak na novu verziju bilo cega bi trebalo da bude zbog njegovih noviteta i prednosti u odnosu na prethodnika. Generalno, sta to moze da uradi prosecni korisnik na WinXP, a da nije mogao na Win2k? Jeste, da promeni styles 🙂 I to samo ako je patchovao XP ili koristi 3rd party program za skinove.

Ja licno nisam zadovoljan XP-om. Bas zbog ove razlike u odnosu na prethodnika. Za novu verziju, tako najavljivanu kao "nesto novo i straobalno" sam ocekivao nesto vise kao motivaciju. Neke stvari kao sto su musicavo ponasanje u mrezi ili slavna poruka gasenja "da bi se sacuvao hardver" (na istom hardveru i generaciji drajvera gde 98SE i Win2k rade kao sat) mogu i da pripisem ranim verzijama do dolaska potpunijeg SP-a. Dakle, kad i to zanemarimo, ostaje ono prvo: cime bi me MS, kao kupca, motivisao da kupim novi proizvod? Ugradjen FW? Ima ga i drugde free za koriscenje. Ugradjeni CD recording sw? Dobija se free uz uredjaj. Skinovi? Ima i drugde, od windowblindsa pa nadalje. Novi IE? Downloadable. Itd.
Dakle, voleo bih da mi neko kaze sta ga je (sem izgleda) motivisalo za instalaciju i koriscenje XP-a? (podrazumevam situaciju da je takvim korisnicima sve radilo korektno sa nekim prethodnim windowsom).

Ima mnogo gotivniji sistem za logovanje korisnika.
Do sada, kome sam stavljao W2k, mucno ljudima bilo da prave multi-user okruzenje cak iako su imali potrebu, smaralo ih kucanje, sada samo klikic na slikicu i svako svoje ima.
Naravno, ne drze passworde 🙂

Pozdrav!

Hm, brže podizanje sistema(ni sam nisam veorovao koliko mi je ovo u stvari bitna stavka pri radu na računaru). Znam, rećiće te pa da koristiš w2k i ne bi ti toliko restarta trebalo, ali nije tako. Ima tu još stvari kao što je baza drivera ili slično, ali to uopšte nisu megalomanska poboljšanja, kako nas je MS ložio, to je samo šminka. U stvari verovatno je razlog zašto sam između w2k i XP (sada) odabrao XP, zato što sam puno vremena posvetio tweakovanju XP-a i da je to na kraju ispalo OK. Mada većina tweakova deluju ili u stvari potiče sa 2000-rke, ali nemam naviku da te tweakove primenjujem na w2k.

To mu dođe kao novi M3 i neka trkačka kockica i sad M3 brzo ide, udoban, klima, koža, ali kockica je napravljena za pistu ima rolbarove, kadice umesto fotelja i mnogo više konja i neporedivo brže ide i tako dalje, ali opet više ljudi će da izabere novi auto. Tako ja bar gledam na sisteme.

PS. NFS6 :mrgreen:

...

1. Znas kako da ti kazem, instalacija koja se pokrece kada ubacis CD....znaci boot i ulazi u instalaciju je ista kod 2k pa sam ja prevideo mogucnost da je to XP, i tek kada sam dosao go grafickog dela shvatio sta sam stavio....smesno ali istinito 🙂
2. Ma ne mogu ti opisati koliko ne volim XP.....a posto znam da ce se za nedelju dana izbagovati samo tako nemam razloga dabrinem :>
3. Odvratan je slaba rec za ruznocu GUI-a XP-a.
4. Ma ajde ne budi smesan, treba mi najmanje 4 sata da postavim sve programe i da im podesim okruzenja.....
5. hvala 🙂

daj bre kutija, XP ima bas lep GUI!

Nazad
Vrh Dno