Šta je novo?

Neko mi hakerise facebook?!

dok

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
319
Kako je moguce da mi neko vidi zid tj sve aktivnosti na facebooku a nije mi prijatelj ?U podesavanja sam stavio da mi zid vide samo prijatelji. :mad:

Da li si možda stavio da vide prijatelji prijatelja?

"Cure" ti informacije od nekog koga imas kao prijatelja ;)

a da li si razmisljao da promenis password i mail?

pa kako moze preko mejla i pasworda? mislim odakle zna password?

Ih, kako....na milion nacina. Promeni pass, za pocetak. Brisi cashe iz browsera, ne konektuj se sa tudjih racunara, skeniraj na trojance i viruse...

Pa ispade da je facebook supalj ko sir,a mi tamo stavljamo sve i svasta.

A jesi razmisljao da tamo ne stavljas sve i svasta ?

Pa valjda je poenta u tome da se tamo stavljaju slike iz zivota,video klipovi itd.Ako toga nema onda on gubi smisao.Ko ce onda pretrazivati facebook kad tamo nema nista?

+1 Dover... grubo ali istinito...

Ajmo realno,stavljas privatne stvari na javne servere koji su ako sam dobro shvatio zasticeni userom i passom,ne znam tacno jer ne koristim Face.Jaka mi zastita...meni su neki klinci wireless provaljivali na 128 bitnom WEP-u (ajd i nije neka zastita al je bolja od user i pass),mozes milsiti sta se radi kad milioni napaljenih i pametnih klinaca krene preko neta...
Jednostavno resenje:ne stavljaj nista
Nemozes ocekivati od Facebook administracije da ti zastiti slicice,mnogo jace kompanije sa mnogo jacom zastitom su padale...

P.S.:Ovo je tema za Weasela :)

Iskulirajte ljudi stvarno ...
Ako mozete pomozite coveku ko neki sto su napisali korisne postove ...

verujte mi ja bih prvi krenuo da prozivam facebook i ljude koji ga koriste ( potvrdice vam drmilengele i jos neki to :D ) ali kad covek pita za pomoc zaobidjite postove koji nisu u vezi sa temom :)

Slobodno otvorite novu temu "facebook" pa prozivajte branite hvalite diskutujte (naravno u granicama pravila i kulture ponasanja ) ... ;)

Poslednja izmena:
Samo da napomenem sve drzavne sluzbe na celom svetu koriste facebook kao izvor informacija pa cak i za hvatanje i spijunazu ratnih zlocinaca i ko zna jos koga i zasto,pa prije nego sto nesto okacite razmislite dobro pre nego sto okacite.

Pa naravno kad je Facebook kao oglasna tabla. Pa ko voli da stavlja svoje slike na oglasnu tablu, neka kaci da ga svi vide..

1)Prva stvar je da neko izigrava doushnika shto neko reche "curi" preko nekog "prijatelja" (trula jabuka, ili lazni nalog(posebno efektivno kod mushke napaljene populacije XD ) ).

2)Da si bez ikakvog razmishljanja dodao neku aplikaciju, koja je ustvari malware i hakuje ti nalog. Lichno sam reshio problema nekoliko ljudi na takav nachin, ALI ti ljudi su mi se pozalili u roku od 7 dana najvishe.
U chemu se sastoji reshenje?
VRLO jednostavno.Deinstalira/skine/otkachi se SVE aplikacije koje su prihvacene 2-4 dana PRE uochavanja problema(zlonamernici umeju da sachekaju, chisto da ne shvatite shta se dogadja).Poshto su mi se u svim sluchajevima pozalili u roku od 3-5 dana rekao sam im da deinstaliraju/skinu/otkache sve aplikacije u poslednjih 7 dana. Svaki put je pomoglo+naravno PROMENA SHIFRE u kombinaciji sa time.

3) Ovo je u poslednje vreme VRLO popularan nachin, "hakovanja" FB naloga.

http://www.facebooksrbija.com/kako-nam-kradu-lozinke/uputstva/850.html

Najnovi slučaj lažne Fejsbuk stranice koji se desio juče doneo nam je niz odgovora. Svakako najvažniji : kako se kradu lozinke. “Pecaroš” koji je postavio lažnu stranicu nije obratio pažnju na sve aspekte sigurnosti servera, tako da smo uspeli da dođemo do spiska fajlova na serveru, čak i do naloga i lozinki korisnika koji su se upecali. Na spisku se, verovali ili ne, nalazi preko 500 korisnika Fejsbuka, u glavnom iz Srbije, BIH, Crne Gore. U ovom tekstu rešavamo sve misterije krađa Fejsbuk lozinki!

proces-pecanja

Iako smo više puta upozoravali da se ne logujete na stranice koje u svojoj adresi ne sadrže www.facebook.com mnogi korisnici i dalje greše.

Juče je na adresi http://lite__facebook.t35.com/facebook.html postavljena lažna stranica koja po dizajnu apsolutno podseća na novi Facebook Lite. U pitanju su praktično tri fajla :
1. Stranica na koju se logujete
2. Logika koja uzima vašu lozinku i usmerava nas na pravi Fejsbuk (obično je u pitanju jednostavni php fajl)
3. Tekstualni fajl u koji se upisuju lozinke onih koji se upecaju

Pošto smo uspeli da dođemo do kompletnog spiska fajlova, koji inače nisu bili dovoljno osigurani (verovatno je “pecaroš” neka neiskusna osoba), prikazaćemo vam čitav proces pecanja kroz sledeće slike.

Na lažnoj stranici unosite korisničko ime i lozinku :

proces-pecanja-1

Bez obzira da li je lozinka ispravna ili stranica vas usmerava na pravi Fejsbuk, da ne posumljate da je bilo zloupotrebe.

Vaša lozinka je upisana u tekstualni fajl na serveru :

proces-pecanja-2

“Haker – pecaroš” ipak nije osigurao fajlove na serveru, pa smo slučajno došli do fajla u koji su upisivane lozinke. Verovali ili ne, preko 500 korisnika se upecalo na navedeni lažni sajt. Sve korisnike sa spiska smo putem mejla obavestili da promene lozinke i pročitaju ovaj tekst : kako im je ukradena lozinka.

Na isti način se svakodnevno na internetu korisnici pecaju na razne lažne Fejsbuk strane. Jako je važno ponoviti da je samo www.facebook.com siguran za login (i svi poddomeni tipa lite.facebook.com , touch.facebook.com itd..)

http://www.facebooksrbija.com/kako-nam-kradu-lozinke/uputstva/850.html

Uzivajte ^___^

Poslednja izmena:
Weasel,u pravu si bicemo fini...

Posto je Face jedan od najpopularnijih (i najomrazenijih) sajtova,da se ocekivati da ce se cesto desavati ovakve stvari,ne?

Gigafan,bez obzira na sve gore receno svaka cast na objasnjenju!

Nema na chemu ;-))

Taj post bi mozda mogao u sticky XD))) Zashto ? Mislim da ne treba objashnjavati previshe XD)))

To sam postavio jer ima toliko ljudi, koji tako nalete(nisu sve ovce samo da se shishaju) i zeznu se, jer NE ZNAJU.
A poshto sam X+1 put dobio pomoc ovde na benchmark-u, zashto i ja da se ne precepim da pomognem ?
A veruj da ljudima nije nimalo svejedno kad neko krene da im shvrlja po nalogu..................
Chak pre tri nedelje drugarica pitala preko SKYPE-a kakav je ovo link koji joj je poslao neki "prijatelj" koga zna IRL ?............. Kad sam joj objasnio, mozesh da pretpostavish kako je reagovala .............. ^___^
SVA sreca pa je bila pametna da prvo pita kakav je to link.........................

I ja sam za to da tema ode u Sticky. 3-4 ljudi me je u zadnjih mesec dana pitalo sta da rade sa svojim fb nalozima, te ne mogu da pristupe, te nije im ista sifra, fale neke slike...mada, oni ne posecujuju bench :D

Meni nije jasno kako je neko uspeo da mi blokira e-mail adresu da mi bude blacklistovana jedino za facebook , nalog mi je disableovan i kada sa moje email adrese posaljem mail na [email protected] ne dobijem automated reply, a kad posaljem sa bilo koje druge instantno dibijem automated reply i u roku od 48 sati i odgovor da nemogu da mi pomognu jer ne saljem sa moje login email adrese, i ako im ja objasnim situaciju da mi je nekako email blacklistovana i da sve sto im posaljem verovatno kod njih zavrsi kao spam. Kako li je taj uspeo to da mi odradi nije mi jasno. :wall:

PeeT,internet je cudo,a ljudi jos vece... :)

Pa posalji mail,nemas sta da izgubis...Trebalo bi da ti izadju u susret,ipak su te zeznuli,a ne ti spamovo i sl...

Ma ne jebu oni 2% nijednog korisnika. Ali nema shta da izgubish. A blacklist-uju se oni mail-ovi na koje glase nalozi koji su izbirsani zbog bilo kakve zloupotrebe prema njihovim uslovima ponashanja.

Ja nisam siguran, šta se dešava kad im pošaljem mail sa moje login email adrese za fb, jer ne dobijem automated reply od njih da su primili zahtev i da ce razmotriti, nisam siguran šta se dešava sa mojim mail-om dal završi u njihov spam folder, ili bude automatski obrisan , mogu da pošaljem i 100 mailova sa moje adrese necu dobiti nikakav odgovor, dok kad posaljem sa bilo koje druge stigne mi automatski odgovor a nesto kasnije i mail od njih da nemogu da mi pomognu jer ne saljem sa moje login adrese jer im njihova politika ne dozvoljava to, glupo je sto nemaju opciju da potvrdim svoj identitet preko mog broja telefona sa kojim sam verifikovao account, da mi u sms poruci posalju neki aktivacioni link ili security kod, stvarno su me sasekli. Biju te a ne daju ti da plačeš

Imam ja jedno pitanje (neko će reći Igoritza style :D ).

Čuo sam da postoje "fantomski" accounti koji služe za phishing, kao sve zaštićeno, samo piše ime i prezime i slika, ništa drugo (ni informacije ni prijatelji... ništa). I obično slika dobre ženske. :D Znači dodaš tu osobu i izgubiš account.

Koliko ima istine u tome, ima li neko pouzdan info? :)

@Stig: kako misliš izgubiš account ? Objasni to malo...
Mene je dodala jedna takva osoba ali je nisam prihvatio...
Kristina Djordjevic i guzica u tangama...
Ubeđen sam da je neka fora, pa je zato nisam ni prihvatio..

Sve u svemu, zanimljivo pitanje...

Vrh Dno