Šta je novo?

Neko hoce da mi hakuje battle.net account

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
1gj5v.png

Pocelo je ovo da mi stize, i ne prestaje. Ocigledno je neko (ne znam kako) pokupio moj mejl i pokusava bruteforce, ili sta vec.

Je li se desavalo nekome, je li bio neki leak accounta sa battle.net?

Sta uopste mogu da uradim, da me makar ne spamuju? Sifra je ok, ne vjerujem da mogu da je provale.

Promeni mail na bnet nalogu ili stavi autentikator, jer cim dobijas to neko pokusava da se loguje.

Pa logujes se sa tim mailom, moguce da je neko video. Mozda i keylogger, ako je sa drugog IPa imaju tvoj user i pass ali ce im traziti secret answer.

Da li neko uopste zna tvoj mail? Eto odgovora :) Sve dalje je teorija zavere.

Samo jedna konstatacija sa moje strane: Battle.net ako zaključa nalog, ne dobijaš poruku svaki minut, već samo jednom i ćao.

Mene najvise brine kako je neko saznao da za moj mejl imam vezan battle.net account, nista drugo. Ja tu informaciju nisam nikome dao, pa je pitanje ko jeste.

Ne mora niko da da tu informaciju niti taj koji pokusava mora da zna da imas battlenet nalog.
Nikad se ne radi bruteforce nego ide malo drugacije princip, primera radi ovako:
Ukradu bazu sa nekog foruma/sajta, onda je razvale i sve email adrese zajedno sa sifrom koju su izvukli pokusavaju na svim popularnijim servisima. Ko zna gde je jos pokusano da se uloguje sa tvojom email adresom.
Dobar procenat ljudi koriste isti user/pass na vise razlicitih mesta i tako ostane bez naloga.

Za warez i slabo zasticene sajtove koristite poseban email, username i pass tako da nema nikakve veze sa onim glavnim koji koristite na bitnim servisima.

*** ja zato imam 3 aktivna email naloga, tipa jedan za forume i kojekakve gluposti, drugi povezan za elektronsko placanje i dd naloge, i treci poslovni :) povedi malo racuna i to je to

Nazad
Vrh Dno