Šta je novo?

Neki Princo trash i CRX210E1

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Diskovi su princo - Labelovani, pise 2x - 56x na njima, ATIP ne znam, Nero Info tool ih provaljuje kao Princo. Sony CRX210 ih prepoznaje kao 40x max za rezanje. Pouzdano se rezu na 32x. Na 40x svaki peti izdrzi przenje - pukne ili disk uspori iako Nero kaze da pise 40x pisanje traje oko 4 min i rezultat je necitljiv disk i na Soniju i na Teac citacu 540E. Na 32X se prze bez problema. Cena je bila 22 din po komadu na malo bez kutije naravno.
Verbatim datalife sa belim labelom deklarisani na 48x se prze 48x savrseno (25 din komad - 31 u kutiji na malo)

OK kapiram da su ovi Princo diskovi krs bar sa Sonyjem ali me zanimaju i vasa iskustva.

Pozdrav

Rezac je Sony 24x10x40
Rezem na Princo diskovima bez stampe (oni na kojima u malom krugu pise Princo).
Za sada nisam imao nijedan lose narezan disk.

Minja je napisao(la):
OK kapiram da su ovi Princo diskovi krs bar sa Sonyjem ali me zanimaju i vasa iskustva.

Flešuj Sony-ja u LiteOn, pa onda probaj. Sony ima prastari firmware, dok je LiteOn redovno izbacivao nove verzije. Ima i loših Princo diskova, mada ne trošim te sa štampom.

Ti labelovani Princo su zivi shit...svi pomisle to je bolje jer ima bar neku shtampu...Ja isto koristim najobichniji Princo silver odozgo i na 1000 diskova imam samo par sa greshkom...

Nesto ne bih da se smaram sa flashovanjem (radio sam i ranije flash ali bih zadrzao ovaj firmware - volim brate da pise Sony crx210e1 :mrgreen: ). Mislim da i nije do firmwarea jer svaki cetvrti - peti sprzi 40x odlicno. Mislim da je neujednacenost kvaliteta medijuma problem. Cudi me sto ih Sony provaljuje kao 40x maximum - jedino bih zbog toga odradio flash eventualno. Verbatim diskove gore pomenute reze savrseno 48X.. Odnecu kod prijatelja koji ima Sony flashovan u LiteOn par ovih diskova na probu pa cu postovati rezultate. Slobodno saljite i vi svoja zapazanja i dalje, zahvaljujem se na prispelim odgovorima. Za sada, cini mi se da je Driver najvise u pravu, videcemo....

Minja je napisao(la):
Nesto ne bih da se smaram sa flashovanjem (radio sam i ranije flash ali bih zadrzao ovaj firmware - volim brate da pise Sony crx210e1

To je bar lako, postoji modovani firmware, piše Sony a u stvari je LiteOn :)

I na kraju savet: ipak ti snimaj sve na 32x, to što može Verbatim na 48x ili Princo na 52x može samo da ti donese probleme sa čitanjem na slabijim CD ROM-ovima. Nije neka velika vremenska razlika, ali je zato kvalitet snimka daleko bolji na 32x nego na 52x. Još svi trošimo medije koji koštaju 15-20 din...

Heinz je napisao(la):
...

I na kraju savet: ipak ti snimaj sve na 32x, to što može Verbatim na 48x ili Princo na 52x može samo da ti donese probleme sa čitanjem na slabijim CD ROM-ovima. Nije neka velika vremenska razlika, ali je zato kvalitet snimka daleko bolji na 32x nego na 52x. Još svi trošimo medije koji koštaju 15-20 din...

Sto jes' jes' :mrgreen:

cheers

Rasa je napisao(la):
Rezac je Sony 24x10x40
Rezem na Princo diskovima bez stampe (oni na kojima u malom krugu pise Princo).
Za sada nisam imao nijedan lose narezan disk.

Pa naravno kad rezes na 24x maksimalno :p

Inace, drajver je ovde apsolutno u pravu, Princo sa nalepnicom i labelom je krsh. Dodje ponekad dobra serija, ali nikad ne znas sta sledeca donosi. Ja sam nedavno uzeo 25 takvih i iako sa prethodnih 200 nisam imao nikakav problem od ovih su mi se prva 3 porgesno narezala...a ukupno 4 od ovih 25 ctp;

A najgore je sto sam se bio istripovao da nesto nije u redu sa pisacem

Minja je napisao(la):
Diskovi su princo - Labelovani, pise 2x - 56x na njima, ATIP ne znam, Nero Info tool ih provaljuje kao Princo. Sony CRX210 ih prepoznaje kao 40x max za rezanje. Pouzdano se rezu na 32x. Na 40x svaki peti izdrzi przenje - pukne ili disk uspori iako Nero kaze da pise 40x pisanje traje oko 4 min i rezultat je necitljiv disk i na Soniju i na Teac citacu 540E. Na 32X se prze bez problema. Cena je bila 22 din po komadu na malo bez kutije naravno.
Verbatim datalife sa belim labelom deklarisani na 48x se prze 48x savrseno (25 din komad - 31 u kutiji na malo)

Pozdrav

To sam i ja primetio ! Uzo sam SONY crx225 da ga malo maltertiram i svaki 3-ci PRINCO disk je necitljiv !
Mislio sam da le do pisaca , narezem sa LG kad ono isto sveki treci disk necitvljiv !

Evo testirano na Sony CRX210E1 flashovanim u Liteon 52/24/52: 40x brzina rezanja; pri kraju diska uspori rezanje ali je disk citljiv, rezano i na 32x sve OK. Covek nije imao vremena za vise testiranja tako da nista nismo dokazali sem onoga sto smo znali: na 32x se rezu dobro, na 40x - lutrija. Kod mene kao sto sam vec pomenuo - svaki cetvrti- peti je OK. Ubuduce cu ih izbegavati, cini mi se da su ovi no-name Verbatimi mnogo bolji izbor.
Jos samo nesto Optiplex i Pitbull: kojim ste brzinama rezali kada ste dobijali necitljive diskove?

Rasa je napisao(la):
...

Samo znam da kod mene na svim brzinama radi perfektno :happy:
Bravo!
Nego, bas si uporan. Covek ti je lepo rekao da je sve u redu jer mozes da rezes tim rezacem max 24x. Na toj brzini NI JEDAN disk koji se prodaje kod nas pa i najgori ne pravi probleme. Ako bi se desilo na toj brzini pucanje diska ili neko drugo sr... ili original ima nekakvu zastitu ili je neispravan ili ti rezac polako otkazuje.

Pozdrav

Ma kakvo fleshovanje biosa, lepo vam kazem su labelovani princo dresh, i da uzmete obichne princo silver odozgo, 40x ili 48x sertifikovane, em su jeftiniji, em nema nikakvih problema sa njima na bilo kom rezachu i na 48x snimku...

driver je napisao(la):
Ma kakvo fleshovanje biosa, lepo vam kazem su labelovani princo dresh, i da uzmete obichne princo silver odozgo, 40x ili 48x sertifikovane, em su jeftiniji, em nema nikakvih problema sa njima na bilo kom rezachu i na 48x snimku...

Iskustvo!

Vredi poslusati savet nekog ko reze mnogo diskova. I u vezi rezaca i u vezi medija...

Vrh Dno