Šta je novo?

neki komp do 250e

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
ortak me zamolio da mu pomognem,ali sam totalno neupucen u komponente koje bi se uklopile u ovaj cenovni rang.... + mora sa monitorom,znaci my guess je nesto iz amd tabora.....ali nemam ideju sta
znaci,nesto najbolje sto moze da se izvuce za ovaj cash sa sve monitorom....treba mi neki predlog

hm....totalno sam siguran da sklopljene konfiguracije kostaju komponente+barem 5k.......ovde bih hteo da pokusam neku custom kombinaciju uz maximalno iskoriscavanje tog casha
a jos i one fore sa neotvaranjem kucista i sl gluposti....

U doticnoj firmi ne stavljaju naljepnicu.
Ako te ne mrzi pokusaj sastaviti komp od istih komponenti iz navedene konfiguracije, izaberi bilo koju firmu odnosno razlicite cjenovnike.
Prilicno sam siguran da ce kostati vise ili u najboljem slucaju isto.

P.S. Nisam pobornik "gotovih" konfiguracija iako smatram da je to u ovom slucaju najbolje rjesenje.

Poslednja izmena:
Ovo je Najjeftinija DOBRA konfiguracija:

Intel® Celeron® Dual-Core E3200 2.4GHz ..................................... 3800
Intel® P31 Express GIGABYTE GA-P31-ES3G .................................... 3900
Kingston DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N5/2G..................................... 1900
WD Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II, 16 MB cache .........................3400
SAPPHIRE - ATI Radeon HD4650 GDDR3 512MB....................................4000
LCD Monitor 19 inča SAMSUNG SyncMaster 943SN............................. 8100
dvd rw LG................................................................................. 1500
Kuciste LC POWER ATX 7021B 420W..................................................4100
tastatura i mis................................................................................800

------------------------------------------------------------------------ 31500 din

druze moj za tu cenu dolazi u obzir samo AMD ploca sa integrisanom grafikom i ostale sklj komponente,koje se kasnije polako zamene kad skupi kintu

Asus M4A78-VM-odlicna ploca sa hd 3200 grafikom,http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=daNjn5iQIh14MVvN&templete=2
AMD Sempron LE 1250+ Box AM2 64bit
2x1 gb ddr2 800
WD Caviar 160GB WD1600AAJS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200rpm
dvd-rw
Blueberry CN-331BKS, 400W-na ovo napajanje ni slucajno da kaci neku bolju graficku jer ce biti vatrometa:banana:
monitor moze od kolege-LCD Monitor 19 inča SAMSUNG SyncMaster 943SN.
mis tastatura

ovo ti je sve oko 26000d teski krs za te pare odlican:D ali zato ima odlicnu maticnu plocu(bar nesto da bude dobro) od koje se moze napraviti odlican komp to je najbitnije:wave:

a za sta da mu sluzi taj proc ? za sudoku i morhuhne ?

napajanje mora da bude dobro i brendirano. LC power 420w je MINIMUM MINIMUMA. ~20e

kuciste , limarija , ima polovnu za 500din.

-Nijedan AMD ne moze da konkurise Intelu e3200 po odnosu cena/performanse.
-Ako ne igra igre, moze kupiti g31 verziju ploce, ima gigabajtovih modela koji se prilicno lepo klokuju.
- Najjeftinija dobra grafika je upravo ova 4650 ddr3 koju sam naveo. oduzimanjem nje dolazi tacno na zadatu cifru.

i kakav je to nacin da preporucujes coveku bluberi napajanje, i da mu jos kazes
ali pazi, to moze da ti eksplodira ??
dobro mu nisi rekao "pozovi me kad kupis da gledam kako ce da ti zapali sobu"

Ovo sto sam naveo gore, u komponentu, je najjeftiniji DOBAR kompjuter.

naravno, postoji jos jeftinijih konfiguracija. Ali one nisu dobre. Tacka.

Čim si postavio pitanje najbolje za xxx€, odmah izazivaš sukob mišljenja jer što je jednome dobro drugome nije nikako. 250€ je za neku stvarno dobru konfu jako malo novca u tome se svi slažu, a drugaru možeš da preporučiš da prvo pogleda po oglasima za neki polovan Laptop ili Desktop, tu uvek nešto može da se iskopa.
No, ako je majstor baš zapeo za nove komponente, onda mu odmah objasni da ne očekuje čuda od te konfe. Pa onda sedite za http://www.itsvet.com i opletite, tamo imaš pregršt jeftinih komponenata...

objasnio sam mu sve vec jos kada me je to pitao,totalno sam svestan situacije....trebace mu neki minimalac za igranje igara koje su u ovom trenutku starije od 3god+,za office i sl 'gluposti' mu nece trebati za sada :)
hvala na predlozima

i kakav je to nacin da preporucujes coveku bluberi napajanje, i da mu jos kazes
ali pazi, to moze da ti eksplodira ??
dobro mu nisi rekao "pozovi me kad kupis da gledam kako ce da ti zapali sobu"

decko,covek je hteo konfu za 25000d i to je to, a to napajanje je odgovarajuce za tu konfiguraciju,(nece tu nista da explodira)citaj malo pazljivije,kasnije kad skupi pare za bolju grafiku normalno da ce da menja napajanje, nisam nista lose mislio i nemoj da mi reci izvlacis iz kontesta

hm....totalno sam siguran da sklopljene konfiguracije kostaju komponente+barem 5k.......ovde bih hteo da pokusam neku custom kombinaciju uz maximalno iskoriscavanje tog casha
a jos i one fore sa neotvaranjem kucista i sl gluposti....

To vazi samo za skuplje konfiguracije, ove budzet su uvek jeftinije unapred sklopljene po prodavnicama.

Slazem se ali u nazivu teme stoji do 250€.
Ova je skuplja za ~ 87€ sto probija budzet za ~ 35%

Covek je napisao najbolje sto moze da se kupi za 300e, i 110% je u pravu, odlicnu konfu je sastavio. Ne moze Amd da se nosi cenovno sa Celeronima E3xxx (prakticno C2Duo procesori, samo sa 1MB kesha, jedina razlika u odnosu recino E5xxx seriju je 1MB umesto 2MB kes memorije), tako da se ovaj procesor slobodno moze nazvati dobrim gamerskim izborom :).

Ovo je Najjeftinija DOBRA konfiguracija:

Intel® Celeron® Dual-Core E3200 2.4GHz ..................................... 3800
Intel® P31 Express GIGABYTE GA-P31-ES3G .................................... 3900
Kingston DDR2 2GB 800MHz KVR800D2N5/2G..................................... 1900
WD Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II, 16 MB cache .........................3400
SAPPHIRE - ATI Radeon HD4650 GDDR3 512MB....................................4000
LCD Monitor 19 inča SAMSUNG SyncMaster 943SN............................. 8100
dvd rw LG................................................................................. 1500
Kuciste LC POWER ATX 7021B 420W..................................................4100
tastatura i mis................................................................................800

------------------------------------------------------------------------ 31500 din

Samo jedna mala izmena, WD 5000AAKS 500GB ima za 500din vise, greota da se ne uzme ;).

300e i bogami moze i dosta igara dobro da radi.
Trziste komponenata nikad nije bilo raznovrsnije/bolje/jeftnije nego sada.

Poslednja izmena:
Slazem se sa izborom konfiguracije za 31500din, a ako nema toliko u startu, neka uzme plochu sa G31 chipsetom, pa kad bude para nek ubaci grafichku.

Nazad
Vrh Dno