Šta je novo?

neke nedoumice vezane za tft...

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
poz svima :)

Elem, planiram da predjem na 22 tft (malo mesta na stolu za akvarijum :D ) pa me interesuje sledece....

poshto igram 1.5 counter strike u rezolucijama 640x480 i 800x600...sta ce se desiti sa tom slikom na wide monitoru? Koje su mi opcije da mi je slika i dalje u tim rezolucijama (eventualno bih mozda mogao da stavim 1024x768, ali i na 640x muchim muku sa fps... :( )...postoji li shansa da se ne rastegne od kraja do kraja? :) inache, samo tu igricu igram :)

druga stvar koja mi je bitna jeeee....shta se deshava sa filmovima i ostalim video materijalom koji nije wide u full sceen? nece ga rashiriti od kraja do kraja?

Takodje...shto se tiche kanala na skystar2...hoce li se slika na njima razvuci?

dakle, meni je samo bitno da se slika ne deformishe :D

Igre ce ti raditi super na svim rezolucijama koje tvoja graficka moze da podrzi (Proveri na netu).Sto se tice filmova,u svim playerima mozes da rasiris sliku i da ti filmovi budu maltene full screen.Ortak ima isto skystar karticu i TFT 22' i samo mu na nekim kanalima fali oko 1CM slike,mada se i to moze namestiti updateom.
I samo mi jedna stvar nije jasna kako igras Counter na rezoluciji 640x480 i jos ti lose radi na toj rezoluciji.Pa ja sam na pentiumu 1 igrao Counter pa mi je koliko toliko radilo,jedino ako to iz tvog potpisa nije tvoja konfiguracija.Proveri ti to,nesto ti tu nije u redu.

znam, i meni deluje chudno...

asus a7v8x-x
sempron 2400+ (1.66 ghz)
1gb ddr 400 (radi na 333 mhz)
ati 9550 ...3dmark01 7000
fps je konstantno 100 kada je na serveru malo igracha...medjutim, kada je 12vs12, zna da bude prilichno problematichno, npr, sa mosta na most aztec fps mi pada ispod 50...zato i igram uglavnom pre podne, dok je manje od 10 igracha na serveru :( zna li neko neku caku kako da max povecam fps? detalji mi apsolutno nisu bitni :)

btw, grafa moze da tera 1680x1050...zna li neko hoce li biti padanja cena tft 22`? oshmekao sam onaj benq za oko 280 jura :)

@marko_84

kad sam imao celerona na 1.7 sa radeon 9000pro isti problemi kao i ti pa sam tripovao da cu sa boljom karticom resiti fps pa sam uzeo tad 9600pro i nista, isto sve mozda 10% je bila bolja situacija

tek kupovinom boljeg procesora sam resio problem fps-a, veruj mi i sa 9200radeonom mozes igratic CS ali moras imati jak procesor da gura sve to

agr3ssor...imao sam 9200se, i kupio 9550 samo zbog cs-a...chak sam i dodao 512 rama i nish :( dakle, jedino reshenje mi je da promenim procesor...na zalost, proc je zakljuchan, pa mi je sledeci korak tek 2ghz, ali mi hladjenje nije jacha strana...

postoji li neko softversko reshenje? :)

procesljaj teme i vidi i za koliko mozes da klokujes tvoj procesor, mislim da bez problema mozes da ga stavis da radi na 2 mozda i ~2.2 giga ali onda valjda moras i memoriju da dizes ako to uopste mozes, slabo se razumem u sve to, a pogotovo da objasnjavam :p

Vrh Dno