Šta je novo?

Nejasnoce u vezi tableta, naravno...

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Najpre da napomenem da sam zbog obaveza koje zivot nosi, drasticno smanjio posete forumu, u odnosu na to koliko sam ranije visio na istom.. i naravno, propustio sam dosta, ne mozes sve ispratiti... :)
Tako da ja o ovome nemam pojma! :guitar:
Kupujem ovih dana tablet, jer mi je potreban za pustanje prezentacionih klipova na adresi potencijalnog kupca...
Recimo da bi to islo preko nekog browsera, koji bi citao html ili nebitno koje fajlove i imitirao sajt.. znaci, flash ce se vrteti u najboljem slucaju.. Lepse nego da kopam avi iz fajl menadzera...

Pa imam par pitanja samo...

1. Da li oni mogu svi da se apdejtuju na noviju verziju androida? Znam da neki telefoni ne mogu, kakav je slucaj sa tabletima, pretpostaljam isti, zato i pitam.. Ako ima 1.6 da li moze da se baci na 2.2?
Imam Wildfire od kako se pojavio, pa sam poprilicno upoznat sa funkcionisanjem platforme...

2. Dalje, da li svi oni pustaju fles i avi?
Recimo sa 256 rama, da li bi to bilo dovoljno da se pusti neki yt snimak ili avi?

3. Da li mi je 7 inca dovoljno za ove potrebe, ili da jurim deset, msm kolika je razlika u ceni... Otprilike, znam da je tesko reci.

4. Da li svi imaju podrsku za usb prikljucke ili ne? Lan isto?
Svi su sturi opisi po oglasima..

5. Na sta treba da obratim posebnu paznju kada kupujem, na koje karakteristike?
Koje proizvodjace da izbegavam?

6. Ja mogu da ih chukam prstom umesto olovkom, posto vidim ima i olovku? Jel ima tu nekog slabijeg odziva, nepreciznosti? Navikao na fon prstom... :)
Ustvari je pitanje kakvi su im ekrani...

Ja nesto planiram da uzmem http://i51.tinypic.com/2hn4cnp.jpg http://i52.tinypic.com/27zm6c3.jpg kontam da mi je to dovoljno, polovan 65 eura, jel to ok cena?
Uz tablet ide olovka, krpa za brisanje displeja, adapter za usb i lan, i micro sd od 512 mb-a. Ima vga kameru, 800x600 rezoluciju displeja, 2gb interne memorije, i 256mb ram memorije. Gps i WiFi takodje.

I ako neko ima nesto pametno da mi kaze, pravi je trenutak :)
Hvala :)

1)1.6 na tabletima neces naici tako da ne brini.A da li svi mogu na novu verziju. Zvanicni update naravno da nemaju svi ali romova ima i vecina poznatijih moze bez problema
2)Mozes pustiti Yt snimak i avi sa 256 rama. Ram memorija nema veze sa video reprodukcijom. Moj tablet ima 256 a pusta 1080p sa maximalnim bitrate-om
3)Ima vecina. googlaj nemoj da gledas opise po oglasima.( edit : na usb mislim , naravno i LAN neki imaju ali to je sve redje jer pored wirelessa za tim nema potrebe)
6)Naravno , ali ako je rezistivni ekran sto verovatno na jefitnijim modelima i jeste onda ces morati malo da stisnes

Ok je cena ali po ovoj slici nemam pojma o kojem tacno tabletu se radi

Poslednja izmena:
Uh, ovo je bash mnogo pitanja, na koja je nemoguce odgovoriti brzo i lako... Ako hoces dobre odgovore, moraces da izvrsis opsirno istrazivanje, ili da procitas gomilu threadova ovde na forumu, detaljno...

Za pocetak, Android. Postoje 2 varijante, da se tako izrazim, za telefone i tablete. Moj samsung galaxy tab npr ima telefonski android, fabricki dosao sa 2.2 Froyo, ja sam instalirao 2.3.3 Gingerbread po uputstvima sa interneta. HTC Flyer je originalno dosao sa 2.3.3, ali je dobio update na 3.2 Honeycomb, Android za tablete. Mocni 10" tableti koji mogu da se nadju u ovom trenutku dolaze sa Honeycombom (kompletna serija 3, mislim da nista nije jos uvek na 3.0, svi su 3.1 ili 3.2). Razlike su drasticne izmedju 2.3 i 3.

Mnogi (ne svi) imaju microUSB, koji nema dovoljno struje da povuce sve uredjaje koji ti padnu na pamet. Npr, portabl diskovi nece raditi ni na jednom sa microUSB konektorom, treba ti puni USB.

Razlika u ceni izmedju 7 i 10" nije prevelika ukoliko je specifikacija slicna, ali ako jeste, i razlika raste.

Svi ce pustati AVI u nekom formatu.

Svaki iole pristojan tablet ce moci da se koristi prstom, nece ti trebati olovka (capacitive ekrani), samo najjeftiniji modeli imaju resistive ekrane.

Uglovi gledanja ekrana su jako bitni (meni, tebi mozda ne bi bili) i jeftini uredjaji imaju lose uglove.

Flash mozes da pokrenes na tabletima koji imaju minimum Cortex A8 procesor na 800MHz.

LAN neces naci ni na jednom.

256MB ram je dovoljan za nezahtevan rad, ali je tesno za iole udobniji rad. Skoro svi Honeycomb tableti dolaze sa 1GB rama.

Update zavisi od proizvodjaca, kao i kod telefona.

Za ovo sto ti zelis, od tableta dostupnih na trzistu, meni najpribliznije deluje Acer Iconia Tab A500, osim jedne stvari. Tablet koji ti pominjes kosta 65 jura, a Acer kosta preko 400 (mozda je malo pao od kada sam gledao, ali ne mnogo). I da, razlika u ceni je sasvim opravdana. Mogucnosti su dva razlicita sveta. MicroSD od 512MB u ovom trenutku zvuci prilicno smesno, posebno kad uzmes u obzir da ovaj Acer ima 16GB interne memorije (postoji i varijanta sa 32).

U svakom slucaju, trebace ti jos mnooogo istrazivanja da shvatis kolike su razlike u ovim uredjajima, nemoguce je na brzinu sve objasniti kada nisi uopste pratio ovo trziste.

Edit: Dok sam kucao, Weasel ti je dao potpuno suprotan odgovor mom, sto samo pokazuje koliko ima razlike u zahtevima i vidjenju zahteva :) Najbolje je da pogledas sam sta postoji a sta ne pa da vidis sta ti odgovara. I da, i jeftini tablet ce ti prikazati mobilnu verziju utuba (ili iz utub aplikacije), ali punu verziju, sa sve flash podrskom, bash i ne.

Poslednja izmena:
Flytouch 2/3 ima lan konektor, ako se ne varam...

Ima naravno i nije jedini imaju jos njih, ali danas je to stvarno retkost sa razlogom ... Ne verujem da pored wireless-a u 2011 godini ikom zatreba lan port

Najjeftinije sto.mozes da prodjes je za nekih 130-150eur da kupis polovan archos 70 internet tablet koji ima A8 procesor, najbolju podrsku za kodeke kao i sasvim solidnu bateriju...

Sa tim sr.... od 65eur se neces nimalo usreciti...

Pf... archos 70 je 250€... te pare nemam da dam za nesto sto mi treba samo da odradi posao... Ne treba meni nista posebno [za sada] samo se informisem... A i 130 mi je mnogo... Za lan sam pitao cisto informativno, svakako imam wireles router... P.S. Prosle nedelje sam uzeo nov komp, pa ono, ne mogu sad da izdvojim i za tablet pola tih para, a treba mi za posao... Znaci u principu, sve je to isto, naravno zavisi od potreba korisnika...
Ovi sa opcijom da pustaju hd i sa hdmi out-om.. jel oni to rade u svojoj siroma rezoluciji, ili mogu da ga nakacim na moj 23'' pa da pici :D xD
Sve u svemu, iskreno da vam kazem drugari, samo ste me zbunili, po obicaju :D
Da citam tekstove silne, vremena nemam, mora se prezivljavati, a bench je oduvek imao ovakav duh.. zbunjujuci, osim ako ne pratis :)

Koje su najslabije karakteristike koje bih smeo uzeti u obzir, proc, ram, za to sto meni treba?
Jer ja sada ne znam sta da kupim... :D

Bio u subotu, ARCHOS 70 Internet Tablet, u Metro-u za smesnu cifru od 14.039din. ( ali samo u subotu).

Razmisli o ovom WayTeQ-u. Ja razmisljam.

Karakteristike koje su tebi bitne su kvaltiet ekrana i naravno cena..
Najjeftiniji Flytouch2 pusta HD 1080p, ima hdmi ...
Ram je potpuno nebitan za video repodukciju, kao i procesor ako iam graficki chip za decoding.
Ako je tebi to jedino potreban za posao onda naravno uzmi nesto sto jefitnije.. Naravno ne ko gore navedeno kinesko sr... ali nema potrebe za tabletima od 300-400 evra ako je tebi potreban samo da bi pustio video .

Za ovaj Waiteq postoji zasebna tema, ljudi koji su ga pazarili ga (uglavnom) hvale. Rezultati u Quadrant benchmarku su losiji nego sto bih ocekivao, ali Quadrant je poznat kao izuzetno neprecizan... E sad, veliko pitanje je podrska. Nije josh izasao Android Gingerbread (na sajtu obecavaju podrsku, ali ko bi ga znao). Takodje, ja nisam video da ima neku podrsku zajednice (na XDA ga svakako nema) i pitanje je da li ce je ikada imati.

Zavisi od zahteva, ali da sam imao manji budzet, u njegovom rangu, mislim da bih se ja odlucio za njega. Deluje kao veoma fina sprava za pare koje kosta.

Naravno ne ko gore navedeno kinesko sr... ali nema potrebe za tabletima od 300-400 evra ako je tebi potreban samo da bi pustio video .

Na koji konkretno mislis? Na WayteQ?

Edit: Sad tek videh da to kazes za onaj tablet u prvom postu. :)

Ovaj WayteQ mi se izuzetno svidja zbog Cortex-A9 i Mali-400 (ovo posebno). I super je sto moze sa Chainfire3D da tera igre sa svih platformi. Uz to, svidja mi se sto je 4:3 i sto ima podrsku za USB flash memorije (preko USB OTG), kao i 3G modem.

Imate li neke zamerke? Pohvale? Nesto bolje za taj novac? Po specifikacijama mi se cini kao je bolji od Archos-a (ako izuzmemo podrsku za Archos).

Poslednja izmena:
Misli verovatno na ono sr... za 65 evra :) Ovaj sto si ti ponudio deluje meni OK.Ja nisam bas neki strucnjak za tablete kao vi ali iznecu neko moje da kazem amatersko misljenje.Ja sam imao prilike da koristim par Kineskih tableta i realno ja to ne bi uzeo ni za dzabe.Doduse ja sam bas koristio smece od tableta.Prvo sta sam primetio lose je sto je spor kao puz.Zatim sam primetio da je android mator.Zatim slika je prilicno jadna.Zatim punjac nije radio kako treba jer je prekidao.Zatim baterija je bila ocajna.I tako dalje.Utisak o Kineskom tabletu bio je 0.Znaci pocevsi od same izrade preko baterije , zatim sporosti uredjaja.E sad s obzirom da je tebi budzet tanak po meni najbolje da vidis nesto od prestigio modela ili Archos.Po meni tu moze da se uzme sasvim OK tablet koji bi tebi odgovarao.Bolje da das tih 80 evra vise i uzmes tablet ko svet nego da se cimas sa nekim smecem.

Ako ti treba za posao treba ti uredjaj koji radi normalno i koji je pouzdan.Veruj mi ako uzmes neko Kinesko noname smece razocaraces se.Pogledaj samo sta ljudi pisu o blueberry tabletima na itsvet-u.Neka je 50% toga tacno to je dovoljno da odustanes od njih.Za 40-tak evra vise pa cak i istu cenu imas Archos modele koji su po meni dosta bolji.A najgore od svega sto sam video na tom Kinezu bilo je to sto ne mogu da nadjem nigde sajt firme.E sad rekao sam smece namerno iz jos 1 razloga.To sto si ti okacio na slici je bio identican jednom sto sam ja koristio.Naime izgledao je identicno sve.Takodje kostao je isto tu negde manje vise isto para polovan.I ja sam se prvo zalepio i razmisljao da ga uzmem sve dok ga nisam uzeo u ruke i probao_Onda sam rekao sebi da ili cu da uzmem nesto da valja ili necu uzimati nista.Iskreno po meni bolje ne uzeti nista nego takav tablet.

Ma sta radio sa njime nece ti odraditi posao.Prestigio i Archos jesu da kazem slabija klasa al bar imaju odredjen kvalitet.E sad normalno to ne moze da se poredi sa asus transformerom , acer icronia , apple ipad2 , samsung galaxy tab i..... ali opet bolje srednja klasa nego najgora.Mene je dosta privukao Tablet Toshiba Folio 100.Jeste skup ali je........Evo ti od mene jedan predlog jeftinog tableta koji po meni je bolji od Kineza:

http://www.winwin.rs/tablet-tablet-multipad-prestigio-pmp3074b-7.66.html?productId=35477

Poslednja izmena:
Za do 150 evra nema mnogo filozofije, najbolje resenje su wayteq,arnova 7 g2 i archos 70 (ako se nađe za toliko) ostalo što je u ponudi od 150 do 200 evra , prestigo (lošiji ili isti a skuplji od pomenutih) i netcat (bacanje para po meni) .
Wayteq 4:3 nekom je ok zbog surfa nekom loše zbog filmova, 512mb,usb hdmi ali and2.2.,
Arnova g2 512mb 16:9 1ghz and2.3 nema hdmi šteđeno na plastici i ekranu?!? archos 256mb and2.2 ostalo manje više ok.
Kao što vidiš svi imaju svoje prednosti i nedostatke na tebi je da prelomiš a kako god okreneš pokajaćeš se :d tako to obično biva kad se čovek mnogo dvoumi.

I sam se dvoumim dal da uzmem arnovu g2 zbog 2.3/512mb , obradu plastike bi preboleo a i ekran je verovatno na istom nivou kao kod archosa al nikako da prelomim :D

Ovo što je @bora napisao takođe potpisujem ne bacaj pare na to kinesko ****** koje se prodaje na kilo i koje ti neće završavati posao već će te samo mučiti zbog inferiornosti u svakom pogledu, il kupi nešto kolko tolko funkcionalno il ne kupuj ništa.

Poslednja izmena:
U mom sugavom gradu niko ne drzi tablete. Pa ne mogu ni da uzmem u ruke i probam, da vidim kakav je osecaj... Ali, bejah danas u Subotici, slucajno usao u neku firmu, kaze lik, ima neki polovan, nz koji, nisam zapamtio... 180 eu, rekoh da bacim pogled.. Kao ima sim podrsku, levo desno, nebitno. Ono sto me je odmah odbilo je ekran. Rezistivni, tako se kaze? Kada ima kao sloj folije preko njega? Ja to nemam na svom Wildfire-u, nego klizim kao po staklu, niti mi treba takav ekran kao da ima kur*on preko ekrana... Strasno.
OKe, da ne uzimam ta s.. da li neki od tih ima gps kojim slucajem? nije da mi treba, pitam cisto. Ovaj Wayteq mi se nikao ne svidja zbog 4:3... Za koliko se prodaje ta arnova g2, to mi jos nekako najbolje lezi...
E moji benchmarkovci, oduvek ste znali da mi izbijete pare iz dzepa kad ste picajzle xD :D Salim se malo... Hvala na komentarima i diskusiji, pomazete dosta, nastavite slobodno :D
A da, i taj sto sam video je 7 inca, kontam da mi je sasvim dovoljno, ne moram da jurim 10... ovi ponudjeni su svi 7 koliko sam skontao...

I pitanje, ali realno... Sta ce mi hdmi na tabletu, msm izlaz? Sha, da ga kuci prikljucim na 23 inca monitor, i? msm, imam komp kod kuce, nov, iz specifikacije... Realno nesto ne vidim potrebu za tim izlazom? Cemu bi vama to sluzilo? Realno?

Sad vidim...ACHOS Arnova 7 G2 135€ nov... ??? To ne bi bilo lose, mogu to da prezivim... Jos ako nadjem polovan, ihaj... M?

Dobar je taj Arnova 7 G2. Znam da ga dosta hvale. A i po specifikacijama je super. Ali ne znam koju grafiku ima.

Pa realno uzeti polovnog Kineza je isto kao uzeti sada polovnog ficu.Znaci sr.. od pocetka....Ne znam za tebe ali meni je najgore kad kupim nesto a nisam zadovoljan.Tako mi je bilo uvek kad uzmem jeftinu stvar.Em sto izrada bude uzas, zatim uredjaj baguje stalno i na kraju posledica svega je da zavrsim na reklamacijama.Zato brate uzmes nesto sto radi i cao.Ja sam probao te midi tablete i probao sam netcat i rekao sam sebi da necu to da uzimam.

Ako budem uzimao idem minimum na arnova ili prestigio.Ispod toga ne vredi ici.Realno kod nas su dosta naduvane cene.Na primer moj drugar je uzeo samsung galaxy tab P1000 nov iz Nemacke za 260 evra.I to je vec 2 kupio na limundu.A vidim vecina ljudi po oglasima prodaje za 340 evra polovan a negde moze da se nadje i nov za 320 evra.E sad ako uzmemo u obzir da taj lik sto je prodao za 250 evra je imao neku zaradu izracunajte koliko nasi uzimaju marze na tabletima.Verovatno kad se tablet jos popularizuje pasce cena samo tako.Na primer pre oko 2 meseca ipad2 je kosta od 8 gb 540 evra najmanja cena.A sad je 490 evra vec :)

Pre 3-4 meseca u metro-u na akciji ipad je bio 520 evra a u emmi je bio preko 600 evra.Sad taj isti ipad kosta 420 evra.Znaci cene za 2-3 meseca se razlikuju.Jos kad sad ovde ozbiljno krenu da se prodaju tableti nase derikoze ce morati da spuste cene.A realno vec su dosta i spustene.Pre par meseci najftiniji netcat je bio 170 evra a sad mozes da uzmes 3 puta bolju arnova za 130 evra :)

Neces naci polovan, novi su modeli suvise. Meni je 7" sasvim dovoljno za tablet (realno, Honeycomb je pravljen za 3+). Moj Galaxy Tab 7" sasvim komotno stane u zadjni dzep od farmerki (mislio sam da je to nebulozno dok nisam probao), dok je 10ka mnogo nezgrapnija za nosenje. Takodje, tablet se koristi iz blizine i 7" je sasvim fina, udobna dimenzija (seti se, prvi eeepc je imao 7" ekran).

Edit: zahuktala se tema, dok sam odgovorio, pojavila se josh 2 odgovora iznad mog :)

Corvus, ova Arnova ima Rockchip RK2918, koji ne bi trebao da ima neku graficku, koliko je meni poznato, ali Quadrant rezultati su mu bolji nego na Archosu 70 sa PowerVR SGX530 (i Galaxy Tabu bez lagfixa).

Bora81 je u pravu, dobro je primetio, cene tableta su zaista padale samo tako. Medjutim, i tu ostaje pitanje dokle cekati da padaju, a kada ga uzeti. Ja sam prelomio, hteo sam da cekam mocnije modele ali mi je ovaj bio sasvim fini. Ali je istina da su svim modelima cene pale drasticno u zadnje vreme, mozda i u iscekivanju nove generacije, a mozda samo zato sto nisu vise novost.

Poslednja izmena:
Pa sigurno ne treba cekati vecno.Medjutim pitanje je sta uzeti?Dal se zadovoljiti sa nekim prosekom , uzeti nesto najgore sto postoji ili uzeti visu klasu.Ja se realno lomim izmedju proseka i vise klase.Jer krseve sam dovoljno uzimao u zivotu i nikad nisam bio zadovoljan.E sad meni licno je ako dajem vec 180 evra onda mogu dodati jos 70 evra pa uzeti nesto bolje.

Trenutno mi je zanimljiv i samsung galaxy tab ali ne P1000 nego P1010.Sad sam malo kopao po netu i nasao sam 2 oglasa gde masa prodaje za 250 evra nov sa 12 meseci garancije.Razlika izmedju P1000 i P1010 je sto P1010 nema gsm , nema 3G i nema gps i takodje sve aplikacije sto koriste to ne moze za njega.Ima 2.2 android a moze da se ugradi i 2.3.Ima 7 inca , ima veliku rez, 512 mb ram-a , 1 ghz cpu , 16 gb internu i .....

E sad znam da ce neko reci da to sve ima manje vise i za 170 evra sa malo manjom rezolucjiom i malo manje interne memorije medjutim ne mogu da se slozim bas 100%.Jer ipak meni je samsung galaxy tab ipak za 2 klase iznad prestigio i archos :)

Pisao sam vec u Galaxy Tab threadu, i ja sam se dvoumio izmedju P1000 i P1010. I da, potpuno su druga kategorija u odnosu na Prestigio, Archos i kompaniju. I izneo svoje razloge zasto sam se odlucio za P1000.

Prvo, P1010 nema update na 2.3. Moj P1000 je imao Froyo kada sam ga kupio i stavio sam mu Gingerbread. Tada to nisam znao, mislio sam da ljudi preteruju kada kazu kolika su poboljsanja, ali da, ginger je na njemu neuporedivo bolji. Froyo je imao mali milion bagova i gluposti, Ginger je toliko brzi i stabilniji kao da je potpuno drugi uredjaj (ipak je Samsung proizvodjac guglfona za gingerbread, red je bio da srede svoj softver).

Drugo, oni se ne razlikuju samo u 3G i GPS modulu. GSM Arena tvrdi da P1010 ima 576MB ram (u sta nisam siguran), ali ne verujem da se to nesto primeti. Ono sto je sigurno razlika, to je procesor, odnosno cela platforma (kako me je neko vec ispravio ovde :)). Graficki podsistem je jaci na P1000 (PowerVR SGX540 naspram SGX530). Takodje, posto je SoC od razlicitih proizvodjaca (Samsung Hummingbird u P1000, TI OMAP3630 u P1010), vecina hakova i custom romovi nece raditi na P1010.

Takodje, nasao sam na internetu mnogo zalbi da P1010 ne moze da pristupi velikom broju programa na marketu, kojima P1000 pristupa bez problema.

Meni je ovo bilo previse mana. Kada sam kupovao, mogao sam da nadjem P1010 za mozda nesto manje od 300, ne znam koliko manje, nisam se ubio od traganja, a P1000 za 350 (nisam imao strpljenja da stigne u tu radnju, a i nasao sam bolju garanciju kao izgovor da uzmem za 385). Kako god da okrenes, cim malo zakopas, naci ces mane kod svakog uredjaja... Meni nije bio problem da se ispruzim do P1000, a on mi je bio najblizi onome sto meni treba. Zato sam prevagnuo ka njemu, vredeo mi je razlike u parama.

Jos jedna stvar, posto vidim da je mnogima bitno, ni P1000 ni P1010 nemaju USB. Postoji dodatak za P7500 koji fizicki pasuje, ali nema podrsku za njega. Samsung resio da da josh jedan razlog za upgrade na nove modele...

Znam da si pisao i to za grafiku da je bolja na P1000.To sam zaboravio da napomenem.Pa pazi za 380 evra je jako puno da kupis P1000.Za te pare u vip house ima asus transformer koji je po meni bolji nego P1000.Bolji je po meni iz dosta razloga.Prvo na asus ide 3.0 dok na samsung ide 2.3 android.Takodje rez kod samsung je losija.Takodje ekran je veci kod asus-a.7 inca na spram 10 koliko ima asus.

Takodje asus ima dual core dok samsung nema.Takodje asus ima 1 gb ram-a a samsung ima 512.Znaci ako poredimo tablete asus je bolji.Cak i da kupis P1000 za 350 evra opet je bolje dati 380 za asus.E sad ko zeli telefon i 3g i gps to je vec druga prica.Znaci opet se vracamo na tu pricu sta kome treba.Kazem opet ja imam telefon HTC koji ima android i zaista mi je 3g , gsm i gps nevazna stvar.Do nekih 300 evra je OK dati za P1000.A 350 i 380 evra je jako puno za nekog koji kao ja trazi samo tablet a ne tablet i telefon.

@johny @bora ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Pise se sa 3 n, molim lepo ;) Ali jesmo mnogo zasli u off, ovo je ipak za Galaxy Tab temu.

A od jeftinih tableta, meni se i dalje najvise svidja Waiteq :) Pominjan je u temi za Prestigio PMP7100c problem vezan za sva 4 modela (Prestigio PMP 7100c i 7070c, Archos 70 i 101) sa belim ekranom, ne secam se tacno. Ne znam da li se odrazio i na Arnova modele, mene licno plasi taj problem i radije bih isao sa Waiteqom zbog toga. Bolje ne znati koji problemi mogu da te snadju nego znati, zar ne :)

Pise se WaYteq, molim lepo :)
Pa nema mnogo smisla uzimati stare Archose kad ce uskoro da pristignu G9 tableti, nadam se za ne mnogo vise para...

Pise se WaYteq, molim lepo :)
Pa nema mnogo smisla uzimati stare Archose kad ce uskoro da pristignu G9 tableti, nadam se za ne mnogo vise para...

Naravno da ima smisla jer ovi su 130-40e a novi g9 će biti preko 220-250 i opet ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ (potpis)

Vrh Dno