Šta je novo?

Nejasnoca oko uTorrenta

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
pozdrav svima. Zanima me jedna sitnica koja me buni kod uTorrenta. Desava mi se ono sto je na slici. Znaci kaze "No incoming connections". Iako je port otvoren. Iako ide download bez problema. Upload takodje. Sto se i vidi na slici. Ne bih ni primetio da nisam dobio warning na BTN-u a nije mi jasno kako jer imaju jasno pravilo da za skinutu epizodu moras da je seedujes 24h a za sezonu 5 dana, a meni jedna epizoda ostane po mesec dana a sezona po ko zna koliko. Pretpostavljam da je u ovome problem. Kada kliknem na znak uzvika i uradim run tests, sve prodje ok i onda se promeni u zelenu ikonicu. I tako jedno vreme i onda se vrati znak uzvika. Cak trenutno nemam ni firewall jer sam skoro formatirao disk i nikako da stignem da instaliram firewall. Jel zna neko u cemu je problem?

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    24.2 KB · Pregleda: 75
A sada ovo:

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    10.1 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Nije ti dobro port otvoren. Promeni port i otvori ga.

Ma probao sam, zezao sam se do 4 jutros. Otvorim port ali kaze nije otvoren. A npr. evo sada je zeleno i radi normalno i upload i download. A sad pola sata ce biti npr. crveno. Drugo, ako port nije otvoren, ne bi torrent mogao ni da skida ni nista, a on skida bez problema.

1180div.jpg

Verovatno ti je ovo cekirano. Ili to iskljuci ili najbolje otvori sve portove da te nebi u buducnosti zezao uTorrent ali i drugi programi.

Evo jedno sat vremena je bila zelena ikonica i sve je bilo OK, ali evo sada ponovo znak uzvika. A ja skidam sve vreme nesto. Upload takodje postoji.

Jel moze neko onda da mi pomogne da uspesno otvorim port za utorrent posto ja ocigledno ne umem, a radio sam to jedno 82 puta do sada? Modem je Telekonjov Huawei HG530, a imam i ruter D-Link DIR-300. Modem mi je na 192.168.1.1 a ruter na 192.168.0.1. Evo na slici kako sam ja to uradio, ali port je i dalje zatvoren.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    231.8 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Evo ti sajt za otvaranje portova http://portforward.com/

Ja vise odavno nisam na adsl-u i nemoram uopste da otvaram portove, tako da ti nemogu nista detaljno reci, ali kada sam bio sa lelekom adsl(mislim da je bio Huawei280 ili tako nesto) drzao sam otvorene sve portove, mislim da je opcija bila negde u DMZ zoni. Mislim da ti je najbolja sansa da to odradis, makar privremeno, samo za proveru. Ako ti tada bude radilo onda makar znas da ti je problem u portovima.

Znam za sajt, ali nece pa nece. Jedno mozda malo glupo pitanje, al sad mi nista vise nije glupo. Jel da otvaram port u firmware-u ovog huawei modema ili d-link rutera? Ja sam isao do sada preko modema.

Ako ti ruter radi kao ruter, onda moras u njemu da forwardujes portove, a ne u modemu...

Skinuo sam ruter. Kupio sam ga davno jer na onom starom telekomovom nisam imao wireless. Sad mi u sustini nicemu ne sluzi jer imam na ovom od iptv-a wireless, a samo mi komplikuje zivot. Ali port i dalje ne mogu da otvorim! Nece pa nece. Cak ni kad stavim 192.168.1.1 (ili 1.2) u DMZ.

napravi bridge konekciju ( ako imaš od telekoma user i pass)

Finally! Uspeo sam konacno. Morao sam prvo da iskljucim firewall modema pa tek onda da uradim port forwarding. To sam procitao negde na netu i eto uspelo je. Mala z*ajebancija i zeza te ceo dan.

Nazad
Vrh Dno