Šta je novo?

Nejasna stvar o kulerima...

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Jedno, prosto pitanje...

Zasto te vec dobre Cu legure ne naprave malo shirim, tj. da se povrsina siri ka vrhu kulera, i zbog cega ventilatori nisu jos veceg promera, a nizeg broja obrtaja. Kada se Titan prvi put pojavio, mislio sam da je sve krenulo u tom pravcu, medjutim, i dalje prave turbine relativno malog promera a velikog broja rpm... To stvarno sucks... Bolje je vece, sire telo, veliki broj Cu listica *kao TT7+*, i veci ventilator... Jel sam u pravu ili...?

U pravu si. U firmu u kojoj radim su stigli kuleri za P4 slicni onima koje smo imali i ranije, s tom razlikom sto je telo malo sire, i na njemu je 80mm fan koji je nesto sporiji od onih koji standardno idu, ali nesto veceg promera. Naravno hladi bolje, a i primetno je tisi.
Ono sto meni nije jasno zasto ne povecaju broj rebara za istu velicinu tela. Cini mi se da bi idealno bilo da postoji konstrukcija, a u sredini da umesto rebara budu iglice. Tada bi povrsina bila daleko veca i siguran sam da bi takvi kuleri bili efikasniji.

Pa sve to stoji ali nikako neko da se seti to da napravi!🙁

Ma znaju oni sve to ali sto bi to napravili kad im i ovako ide dobro!!! Zasto Mercedes ne napravi modela koji ce da trosi 4l i da ima 150ks... mogu al' nece...

byMaX je napisao(la):
Jedno, prosto pitanje...

Zasto te vec dobre Cu legure ne naprave malo shirim, tj. da se povrsina siri ka vrhu kulera, i zbog cega ventilatori nisu jos veceg promera, a nizeg broja obrtaja. Kada se Titan prvi put pojavio, mislio sam da je sve krenulo u tom pravcu, medjutim, i dalje prave turbine relativno malog promera a velikog broja rpm... To stvarno sucks... Bolje je vece, sire telo, veliki broj Cu listica *kao TT7+*, i veci ventilator... Jel sam u pravu ili...?

Pa mislim da je Thermalright SLK800 i novi SK7 ono sto ti treba, a ako ne volis potpuno bakarne kulere tu je provereni AX-7

&Mancha& je napisao(la):
U pravu si. U firmu u kojoj radim su stigli kuleri za P4 slicni onima koje smo imali i ranije, s tom razlikom sto je telo malo sire, i na njemu je 80mm fan koji je nesto sporiji od onih koji standardno idu, ali nesto veceg promera. Naravno hladi bolje, a i primetno je tisi.
Ono sto meni nije jasno zasto ne povecaju broj rebara za istu velicinu tela. Cini mi se da bi idealno bilo da postoji konstrukcija, a u sredini da umesto rebara budu iglice. Tada bi povrsina bila daleko veca i siguran sam da bi takvi kuleri bili efikasniji.
A u kojoj to firmi radis i koji su cooleri u pitanju???Interesovalo bi me neko bolje resenje od BOX coolera a da nije mnogo glasnije.Ajde baci na PM ako mislis da je reklamiranje firme.

Lepo ti kazem da kupis TT7+, a ti neces da slusas.

Kada pogledas specifikaciju "koliko grama core moze da nosi", valjda bi trebalo biti jasno zasto se ne prave masivniji bakarni kuleri, nego samo zonglira povrsi, preko broja, oblika i gustine rebara. Uostalom, ne moze ni socket da nosi kuler od kilo i po (a svako ko je imao neki jaci bakar u ruci, zna koliko je tezi od ovih alu primeraka).
Sto se tice ventilatora, prodaju se odavno i uvelike adapteri 60->80, 60->90 i 80->90. Jedna od primena je postavljanje na pasivne kulere koji se prodaju solo (kao thermalrightov, na primer), a druga je da skines taj 'konfekcijski' kuler i uz adapter stavis kakav god kuler ti padne na pamet. Kao sto sastavljas komp po zelji, tako sastavljas i kuler po zelji 😀
Ima raznih adaptera za kulere, od alu legura do plexiglasa, plitkih i dubokih; cak i onih koji svetle i to razlicitom bojom u zavisnosti od obrtaljke (posto se fan kaci na njih).
E sad, posto je kod vas slab izbor i toga i kvalitetnih solo fanova, to je druga prica -> ali ne znaci da se ne pravi ili da nemas izbor da napravis kako sta hoces.

Aca je napisao(la):
Lepo ti kazem da kupis TT7+, a ti neces da slusas.

Ko kaze da ne slusam? 😀 samo da ga Gedzica sredi!

byMaX je napisao(la):
Ko kaze da ne slusam? 😀 samo da ga Gedzica sredi!

Sta se ti mesas, napisao sam Simpsonu da kupi TT7+ za njegov P4. 🙂

Aca je napisao(la):
Sta se ti mesas, napisao sam Simpsonu da kupi TT7+ za njegov P4. 🙂

Da, ali ga nisi kvotovao, a posto sam ja startovao topic.. mislio sam da je za mene.... 🙁

Nazad
Vrh Dno