Šta je novo?

Neispravne mehanike HD-ova

vladej

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Šta radite sa njima? Trebaju li vam?

Vidim da mnogi prodaju elektronike neispravnih HD-ova, logično, neko time spasi svoj HD.

Pitam se šta biva sa neispravnim mehanikama tih HD-ova?

Meni su potrebni samo magneti a prihvatam i cele mehanike neispravne, pa ću sam čupati (ti magneti će mi puno olakšati posao koji radim).

Ostatak mehanike ću ekološki reciklirati
(predati na otpad).

Ovo možda nekom može izgledati kao oglas, cilj nije trgovina, pa molim moderatore da ostave temu, može biti zanimljiva.

Zatežem konce na metalnim konstrukcijama nepravilnog oblika, pa skidam kote i trasiram, označavam,...... daleko lakše i brže sa magnetima nego sa stegama, letvama,..... a negde i nije moguće drugačije nego samo sa magnetom, nema mogućnosti ni za stegu ni za štipaljku,.....

Do sad sam mogao sa magnetima od zvučnika, ali nakon farbanja sa 200 mikrona epoksidnom bojom su postali slabi,..... ne mogu dovoljno zategnuti konac,......

Ukratko, radim enterijer u čeličnom koritu broda.

Zaboravih reći da snosim troškove dostave do mene..... ako je dostava lična, kafa ili pivo neginu,.....

Poslednja izmena:
Imam ja nekoliko neispravnih diskova, pa ako ti trebaju tvoji su. To su stariji diskovi, najnoviji od njih je neki WD 80GB ATA, koga je spržilo loše napajanje. drugi je neki Quantum Fireball AS+ dal od 20GB ili tako nešto i još par nekih takvih.

Rado prihvatam bilo kakve hd, samo da ima magnet unutra,....

Ukoliko imate neku varijantu dotura po nekom do NS, to je naj (nema troška dostave),...

Ako ne, ja snosim poštarinu (plaćam otkup u vrednosti poštarine),...

Najbolje aks ili city,,...

Hvala unapred,....

Moju adresu i phone šaljem na PP.

Poslednja izmena:
:D, ja koristim magnet iz harda na pecanju, da mi drzi pletenu cuvarku zakacenu za metalni camac. Zaista je prakticno i jako (drzao 15-ak Kg ribe):smoke:

*** ja sam odneo jedno 250kg diskova na otpad pre dva meseca...

gsimon -u Hvala Veliko

Ljudina mi poslao 20-ak komada magneta, već izvađenih.

duksa88 sve pohvale što si odneo na otpad, aluminijum od kog je kućište je materijal u koji se u procesu reciklaže ulaže daleko manje energije nego za proizvodnju novog, a još si i dobio neku kintu, a i oni na otpadu zaradili, a i ekologija ide na bolje,...

inače prihvatam još diskova i/ili magneta,.....

gsimon -u Hvala Veliko

Ljudina mi poslao 20-ak komada magneta, već izvađenih.

duksa88 sve pohvale što si odneo na otpad, aluminijum od kog je kućište je materijal u koji se u procesu reciklaže ulaže daleko manje energije nego za proizvodnju novog, a još si i dobio neku kintu, a i oni na otpadu zaradili, a i ekologija ide na bolje,...

inače prihvatam još diskova i/ili magneta,.....

pazi nemoj ti puno da cackas tu, tj ja radim sa diskovima, ali ne volim da muljam magnete po rukama. Ko zna sta ima tu kako magnetizam utice na ljudsko telo...

Ljudi pomagajte crkla mi oba diska (WD800_80 GB) i (WD2000JB) nicim izazvani doduse imaju godina diskovi su PATA ,mislim da je elektronika otkazala probao sam ih na drugom kompu ali ista stvar mrtvi skroz .Inace problem je nastao nakon zamene maticne ploce nesto je poslo naopako bem li ga.odavno bi leteli da na njemu nema slika klinaca iz naj interesantnijeg zivotnog doba ako neko ima elektroniku za ovaj WD2000JB da proda ili bila sta moze i kafana da vrnem slike bio bih zahvalan pozz svima :smash:

@ sstenks

imaš mogućnost da daš u neku firmu koja se bavi spašavanjem podataka,... ali to košta koliko sam čuo dosta,....

druga mogućnost je da daš oglas da ciljano kupuješ elektroniku za specifične hd-ove,....

treća mogućnost da se obratiš u neki servis jači, tj bolje zatrpan starim hd-ovima, neko od njih možda ima isti takav hd koji ne moraju da ti prodaju, nego neka samo odrade uslugu,...

@ sstenks

imaš mogućnost da daš u neku firmu koja se bavi spašavanjem podataka,... ali to košta koliko sam čuo dosta,....

druga mogućnost je da daš oglas da ciljano kupuješ elektroniku za specifične hd-ove,....

treća mogućnost da se obratiš u neki servis jači, tj bolje zatrpan starim hd-ovima, neko od njih možda ima isti takav hd koji ne moraju da ti prodaju, nego neka samo odrade uslugu,...

osim prvog sto si rekao druga dva ne pomazu, elektronike na modernijim wd-ovima su unikatne...

Malo sam razmisljao i napravio hronologiju u glavi kako je doslo do crkavanja HDD-ova (cigle) mislim " da je problem uzrokovao novi IDE kabal to je jedina stvar koja je zamenjena osim ploce.Duksa 88 sudeci po ovome sto sam napisao reci mi okvirno sta da ocekujem moze na PP,ovom prilikom se zahvaljujem user-u Vladej na podrsci ...pozz

Malo sam razmisljao i napravio hronologiju u glavi kako je doslo do crkavanja HDD-ova (cigle) mislim " da je problem uzrokovao novi IDE kabal to je jedina stvar koja je zamenjena osim ploce.Duksa 88 sudeci po ovome sto sam napisao reci mi okvirno sta da ocekujem moze na PP,ovom prilikom se zahvaljujem user-u Vladej na podrsci ...pozz

poslao sam mail,
pozdrav
Nikola

Nazad
Vrh Dno