Šta je novo?

nedovoljno snage u USB?

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Posle kupovine laser misha genius ergo 525 ni jedan,pa chak i najslabiji uredjaj koji kachim na eksterne usb portove ne radi(osim bluetooth????) .Moguce je samo nrp.flash memoriju naterati da radi direktno kachenjem na kompjuter.Logitech g15 tastatura ima 2 usb porta koja su mi super opcija jer sve tu kachim.Ali vishe ne moze.Takodje imam johs neki usb punjach baterija koji na sebi ima usb...i preko njega vishe ne moze...poruka je da usb port nema dovoljno snage...bla,bla...dali postoji software-ska opcija za resenje ovog problema ili je to tako...?mislim da je mashina jaka(mashina iz potpisa) ali da iz nekog razloga ovaj mish ubija stvar :D...evo poruke:

Prilozi

• power usb problem copy.jpg
    power usb problem copy.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 114
ajaja moras znati da je ogranicenje svakog USB porta struja od 500ma. Ti onda pogledaj koliko ti trosi svaki uredjaj pa ces lako izracunati sta moze a sta ne moze da radi. E sad posto imas externi USB hub racunaj da i on malo krade struje od th 500ma.

koje je napajanje u pitanju?
Ma nije to u pitanju;coler master 450w-napajanje od 90eu.
U pitanju je USB laserski mish,on je poremetio.

Nije to do napajanja. Zamisli napajanje koje ne moze to da istera. A SVAKI usb isporucuje po 500mA, tako da....

A za softversko resenje sumnjam. Hardverski problem.

pa dobro,malo snage,nema veze....zavlacicu se iza kompa svaki put da kacim npr.flash memoriju odnosno ubacicu neki kabal usb pa na njega....***.

Pacov vuche malo vishe jer je laserski a ne optichki...sve je to ok.vidim sad...prepravicu raspored prikljucenih uredjaja na usb pa cu videti...

DARK:
Svaki port moze da da 500mA, imas u device manageru mogucnost da vidis koliko koji uredjaj "vuce" sa porta.
Ako sam dobro shvatio imas USB hub? Jel to od tastature ili neki eksterni?
Resenje bi moglo da bude kupovina mini usb 2.0 huba (4 porta) koji ima eksterno napajanje.
Vodi racuna da ti duzina kablova ne predje 5m.

Hvala audio...o tome i razmisljam.Imam 2 usb porta na g15 logitech tastaturi.Imam i neki punjach za baterija koji je usb a na njemu ide i jedan usb port...

svi koju vuku 100mA rade ok.Ako prikachim neki koji vuche 500ma na tastaturu javlja se problem...tj.uredjaj vuche neshto struje npr.g15 pa mu dodash josh jedan od 100ma i onda radi.Ako mu dodash neki od 500ma onda nema snge.Mora direktno na komp...eto..to je to...

DARK SIDE je napisao(la):
svi koju vuku 100mA rade ok.Ako prikachim neki koji vuche 500ma na tastaturu javlja se problem...tj.uredjaj vuche neshto struje npr.g15 pa mu dodash josh jedan od 100ma i onda radi.Ako mu dodash neki od 500ma onda nema snge.Mora direktno na komp...eto..to je to...

Evo u cemu je fazon, tastatura je vezana na komp. Ako je ona USB (a verovatno jeste) prvo ona sama trosi sigurno 100mA. Drugo, ako ima dva porta, svaki bi trebao da daje 500mA medjutim ako je tastatura self-powered (znaci samo je vezana na racunar, a nema adapter za struju) onda mrka kapa jer ukupno koliko mogu dati ta dva porta na njoj u tom slucaju ne sme preci 500mA minus koliko vuce sama tastatura.

Ja sam svojevremeno u Simm shopu za 1,400 din kupio mini USB 2.0 hub (za laptop, zaista je sleek i minijaturan) sa 4 porta i adapterom. Ako takav hub ustekas u tastaturu moci ces na njega da vezes sta hoces. Jedino nisi rekao da li ti je tastatura USB 2.0 jer ako nije onda je i bezveze kaciti preko nje bilo sta zato sto ce raditi sporo.

Poslednja izmena:
@DARK SIDE
ček, ček, nakačio si miša preko tastature ili na poseban usb nazad na kompu ?
ako je miš priklučen pozadi da li u portu sa njim ili u portu do njega ima još nešto priključeno ?

tastatura je logitech g15 i hit jer.extra stvar-nema shta.Ona je 2.0-naravno.nisam kachio misha na nju,nego u komp.Skapirao sam i kad sam video shta mi i koliko vuche....za usb hub si u pravu.Neko ce reci:pa sto te mrzi da kacis usb uredjaje iza kompa?Kod mene je takav radni sto da jedva dodjem do pozadine racunara.A ja sam 1.91cm i 121kg :D.Zato mi je lepshi komoditet da shtekam po potrebi napred na tastaturi ili externom usb punjachu baterija.Ali sam zapravo preterao.Nashao sam par USB kablova(mushko-zenski) i izveo ih napred pa sad kachim chitach kartica i ostale zezalice na njih.A na tastaturu mi ide po potrebi bluetooth je on vuche samo 100mA.

Nazad
Vrh Dno