zak, citas li ti sta sam ti napisao? Evo jos jednom cu a ti kako hoces. Nasnimao sam se video materijala i odabrao programe gde mogu brzo i efikasno da odradim jedan video DVD.
Kakve veze ima jacina procesora pa i radne memorije ( osim ako bas nije premalo ) na kvalitet slike pri digitalizaciji.

Za tvoju ekspert karticu koju sam i ja imao pre ove, pise lepo da je poteban procesor na 2Ghz i OS XP i naravno SP2. Mada mislim da je i taj tvoj dovoljan za snimanje. Ili ga malo klokni i to je to.
Zasto je to bitno? Pa upravo da ti ne ispusta frejmove ili zastajkuje pri snimanju ( seckanje ).
Kvalitet snimka najvise zavisi od kvaliteta uvezenog video materijala, izbora tipa kompresije ( u ovom slucaju MPEG2 ) i bit ratea. Dobro je podesiti varijabilni pri snimanju, zbog prelaska iz svetlih u mracne kadrove i obrnuto.
Dakle objasnili smo osnovne pojmove i nema tu previse mudrosti za kucnu upotrebu.
Predlazem ti da se lepo vratis na Leadtekov sftver koji si dobijo uz kartu i tamo snimas. Odaberi profil pa unesi MPEG2 pa VBR, pa 8Mb u sek. Snimaj najduze pola sata mada sam ja to radio na oko 15 min. pa nastavi dalje. Hoce vec iz navedenog da pri duzim klipovima dodje do kasnjenja tona za slikom. Sve ce ti to lepo ispeglati neki od programa za DVD autoring pa neces ni primetiti gde si pravio pauze.
E da da bi imao tacnu poziciju treba ti odlican program za secenje PMEG materijala bez rekompresije. Brzo i efikasno a zove se Mpeg2VCR. Tu mozes i da spajas vise video klipova ali moraju biti MPEG ili MPEG2 kompresije. Nije lose za izbacivanje materijala gde je snimak ostecen. :smoke:
I na kraju opet ti predlazem ConvertXto DVD 3 nojnovija verzija koju koriste i pirati kada od DivX-a prave DVD sa prevodom. Samo sto oni ne stavljaju nikakve menije, slike i ostale zafrkancije. Program jako brzo radi i u zavisnosti od duzine video materijala ( nikako velicine ) odredjuje bit rate a kompletno jedan snimak velicine je 4.15GB. Ja sam tako narokao preko 2h video materijala na jedan DVD 5.
I normalo je da slika na LCD-u nije isto kao na obicnom TV-u. Na prvom je prihvatljiva a na drugome sjajna.
I jos jedna stvar na kraju. Ja sam pre 2-3 godine ne secam se tacno, kupio nov LG VCR stereo Hi Fi sa 6 glava za 150 eura upravo zbog VHS traka. Zasto stereo? Pa kad je ukljucen stereo, iako je ton mono VCR sam potiskuje sustanje u video materijalu a i slika sa vise video glava je ostrija. Jednu traku BASF 180 min. okrene za nesto manje od 2 minuta! Odlicna kupovina! Na kvalitetnim trakama snimam fudbal, tenis i filmove pa lepo gledam kad imam vremena. I naravno stavim na LP pa traka od 3h traje 6h bez vidnog gubljenja kvaliteta u slici.
Eto to su argumenti zasto i kako iz prakse napisano. A ti ponesto poslusaj ili se mlati sa kodecima i softverom i gubi dzaba vreme.
Ako ti je potreban neki od programa koji sam naveo, javi se na PM.
Pzzzz...