Šta je novo?

Nedoumice oko ASUSa VW195D

startrek

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
309
Pozdrav.
Monitor je ASUS VW195D widescreen, 19inch
Zanima me nekoliko stvari u vezi ovog monitora, pa ako neko zna molio bih odgovor.
- Da li je normalno to što su neka podešavanja u meniju nedostupna, npr. aspect control, saturation, sharpness, skin tune.
- Da li je moguće da se na kratko NE pojavljuje poruka No Signal kod svakog boota.
- Pošto uz njega nema nikakvog CDa, da li postoje driveri za ovaj model ili software za dotjerivanje slike.
- Koja bi bila vaša preporučena podešavanja za ovaj model što se tiče moda, kontrasta, osvjetljenja i slično.
Hvala.

- To sto su ti neke opcije nedostupne, je zbog VGA, odnosno odsustva DVI ulaza. One su rezervisane za monitore sa DVI ulazom (ili tako nekako).
- Moguce je, odnosno tako je na cetiri od pet monitora koje sam probao.
- Nemam pojma, a ni ne zanima me. :p
- Podesavanja stavi onako kako tebi najvise odgovaraju. Meni recimo odgovara (u zavisnosti od doba dana, toga sta radim, itd.) neki od predefinisanih podesavanja.

Pa nema nikakvo podesavanje, nego im se jednostavno ne pojavljuje to na pocetku. Sebi sam uzeo onaj na kom se pojavljuje no signal. Mozda su ostali iz neke druge serije, a mozda su i neispravni. :p

Ja nesto i nisam zadovoljan ovim monitorom. Nemam ga ja licno ali ga ima moj rodjak i nakvise sto me nervira je to sto mu slika treperi kad je osvjezavanje na 60Hz i onda nakon nekog vremena prestane.

Jes' da nije neki kvalitet slike u odnosu na neke skuplje modele, ali posle CRT-a je sve odlicno. :eyebrows:
Primetio sam i ja da slika treperi, ali samo kad su tamnije scene. Nekako mi se cini kao da je to zbog graficke (ili necega drugog), a ne do samog monitora, posto nisam primetio da treperi kad sam ga isprobavao.

Jes' da nije neki kvalitet slike u odnosu na neke skuplje modele, ali posle CRT-a je sve odlicno. :eyebrows:
Primetio sam i ja da slika treperi, ali samo kad su tamnije scene. Nekako mi se cini kao da je to zbog graficke (ili necega drugog), a ne do samog monitora, posto nisam primetio da treperi kad sam ga isprobavao.

Pa jes' bolje od CRT al' kad vec bacas pare onda baci na pravu stvar jer monitor ipak ne mijenjas tako cesto kao ostale komponente.
Imao sam prije par dana neki Samsung N720 nije wide ali mu bar ne trepeti slika pri manjim osvjezavanjima.

Ja cu u svakom slucaju dobro da se raspitam kad budem uzimao novi monitor :type:

PS Koliko kosta taj asus kod vas?

Asus ti je skroz OK monitor. Ja sam ih prodao preko 200 i nijedan mi se nije vratio, cak se niko nije zalio ni na mrtve pixele. Dobar odnos cena/kvalitet, nemoj se dvoumiti, ako ga nadjes na akiciji negde kupij slobodno. :)

Ja nesto i nisam zadovoljan ovim monitorom. Nemam ga ja licno ali ga ima moj rodjak i nakvise sto me nervira je to sto mu slika treperi kad je osvjezavanje na 60Hz i onda nakon nekog vremena prestane.

Ja imam 193 i nemam nikakvog treperenja slike...

:wave:

Vrh Dno