Šta je novo?

Nedoumica Samsung/Sony

grekoz

Poštovan
Učlanjen(a)
20.11.2015
Poena
51
Pozdrav svima.

Potrebno mišljenje dragih
manje-više eksperta i korisnika :)

Naime, malo me smorio telefon pa bih se upgrade-ovao na neki
noviji-bolji.

Nakon malog istraživanja i razočarenja sa Note5 iz više razloga,
sveo sam izbor na dva telefona.

Da li sa Note 3 da pređem na
Note 4 ili Z5?

Koja su vaša mišljenja?

Pozz

Ni jedan ni drugi vec biraj izmedju Nexusa 6P, Note 5, LG G4, One Plus Two, Meizu MX5 Pro..

Ako te je ''razocarao'' Note 5 onda uzmi Nexus 6P cim se pojavi po nekim normalnim cenama ili nesto od egzotike kao MX5 Pro ako nisi gadljiv na taj UI mada 6P je najbolja opcija kako god da okrenes. Mogao bi tu da dodje u obzir i Z5 Premium ali ce u naredna 3-4 meseca biti stvarno preskup a nije bolji od 6P.

G4 se izdvaja odlicnim odnosom cena-hardver/softver pa razmisli i o tom phabletu. Imas i temu o MX5 pa prelistaj malo, taj telefon je odlican samo UI nije bas za svakoga ali ako si svario TW Samsungov onda ces i Flyme uz Nova launcher.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu :)
Cena nije prob, nešto bi prikupio od Note 3 nešto sa strane i od plate mogu neki delić da odvojim.

Meizu mi je nekako risky i weird ali cu prvo malo da prelistam o njemu.

Huawei mi nije pao na pamet uopšte sad imam i o tome da razmišljam Haha :)

Super te je posavetovao hsv. To ti je to od telefona što valja, možda i s6 može da se doda tu. Imao sam note 4 sada sam prešao na lg g4, nećeš pogrešiti ni sa jednim... Koji se tebi više svidi... Odeš do neke poslovnice i pročačkaš oba. I ne bih se složio sa Hsv-om, nemoj da izbacuješ note 4 iz kombinacije. Ako pare nisu problem onda bez razmišljanja sačekaj još malo i uzmi huawei nexus 6p...

Ne znam zasto te je Note 5 toliko ''razocarao'' al' ajde, jeste da su izbacili neke funkcije ali kad jos malo padnu cene bice Note 5 odlicna kupovina (za stare Note korisnike).
Hejt prema Note 5 je bio bas iz tog razloga sto su ugradili manju bateriju od one iz glasina a izbacili su neke korisne funkcije + je pocetna cena prilicno visoka.

Mene npr tu najvise smara sto su izbacili micro sd a i sto je TW i dalje strokav UI sa MT-om koji je los za tako skup uredjaj, inace sve ostalo je super na N5.

Ali ako pare nisu problem kupi 6P i uzivaj, najbolji-najkompletniji android na trzistu :) S tim sto sigurno nece svima odgovarati jer je phablet + displej nije jako osvetljen kao na N5 i nema OIS ali sve su to sitnice u odnosu na ono sto nudi, cak ima i jedne od najjacih stereo zvucnika + kameru koja je sam vrh ponude i pored toga sto nema OIS a prednostima softvera ne treba posebno polemisati..

Poslednja izmena:
Hate prema Note5 je upravo sve što si rekao + osetljiv back koliko sam čuo + ta fora sa
non - removable baterijama mi malo smeta. Mislim ok polako će svi proizvođači da urade to i removable će biti prošlost, ali daj prvo nek "pojačaju" te baterije.
Ma da 6p je i tu impresivan priznajem.
Malo je veći od Note 3 tako da može nekako da se proguta kao i nedostatak OIS-a.

Što se cene Note5 tiče dok mu padne cena, ovim tempom, izaćice bolji koji nadam se da ce biti veći napredak.

I 6P ima ''jaku'' cenu ali ko planira minimum 12 meseci da koristi uredjaj onda vredi svaki evro. Nema OIS ali je kamera i pored toga u samom vrhu ponude, cak je i jedna od najboljih za low light uslove a da ima OIS sigurno bi bila najbolja :)

Zna se sta je Nexus i koje sve prednosti nudi.. a sada ima i premium dizajn/izradu + dobar amoled displej + stereo zvucnike + odlicnu kameru tako da je tesko naci realnu manu.

Posle Note 3 tu moze da ti fali samo s-pen a sve ostalo je bolje.

O S pen-u pokušavam da ne razmišljam :) pošto mislim da sam jedan od 5% korisnika svih Note koji aktivno koristi pen, ali nekako cu ga preboleti ako ne ostanem u Note seriji.

I eto sad polako počinjem da težim i da se lomim oko
z5 premium i 6p hahah

Ma bre Nexus, prelistaj 6P temu i uopste testove po netu, bice ti jasno zasto :) Nije Z5P los kao ni Note 5 i ostali, daleko od toga ali 6P je ''objasnio''

Nazad
Vrh Dno