Šta je novo?

Nedoumica oko tagana

cudmix

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2006
Poena
319
Vlasnika sam Tagana easycon 530W! Konfa je slijedeća: Abit KN9S, Amd Athlon 3500+, 1 GB kingmax, club 3-D ge force 7600GS, 3 hard diska od kojih su 2 ata i jedan sata, 2 optička pogona DVDR i DVD. Pa me zanima kakva je razlika između Split i Combine moda kod tog napajanja! Ova moja ploča ima 24 pinski konektor za napajanje plus još 12 V rail! Šta je bolje split ili combine mod za ovu konfu???

razlika je dal imas 8-pinski konektor za dodatno napajanje cpu-a ili imas standardan 4-pinski. Btw pise ti na kutiji :)

Imam

razlika je dal imas 8-pinski konektor za dodatno napajanje cpu-a ili imas standardan 4-pinski. Btw pise ti na kutiji :)

24 pinski konektor na ploči od jednom + još jedan 12 voltni rail! Tj. ukupno 28 pinova!

Šta je bolje split ili combine mod za ovu konfu???

"Split" je standard, "combined" se koristi samo u slučaju kada je potrebno puno Ampera na grani od 12V.

Split = ATX 2.0 (dve podeljene grane od 12V)

Combined = ATX 1.3 (jedna jaka 12V grana)

Ako je napajanje podešeno na "split", i dođe do jakog opterećenja na jednoj 12V grani, napajanje se samo automatski prebacuje u "combined" režim, tako da je "split" ispravnija varijanta.

Krivo

"Split" je standard, "combined" se koristi samo u slučaju kada je potrebno puno Ampera na grani od 12V.

Split = ATX 2.0 (dve podeljene grane od 12V)

Combined = ATX 1.3 (jedna jaka 12V grana)

Ako je napajanje podešeno na "split", i dođe do jakog opterećenja na jednoj 12V grani, napajanje se samo automatski prebacuje u "combined" režim, tako da je "split" ispravnija varijanta.

Combine je defaultno! I imam prekidač da prebacim sam nema automatike nikakve!

ja sam moje napajanje morao da menjam jer mi ploca "trazi" 24 +8 a uz sve to ima i dodatni ulaz za napajanje ako se koristi crossfire :D

Vrh Dno