Šta je novo?

Nedoumica i hitan savet

romario

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2013
Poena
170
Ovako posto sam resio da u skorije vreme mnejm procesor resio sam malo da se igram sa ovim mojim (fx 4100 da ga malo overklokujem) u biosu sam mu povecao frekvenciju sa 200 na 226 samo to i ostalo nista nisam dirao dao mi je 4.1ghz (cpu 4131)..ne bih zelo da mu diram voltazu posto sam sa mojim napajanjem od 400w ogranicen a iskreno i nisam nesto bas overklokovao procesore do sad...sam dobro uradio ili?? mogu jos da idem sa frekvencijom???

-Sa hladjenjem nemam problema imam ovo kuciste http://www.computer4u.at/media/catal...en_geh_use.jpg i ovo hladjnje http://rwlabs.com/images/articles/th...pirit_140a.jpg temperatura mi je oko 35 sa minim.ventilatorima

-Dali da idem sa frekvencijom (trenutna 226) ili da stanem ovde

Moze i 4.5ghz ali sve zavisi,nisi naveo nista koje napajanje,maticna,grafika,memorije..
Taj proc trosi nekih 95w,jesi ga podigao na 4.1 ali koliko je to stabilno to je vec pitanje.
Skini prime95 pa ga provrti,prati temperature pa vidi.
Sada kao OC trosi negde oko 108w.

Poslednja izmena:
Izviniu druze maticna je asusu evo r 2.o gledao graficka 5850 napajnje 400w be qutet temperture 40-42 su max pod optrecenjem

Druze moze na skipe znacilo bi mi puno

Poslednja izmena:
42 je dobra temperatura.
Znaci moze jos,ali zavisi od primerka proca i koliko je reaspolozen za OC.
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=205
skini i pusti ga najmanje 1 sat.
Trenutno sam na starom kompu(sin drnda novi) pa nemogu sada da premestam kameru.
Ovako ako ti to stabilno radi,nemoj ici vise napajanje moze biti problem ta HD 5850
nije mali potrosac po specifikacijama zahteva 500w i dva 6-pinska konektora.

Poslednja izmena:
Dva sta ako ne i vise vozio na prime95 gledao neki film za to vreme on radio tri smene,drzi se na 40-41 u nekom trenutku je ocitao 42.... ajde ako imas vremena u toku dana javi se se kazem ti voltazu nebi smeo da mu diram i mnotzioc jer me ogranicava napajnje :S:

-HVALA PUNO U SVAKOM SLUCAJU

Ovo napajanje je vrh be qutet e7 bronza toliko pise toliko daje mene ogranicava sto je 400w ali sta cu toliko mi trebalo toliko sam uzeo uzecu neko novo kad menjam graficku sigurno iste marke imam i njihove ventilatore dao bih tio preporuku za sve od njih..

Znam da je odlicno ali salabo za tu grafu+proc.
Koliko je dobro pokazuje to sto si ga forsirao i nije popustilo.
Ali na duze staze ne bih preporucio.

20130929_145452.jpg ovo je rezultat na sta vremena prime95...mislis da ga ne ostavim na ovo na duze staze???

20130930_145020.jpg 20130930_145042.jpg

Na 13% bez diranje voltaze:d

Poslednja izmena:
Bas se igras :)
Ok to sa prime95 ali tu nije ukljucena grafika.
Pusti zajedno sa furmakom (ne preporucujem to da radis riknu ce ti nesto)
Pazi radice to tako ali kada krenes da igras neku zahtevnu igru pa ta Radeonka
krene da "srce" struju brzo ce ti napajanje ostati bez daha.

Nameravam da mu mhz sa 226 vratim na 200 a mnozios mu povecam na 19.5 bez diranja voltaze dao bi 4.4ghz ali nemam srca

ma trebalo bi da drzi koliko moze da jede...ja ga racunam na 130w neka ide ima da gura i to

I nemoj dobices samo naduvane kondezatore.

o bre al si zapo za napajanje, neće mu biti ništa. ako neklokovan troši 95w i bio je stabilan pod opterećenjem, neće sad kad je klokovan i troši 10w više da mu crkne napajanje zbog 10w više

Kao prvo kao OC na 4.1 trosi 108w.
I to mu nije problem vec graficka je bas veliki potrosac.
i sta vec jos ima od komponenata.
Ako bas hoce moze ali neka posle rida na tvom ramenu kad nesto sprzi.

Poslednja izmena:
brate 108w oc, 95w ne oc. razlika je 13w!!! grafička isto troši u svakom slučaju. sa 13w manje neće spržiti ništa, a sa 13w više hoće. kapiraš koliko je besmisleno to što pričaš? ako će mu se spržiti napajanje spržiće se i na ne oc procesoru!

A hoces li ti da ukapira da negova graficka trazi minimum 500w.
Vec je sve na ziletu pa dodaj 10kg na 100kg koje jedva dizez.

Da li ti govori nesto na primer recimo 12v-40A?ili 38A ili 35A?
Razumes li uopste kako napajnje funkcionise?
Stvarno ne zelim da polemisem,kada sam rekao 500w racunao sam da si
u nekom toku stvari.

a jel ti razumeš šta je 400w be quiet? nije naveo tačan model ali ne znam da li kapiraš da postoje be quiet 400w modeli sertifikovani za DVE grafičke. u mnogo boljem sam toku stvari od tebe, iskuliraj

Poslednja izmena:
Pa radio je tako i meni jedno 4 meseca.
Pa je posle radila lemilica,sreca da sam drzao kuciste
otvoreno pa sam imao pogled na kondezatore.
Pa sam jeftino prosao par kondezatora i napajnje u autu.

http://www.bequiet.com/en/powersupply/277

za ovo ti napajanje neće biti potrebna lemilica i radiće godinama sa njegovom konfiguracijom

Applications

Advanced Multi-GPU gaming
Silent PC builds
Multimedia systems and Home Theater
Photo and Video editing desktops

20131001_024217.jpg evo ovo je bez dizanja napona ima stabinost na 1h sam ga testirao nema greske..dalje je lutrija

@Vuk40 upravu si mene graficka jede nesmem da opteretim i cpu sad i grafu nemam herc za to sutra cu..
p.s poslao sam ti poruku na pvt nadam se da si je dobio (ovo napajanje imam http://www.bequiet.com/de/powersupply/38) opustite se ljudi ako ide ide ako ne ko ga sisa mela rikene

Laku noc svima

Poslednja izmena:
a jel ti razumeš šta je 400w be quiet? nije naveo tačan model ali ne znam da li kapiraš da postoje be quiet 400w modeli sertifikovani za DVE grafičke. u mnogo boljem sam toku stvari od tebe, iskuliraj
Pa mozda za neke karte serije 6xxx ili 7xxx koje trose manje nego 5xxx.
ova kartica ima 2x6-pinca,to sve govori koliki je "temperamentni stedisa"

Mislim da ovde stajem..ocu da mu vidim zadnji atom bez napona...

Mislim da ovde stajem..ocu da mu vidim zadnji atom bez napona...
milite da je ovo "kraj"..jednostano granica na ove koponte??

mrenjh, ja sam svoju 7850 držao na 470w be quietu, a sada silom prilika na cooler master 500w gx lite-u zbog čega nisam preterano oduševljen i mislim se da li uopšte da klokujem proc. ali 5xxx troše više to da :/

edit: nije to granica za te koponte, ali ni ne treba ti granica. vrv ti ne treba ni to dokle si došao...

Vrh Dno