Šta je novo?

Nedostupan na 3g-u..

jerry.drake

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2006
Poena
320
Kada sam na H+ i surfujem nedostupan sam. Moram da budem na 2G only da bi to izbegao i to me užasno nervira. Neka ideja ?

Da nije dual SIM telefon?

Jeste, ali samo je jedna kartica unutra. Dešava mi se i na Lg L9, single a i u Zte L2, takođe single sim.

Ako je ranije radilo normalno, a sada se dešava na više telefona, onda zameni sim karticu. Možda reši problem...

Tri različite kartice su u pitanju. Biznet 300. Dve su stare par godina a jedna je nova.

Ja onda nemam ideju.
Čak i dok pričaš treba da možeš da surfuješ, istovremeno.

Sve tri kartice su Biznet 300?

Da li si probao da budes 3G only, umesto 2G only? Moguce je da te prebacuje u 2G za pozive, sto Android radi i kada nema potrebe ako "pomisli" da je slabiji signal, a da posto surfujes pokusava da ostane na 3G.

Ako nije nista od toga, zove biz managera i neka vam salje zamenske kartice, ili neka rese problem.

Na Dual SIM telefonima, ako je 3G kartica za net, druga je nedostupna dok se koristi net na nekim telefonima, zavisi od telefona/OSa i podesavanja. Kod Samsunga zakljucno sa KK postoji podesavanje za prioritet interneta, od LPa nema vise toga. I zato, ako nije dual SIM full active (npr. Note 3 dual sim od Samsunga), a imate slab net signal, ili spor net, druga kartica ce cesto biti nedostupna, cak i kada ne koristite rucno net (sync i ostalo ce biti usporeni).

Poslednja izmena:
Sve to može da se desi, ali da se stalno dešava na tri telefona i tri kartice, to već nešto nije u redu.
A i kako je čovek napisao, u dual sim telefonu je samo jedna kartica.
Verovatno je najbolje da se potraži rešenje u korisničkom centru.

Sve tri kartice su Biznet 300?

Da li si probao da budes 3G only, umesto 2G only? Moguce je da te prebacuje u 2G za pozive, sto Android radi i kada nema potrebe ako "pomisli" da je slabiji signal, a da posto surfujes pokusava da ostane na 3G.

Ako nije nista od toga, zove biz managera i neka vam salje zamenske kartice, ili neka rese problem.

Na Dual SIM telefonima, ako je 3G kartica za net, druga je nedostupna dok se koristi net na nekim telefonima, zavisi od telefona/OSa i podesavanja. Kod Samsunga zakljucno sa KK postoji podesavanje za prioritet interneta, od LPa nema vise toga. I zato, ako nije dual SIM full active (npr. Note 3 dual sim od Samsunga), a imate slab net signal, ili spor net, druga kartica ce cesto biti nedostupna, cak i kada ne koristite rucno net (sync i ostalo ce biti usporeni).

Na lumiji mogu da biram samo najveću brzinu mreže, ne mogu "only". Na LG- u sam stavio na WCDMA only. Sutra ću da podesim i Zte pa ću da testiram.

Za Dual SIM je deo koji se odnosi generalno na ljude, u vecini slucajeva je to bio problem cesto vidjen na forumu.

Ovo prvo meni jedino pada na pamet sa strane korisnika za 3 kartice, nije direktno vezano za Dual SIM.

Na lumiji mogu da biram samo najveću brzinu mreže, ne mogu "only". Na LG- u sam stavio na WCDMA only. Sutra ću da podesim i Zte pa ću da testiram.

Ako si na jednom telefonu probao na 3G only, i ne radi, onda pozovite biz managera da vam sredi kartice ili uslugu, kako god, nije do tebe.
Ako i u Lumia telefonu imas problema, u stvari, 99.9% sam siguran da je do njih. Ti telefoni su po pitanju signala i rada modema vrh, tako da je verovatnoca da nije do operatera skoro nula.

Videću posle praznika da ih iscimam. Ovo sam tek malopre podesio pa ću da vidim

Nazad
Vrh Dno