Šta je novo?

Nedostatak struje - koliki je rizik?

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Pri paljenju kompjutera prikazuje mi se da graficka ne prima dovoljno struje. I onda se Windows podigne i kompjuter bude zamrznut na neki minut i onda posle toga sve radi bas kako treba. Posto prijatelj kod koga je to nema zelje da kupuje jace napajanje, interesuje me da li je stetno ako nastavi sa ovom taktikom i kakve mogu biti posledice?

Napajanje je kinez od 450w a graficka je 8600.

Prijatelj nije ubo 6pinski naponski konektor u grafichku ;)

Pa posledica ce biti da ces na kraju skroz ostati bez napajanja a time i bez racunara dok ne kupish drugo :D Posledice su josh to sto ce pc verovatno raditi sporije,a time si samo na gubitku... Razmisljaj o kupovini novog jer hteo ili ne moracesh to da uradish :(

pa jednostavno, cim daje tu poruku moze vrlo lako da znaci da u karticu nije prikljuceno dodatno napajanje (mislim da je u pitanju 6pin konektor). Time bi se resio problem tog ispisivanja. E sad mislim da imas drugi problem. Tih kineskih 450W tesko da daje 250W realnih i to pitanje na kojim amperazama. Ta karta jeste mali potrosac ali i ona zahteva bar za nijansu kvalitetnije napajanje. Ne kazem da nece raditi, radice ali ce zato napajanje biti bas bas optereceno sto mu smanjuje zivotni vek i to znatno. Znaci crkava uskoro, a posto je poznato da ako je kinez onda nema verovatno nikakvu zastitu, onda mozes ocekivati da ce popustiti negde malo veci napon i povesti sa sobom jos neku komponentu..... sve u svemu nije za igranje. Za 25e moglo bi da se uzme malo pristojnije napajanje koje bi lepo radilo posao.
p.s. kinez od "450W" nije u stanju da podigne sistem na 8800GT a za 8600 nisam siguran

Radi GF8600 bez problema na kinezu (jedino ako nije neko napajanje staro tri godine) od 450w proveri da li grafa trazi dodatnu struju a to zavisi od verzije grafe koja je.Ako to ne pomogne zameni ga samo malo jacim kinezom tipa 500w.Inace na kratke staze nista lose ti se nece desiti ni grafi ni sistemu ali nemoj da ostavljas tako.

Nije mi jasno kako mu je grafa uopste radila jer kad mi je oslabilo napajanje na mojoj 2600xt suzila se slika na monitoru,pao fps u svim igrama ,odmah se primetilo

Poslednja izmena:
Koja to verzija 8600gt zateva dodatno napajanje?Imao sam XFX 8600gt XXX edition(620/1600Mhz) i nije trazila dodatno napajanje,i radila je 2 godine na codegen 400w.

radila bi ona i 5 godina bez problema bas iz tog razloga sto nije trazila dodtno napajanje ;)

Koja to verzija 8600gt zateva dodatno napajanje?Imao sam XFX 8600gt XXX edition(620/1600Mhz) i nije trazila dodatno napajanje,i radila je 2 godine na codegen 400w.

Graficka je GAINWARD BP8600GT-256-GS GLH-HDMI-DVI - a napajanje je kinez star neke 3 godine...

Najverovatnije cu mu predloziti da kupi neki Codegen od 500 w - vidim da se moze naci za nekih 16e, trebalo bi da bude dovoljno.

P.S. Hvala svima na sugestijama, ovo je postala i edukativna tema :)

Poslednja izmena:
Lepo kaze poslovaica :"Prvo dobro napajanje pa sve ostalo" :D

Poslednja izmena:
Ja bih pre uzeo CM ili LC420W nego taj Codegen.

codegen je klasican kinez koji ima ime. nije nista bolji od svoje kung fu i djiudjicu brace :D

Nazad
Vrh Dno