Šta je novo?

nedostatak cdrom-a

nopliz

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2003
Poena
601
Imam jedan prilicno neobican problem.Radi se o sledecem:
preko starije verzije NERO-a sam prekopirao noviju verziju.Ali to je bila neka demo trial verzija i kada sam hteo da pokrenem program,izasao je prozor na kome je pisalo da je isteklo vreme koriscenja i nisam mogao da ga pokrenem.Od tada windows ne prepoznaje da imam uopste cd-rom.
Sada ne mogu da pokrenem nijedan cd.Program sam obrisao,ali nista.
Imam pisac TEAC-W54E :!:

Rešenje univerzalno - backup, format, clean install! Provereno završava posao. :)

Koji je WIN?

Dakle deinstaliras nero, odes u program files, pa obrises nero-ov folder. Editujes registry (regedit) pa nadjes Ahead-ove (u HKCU i HKLM) "foldere u kojima se ostali kljucevi od njegovih programa). Obrises Ahead-ove "foldere"
!!!Kod menjanja registrija potrebno je biti vrlo pazljiv. Brisanje nekih drugih kljuceva moze totalno da onesposobi windows!!!
Ako neces da se zezas sa registrijem, mislim da ce zavrsiti posao i samo brisanje ahead-ovog foldera u program files

Zatim, pokrenes novu instalaciju svezeg Nero-a, imas pri ruci adekvatan kljuc (koji upises na zahtevano mest). Pa onda neces morati ceo win da brises/reinstaliras

Hm, sorry - tek sada sam ukapirao da se pod celim win-om ne vidi CD uredjaj. Ako nisi instalirao neki drugi program onda jeste cudno (ukoliko si posle nero-a instalirao easy cd creator, a zatim ga deinstalirao, onda nije cudno). KOji je win u pitanju. Instaliraj Aspi4all (pominjao sam ga cesto u zadnje vreme, ima negde i link na forumu), kao preventivnu meru, pa da vidimo dalje. Ako je winXP u pitanju mozda bi bilo zgodno da mu ukines njegovu recording podrsku, eventualno da deinstaliras granu IDE kontrolera na kom je rezac pa da ga pri sledecem restartu prepozna.
Ako je u pitanju win9x/ME idi u safe mode pa skini uredjaje ukoliko su duplirani.

Nazad
Vrh Dno