*/system32/config.sys missing or corrupted je poruka koju u zadnje vreme cesto vidim na svom monitoru, nakon cega sledi instalacija Windowsa. Probao sam svasta i ostao bez ideja sta dalje. Prvo sam mislio da je u pitanju neki virus pa sam sve proverio i kasperskim i nortonom. Uz pomoc nortona sam odradio i dijagnostiku sistema (ne treba ni da kazem da sve to nije nista pomoglo). Probao sam sve instalacije Win XP do kojih sam mogao da dodjem i naravno opet nista, uvek ista prica. Kada je uspeo da kreira report o gresci i ja ga poslao majkrosoftu majstori mi rekli da nemaju pojma o cemu se radi. Kada uspem da pokrenem Safe mode (sto je izuzetno retko) podizanje se zaustavlja na drajveru za graficku karticu. Posle faze eksperimentisanja sa operativnim sistemima i anti virusima je dosla faza hardvera, pa sam probao sledece: menjao flet kablu od hard diska(nije pomoglo) i skinuo bateriju (sto je imalo cudan efekat da nisam morao bar neko vreme da instaliram Win, sto je inace svakodnevna rekreacija). Ima ovde jos jedan zanimljiv detalj a to je da ako kompjuter radi u podne i nakon toga se iskljuci, radice i kasnije, u suprotnom, pogodili ste sledi instalacija Win XP. Ako racunar samo uspavam nema problema, ali ako ga ugasim, ugasio sam ga. Da, zamalo da zaboravim, probao sam raznorazne varijante sa instaliranjima drajvera, u smislu ovaj instaliram a onaj ne sto naravno nije dalo nikakve rezultate. :crash: Inace konfiguracija je sledeca:
MSI 845 eMax
celeron 1.7
kingston 256mb DDR
maxtor 40gb
geforce4 mx440
MSI 845 eMax
celeron 1.7
kingston 256mb DDR
maxtor 40gb
geforce4 mx440