Šta je novo?

nece windows ali lubuntu hoce?

fruit23

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
Doneo mi drug laptop hp530, kaze ne moze uopste da bootuje sa cd nista a win xp koji ima nema sanse da se pokrene, i starno kako god se namesti u biosu on sve preskoci sem ako je nesto na usb, i ja probam da butujem novi windows sa usb, iskace plavi ekran non stop, cim pokrene instalaciju. onda ubacim usb sa programom koji natera komp da bootuje sa cd, ali nece, i odlucim da probam da ubacim cd sa lubuntu sistemom, i on proradi i instalira lubuntu, koji sada radi, nekad nece da se podigne, ali to ako komp zakuca na pocetku. Ne znam sta moze da bude problem, probao sam wndows da prebacim na hard i pokrene i tako instalaciju ali padne odmah na pocetku, probao sam i vise razlicitih windows xp i cak i win 7 da pokrenem sa cd-a. Da li neko ima ideju sta da radim, da bih uspeo da instaliram windows? hvala

Ako ti je pokrenuo CD sa Lubuntu-om onda je mozda do DVD citaca ili do XP CD-a. A moze da bude i do SATA drajvera, izaberi IDE mod u BIOS-u pa probaj taj XP ili nadji XP sa integrisanim SATA drajverima pa probaj.

Nema u biosu da se menja mod harda. A probao sam instalacije sa vise usb-ova na koje sam bootovao vise windoswa od xp do viste, i nece ni da povuce samo krene i crna slika.. Samo je hteo da povuce kad sam mu preko mini xp , prekopirao instalaciju na njegov hard, i odatle krenuo da instalira i iskocio plavi ekran

meni ovo lici na memoriju
slicno mi se ponasao skoro jedan desktop
probaj da istestiras memoriju ili ako imas od nekog neku drugu

testirao sam sa memtestom i prolazi testove. Nece da bootuje nekad ni sa harda, samo se zakoci ceo komp odmah na pocetku kad prikaze kako da udjes u bios, mozda je ploca pocela da crkava.

native sam radio i disable i enable.. Na kraju sam vadio hard postavljao instalaciju na njega pa onda probao, i vista mi je prosla, a xp nece kad god krene plavi ekran, cak i kad ima hard na kome je instaliran xp.... I kazem zabaguje cesto cim se upali?
Moguce je da on pobrka bios sam non stop, mozda je baterija od biosa otisla, mada onaj sat sistemski je uvek tacan cak i kad nema ni napajanje ni bateriju u sebi....
evo sad je sam prosao i windows xp, koji sam instalirao na desktop racunaru, ko zna sta je tu

Poslednja izmena:
nadji "Sata Native Mod" i stavi "Disabled".
Samo sto mi je cudno ako nece ni win 7 da pokrene, on u sebi vec ima sata drajvere....

prosao mi je samo sa vec instaliranim windows-om na hardu, i podigao sistem, i to samo kad je native disables, iako je to win sa sata drajverima. Opet po neki put zakoci na samom pocetku kad se upali, i nece da udje u bios.
Hvala svim na pomoci:)

Nazad
Vrh Dno