Šta je novo?

Nece TXT :)

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znaci prvi put u svom zivotu da mi se desi, tek sam instalirao win xp, i nece da mi otvara txt fajle, znaci strasno, ima li neka pomoc? :)

Jeli dodeljena txt ekstenzija nekom programu? Ako nije do toga onda napisi koju ti gresku izbacuje sistem kada pokusavas da otvoris neki txt file.

Pa probaj txt fajl da prevuces u notepad, ako radi onda je ovo sa povezivanjem, a ako ne radi onda je nesto zesce do sistema....

Poz.

Poslednja izmena:
Ma sta bre zheshce do sistema, pravac Control Panel > Folder Options > File Types, napravi novi tip TXT i stavi da se otvara sa Notepadom...

Neo_Matrix je napisao(la):
Pa probaj txt fajl da prevuces u notepad, ako radi onda je ovo sa povezivanjem, a ako ne radi onda je nesto zesce do sistema....

Poz.

Ma neprijavljuje on nikakvu gresku nego jednostavno nece da otvori txt, a oce notepad

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ma sta bre zheshce do sistema, pravac Control Panel > Folder Options > File Types, napravi novi tip TXT i stavi da se otvara sa Notepadom...

Hvala ti brate sad ne sto neredi txt, nego ga nemam ni kad kliknem desni klik misa pa new, tu mi nema txt fajlu da napravim :mad:

Sta bre desni klik misa na new? :) Znaci, Control Panel > Folder Options > File Types -> levi klik misa na new i tu upises txt, zatim izaberes txt iz onog polja gde ima gomila ekstenzija, pa ides na advance -> new i tu upises u polje action open, a u polju application idi na browse i nadji notepad (u windows direktorijumu). Ili ako ti je lakse (a jeste :)), kad upises txt idi na change pa odatle izaberi notepad i to je to.

Shift pre nego otvoris file.

Ma nepomaze ljudi nista, hvala u svkom slucaju, ali sad vise nemogu da napravim txt :eyebrows:

Mora da nisi dobro napravio stavku za .txt. Izbriši je i onda bi trebalo da možeš da iz popup menija praviš tekstualni fajl, jer sigurno stavka za .txt već postoji, samo što nije dobro namešteno kako da ga otvara. Pokušaj da je pronađeš i pogledaj kako je definisana "Open" akcija.

Nego čudno da nov XP ima takvu grešku. Da nisi nešto čačkao po instlaciji?

Poslednja izmena:
Marel je napisao(la):
Mora da nisi dobro napravio stavku za .txt. Izbriši je i onda bi trebalo da možeš da iz popup menija praviš tekstualni fajl, jer sigurno stavka za .txt već postoji, samo što nije dobro namešteno kako da ga otvara. Pokušaj da je pronađeš i pogledaj kako je definisana "Open" akcija.

Nego čudno da nov XP ima takvu grešku. Da nisi nešto čačkao po instlaciji?

Nisam

Ovako nisam te bas najbolje shvatio,ali meni se slicno desilo jutros nece da otvori .txt
prijavljuje da ga kao nema a rijesio sam to ovako.

Ides na Search i kucas Notepad.exe i kad nadje C:\WINDOWS kliknes na njega i tu ce ti otvoriti txt.I onda ces moci da otvaras txt barem sam ja mogao.

Ljdui sve je to ok meni otvara notepad, ali ja vise nemogu da pravim txt fajle, od kad mi je pomogao Voodoo_NBGD :)

Ako sam ja dobro shvatio, tebi, kad kliknes desnim dugmetom na prazan deo foldera ili desktopa, pa pod "New", ne prikazuje ti mogucnost da napravis "New Text File" (ovo je samo deo problema)? Znaci da ti u registru nedostaje taj unos, sad ja ne znam gde to tacno treba da stoji, neka neko pomogne. Verovatno, kazem verovatno je to obrisano greskom. Za taj problem upisi sta treba u registar, i to ce da radi, a sta treba upisati, to cu da zamolim nekoga da kaze, jer ja ne znam. A za neotvaranje TXT fajlova ne znam sta je...

Deinstaliraj Office, instaliraj Ultraedit, vrati Office. Meni je to jednom pomoglo sa DOC ekstenzijom.

zEx I XtC je napisao(la):
Ljdui sve je to ok meni otvara notepad, ali ja vise nemogu da pravim txt fajle, od kad mi je pomogao Voodoo_NBGD :)

samo ti slushaj mene, i daleko cesh dogurati... :D

zormanic je napisao(la):
Deinstaliraj Office, instaliraj Ultraedit, vrati Office. Meni je to jednom pomoglo sa DOC ekstenzijom.

E izgleda da mi se to desilo od kada sam instalirao office, aj pojasni sta da radim tacno?

zEx I XtC je napisao(la):
E izgleda da mi se to desilo od kada sam instalirao office, aj pojasni sta da radim tacno?

Pa Office ti je ***bo TXT extenziju, verovatno ?!?

Ukloni ofis kompletno sa masine,
Instaliraj UltraEdit i oznaci TXT fajlove sa njime.

Probaj da kreiras sada TXT fajlove, ako se sve OK sada tek instaliraj Ofis kako treba.

zormanic je napisao(la):
Pa Office ti je ***bo TXT extenziju, verovatno ?!?

Ukloni ofis kompletno sa masine,
Instaliraj UltraEdit i oznaci TXT fajlove sa njime.

Probaj da kreiras sada TXT fajlove, ako se sve OK sada tek instaliraj Ofis kako treba.

Kako da kreiram ultraedit?

Ultra edit je program EDITOR za kreiranje raznih TEKST fajlova, njega instaliras na masinu ako posedujes instalaciju, a posto dolazi u trial varijanti nije je tesko nabaviti.

zormanic je napisao(la):
Ultra edit je program EDITOR za kreiranje raznih TEKST fajlova, njega instaliras na masinu ako posedujes instalaciju, a posto dolazi u trial varijanti nije je tesko nabaviti.

Nasao sam nesto pa cu da probam.

Sve sam uradio, i suspelo je otvara txt, ali jos samo kako da vratim da kad kliknem desni klik, na new da mi tu otvori tekst document?

Pokvaren je deo registyja u delu:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Discardable\PostSetup\ShellNew

Mislim da samo uklanjanje Notepada pa ponovna instalacija resava problem. Ja ne znam kako se to restaurira.

settings/control panel/add&remove programs/add&remove windows components?!?!?

isključiš ga, pa na ok, pa kad ga skine uključiš pa na ok?

mislim da bi to bilo to?!

Mislio sam na rucni popravak Registry-ja !!!

pa da... kad ponovo pogledam i jesi tako rekao :)

kiza ns je napisao(la):
settings/control panel/add&remove programs/add&remove windows components?!?!?

isključiš ga, pa na ok, pa kad ga skine uključiš pa na ok?

mislim da bi to bilo to?!

Koga iskljucim u windows components?

Notepad, a mozes i Wordpad.

Vrh Dno