Šta je novo?

Nece sistem da ocita dobro particije

ljuba89

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2013
Poena
151
Ako moze neka pomoc, imam plocu Gigabyte GA-780T-D3L koja ima na sebi SATA i PATA konekror, na SATA konektoru mi je Kingston SSD na kome je sistem a na PATA konektoru mi je HDD Seagate koji sluzi za podatke. Problem je sledeci: SSD SATA treba da bude C: particija a HDD PATA treba da bude D: particija ali je kod mene obrnuto.

Kad instaliraš sistem ili radiš migrate neka ti bude prikačen samo ssd dok ne rezervišre particiju na njega, tek onda kačiš hdd

Neki stariji BIOS-i uvek stavljaju ATA/PATA na prvo mesto za boot. Pogledaj u BIOS-u "Hard disk order" i stavi SATA disk na vrh. Ako su to Windows oni stavljeju boot sector uvek na prvi po redu disk a sama instalacija može da bude na drugom, zato je najbolje da se drži samo jedan disk dok se instaliraju. Posle možeš da kačiš bilo šta.

Koliko se ja secam to moze da se preimenuje kako hoces u Device Manager-u.

OK. Izvinjavam se, nisam znao da bi to napravilo dodatni problem :)
Znam da sam ja ranije tako menjao "slova" za cini mi se HDD i USB flesh, ali bilo davno...

OK. Izvinjavam se, nisam znao da bi to napravilo dodatni problem :)
Znam da sam ja ranije tako menjao "slova" za cini mi se HDD i USB flesh, ali bilo davno...
Mislio sam na BOOT disk, ostalo nije problem ako na njih nisu instalirani programi ili su programi nekako povezani sa OS-om. Ja recimo uvek nameštam da se downloads, muzika, slike itd. po defaultu uvek snimaju na sekundarne diskove pa bi promena slova napravila dar-mar.

U partitici system resirved su boot fajlovi u kojima je oznacen boot za odredjenu particiju recimo C: ako promenis na D: recimo nece ti bootovati windows! Sledeci put otkaci jedan hard kada radis windows!

To je nebitno ljubo sve dok ti računar radi dobro. Samo nazovi nekim smislenim imenima gde ti je windows a gde su ti podaci particije...

Vrh Dno