Šta je novo?

Nece preko 1.450 V

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Imam plocu MSI K8N Diamond i Venice 3500+
Probao sam da u BIOS-u podignem napon preko 1.450 ali nece, ima opcija da moze da se poveca napon za 3.3%, 6.6% i 9.9% ja stavim 9.9% x 1.450 i to bi trebalo da iznosi oko 1.593 V. i kad odem u Windows on automatski vrati na vrednost 1.450. Probao sam cak i ca ClockGen fon Nforce 4 ali ni to ne prihvata

Probao sam da skinem i Bios novi ali opet nista.

Dali neko ima slicna iskustva i da mi predlozi resenje, dali postoji neki dobar bios za ovu plocu ?

Unapred zahvalan

Prilozi

• ClockGen.webp
    ClockGen.webp
    28.6 KB · Pregleda: 57
  • NVidiaTune.webp
    NVidiaTune.webp
    13.1 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
lakicevic ja imam MSI Neo4-F dakle siromasnija verzija, takodje ista opcija 1.450 max + procenti, ali kod mene to normalno funkcionise i dobijem skoro 1,6 V kad podigne windows s tim da u CoreCenter-u mogu extra da podignem jos vise tu voltazu ili da vratim na 1,6 tako da probaj tu varijantu sa CoreCenter-om, i napisi koji procesor imas

napisao sam da imam Athlon64 3500+ Venice

Probacu sa CoreCenter pa cu da vidim sta kaze

do tada pozdrav

Nisam imao takvu plocu MSI dok sam imao AMD,(ASUS,Gigabyte,Epox,DFI)
sad prvi put imam MSi ali na INTEL P4 2M procesoru.(imao sam sl situacija)

Predlog:
Prvo instaliraj novu instalaciju i u BIOS u prekontrolisi sve opcije za auto clocking i ugasi, iskljuci C&Q,i sve parametre podesavaj MANUAL(pocev od FSB 270-310 zavisi na koliko ti radi,HTT na 3, i memoriju na 166/133(zavisi koji ram imas).Voltaza za procesor unesi manual takodje.
Nemoj da koristis Core Centar
Te MSi imaju Core Cell i oce da zezaju.pojuri malo po netu ima ljudi sa slicnim problemima.
Ja sam u problemu sa klokovanjem INTELA 3.0Ghz koji se iz Core Centra klokuje na 3.75 a iz BIOSa 3.2. I niko na Benchu vec danima nema poima sta da radim. Izgleda da svi klokuju AMD. U stvari za to ti i nije potrebna neka filozofija .Barton na 3.2Ghz, Venice na 2.6-2.7 Ghz za svaki dan sa voltazom od preko 1.5 🙂
Nebi bilo lose da postavis slike sa opcijama iz BIOSa za proc i OC.

Nisam imao takvu plocu MSI dok sam imao AMD,(ASUS,Gigabyte,Epox,DFI)
sad prvi put imam MSi ali na INTEL P4 2M procesoru.(imao sam sl situacija)

Predlog:
Prvo instaliraj novu instalaciju i u BIOS u prekontrolisi sve opcije za auto clocking i ugasi, iskljuci C&Q,i sve parametre podesavaj MANUAL(pocev od FSB 270-310 zavisi na koliko ti radi,HTT na 3, i memoriju na 166/133(zavisi koji ram imas).Voltaza za procesor unesi manual takodje.
Nemoj da koristis Core Centar
Te MSi imaju Core Cell i oce da zezaju.pojuri malo po netu ima ljudi sa slicnim problemima.
Ja sam u problemu sa klokovanjem INTELA 3.0Ghz koji se iz Core Centra klokuje na 3.75 a iz BIOSa 3.2. I niko na Benchu vec danima nema poima sta da radim. Izgleda da svi klokuju AMD. U stvari za to ti i nije potrebna neka filozofija .Barton na 3.2Ghz, Venice na 2.6-2.7 Ghz za svaki dan sa voltazom od preko 1.5 🙂 takodje probaj da ne koristis Clock Gen .Mora da radi iz Bios.

Nebi bilo lose da postavis slike sa opcijama iz BIOSa za proc i OC.

Nazad
Vrh Dno