Šta je novo?

Nece OC Geil preko 800 mhz

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Imam GeIL CL5-5-5DDR2-800(tako kaze everest) tj nesto se zove geil 6400 (slabo se razumem u rame) 2x1 gb (default 800 mhz) i pokusao sam da clocknem na 1040 i nije htelo a stavio sam SPD na 2.6 i voltazu na AUTO i tajminzi su bili na auto(default je 5-5-5-15)? Da li moze uopste memorija da ide na vise od 800? Ne znam stvarno tacan naziv rama ali mislim da je ovaj GX22GB6400DC (2x1GB 5-5-5-15). Ako je neko voljan da mi objasni (ako moze uopste) kako da clockujem? Koju voltazu, tajminge? Evo slika iz biosa
DSC00672.jpg

Da ne bude ono "idi na pretragu" gledao sam bar sat vremena ali nisam nasao ovo sto mene zanima.

Poslednja izmena:
Stavi voltazu manuelno na 2.1v pa onda probaj dokle ce da ide kreni od 900MHz pa onda dizi dalje, skini neki memtest da testiras da li je memorija stabilna.
Latence su dobre nek stoje 5-5-5-15.

problem je u tome sto nemam uopste da biram koliko hz nego ono 2.2 2.4 2.6 tj minimum je 960 ako se ne varam? a pise da je 1.8-19V za ovaj geil (na gigatron sajtu gde sam i kupio memoriju)

probao stavio +0.3 i nije htelo. jedva sam upalio komp. vadio sam rame napolje pa sam morao u crveno da ubodem jedan. da mi restartuje maticna settingse.to mi izgleda kaze komp da ne moze :).

Stavi da ti memorija radi 1:1 tad bi ti trebala raditi na 800MHz izgleda se radi o losijem primerku memorije.

kako tj sta 1:1? jel vidis prilozenu sliku pa preko nje da mi kazes sta da uradim? nisi me skapirao radi ona meni na defaultu od 800 mhz ali ja hocu malo vise da idem, pa me koci.

pusti da sama ploca setuje tajminge

Imam GeIL CL5-5-5DDR2-800(tako kaze everest) tj nesto se zove geil 6400 (slabo se razumem u rame) 2x1 gb (default 800 mhz) i pokusao sam da clocknem na 1040 i nije htelo a stavio sam SPD na 2.6 i voltazu na AUTO i tajminzi su bili na auto(default je 5-5-5-15)? Da li moze uopste memorija da ide na vise od 800? Ne znam stvarno tacan naziv rama ali mislim da je ovaj GX22GB6400DC (2x1GB 5-5-5-15). Ako je neko voljan da mi objasni (ako moze uopste) kako da clockujem? Koju voltazu, tajminge? Evo slika iz biosa
DSC00672.jpg

Da ne bude ono "idi na pretragu" gledao sam bar sat vremena ali nisam nasao ovo sto mene zanima.

:type:
stavi voltazu na 2.05 ako pucas na 1000MHz za mem a ako hoces na 1100MHz
morace i preko 2.1v. Ne zaboravi da PCI-E stavis na 100MHz i ako OCujes CPU obavezno mu limitiraj voltazu. Nemoj da ti automatski daje voltazu.
:-devil-:

a ako hoces na 1100MHz morace i preko 2.1v.

Neće to raditi na 1100 ni da je uključi u trofaznu struju!

@doggmania - Ajde da utvrdimo prvo koji Geil je u pitanju, 800MHz, Cl 5, pretpostavljam da je Value model, ima li sive hladnjake? Ako izvučeš stabilnih 900, Cl 5, biće puna kapa.

jeste sivi geil. a minimum je 1040 mhz da postavim, nema manje. stavio sam +0.3 V i nije htelo. A pre nego sto se upustim u dalje cackanje da li moze nesto da crkne ako se zezam?

jeste sivi geil. a minimum je 1040 mhz da postavim, nema manje. stavio sam +0.3 V i nije htelo. A pre nego sto se upustim u dalje cackanje da li moze nesto da crkne ako se zezam?

Brzina memorije se racuna u odnosu na brzinu magistrale procesora (kod tebe pise CPU Host Frequency). 333MHz u tvom slucaju, sto ce reci 333 x memory multiplier (mnozilac) = frekvencija memorije. Ne mozes ti sad da biras u MHz na koliko ce ona da radi. I naravno da moze da se osteti nesto ako nisi pazljiv.

Imas OC tutorial na forumu, tamo je sve objasnjeno. To ti je prva tema u podforumu "Overklokovanje procesora i memorija". Ocigledno nisi dovoljno trazio... :type:

@doggmania ko sto covek rece dobro procitaj objasnjenje na podforumu "Overklokovanje procesora i memorija" pa se onda upusti u overklokovanje.

I ako mozes reci zasto ti treba overklokovana memorija.
A ovo 1:1 to ti je znaci koliki ti je Cpu host frequency na toliko i i memorija radi to bi u tvom slucaju bilo 333x2 znaci ovo x2 jer je memorija ddr2, ali dobro procitaj OC tutorial na podforumu "Overklokovanje procesora i memorija".
Evo ovo procitaj http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=155925

2x procitano ali izgleda da nisam shvatio. a ja sam overclockovao cpu jos kad nisam nista znao o tome :D niti da na kompu moras da gledas temp :D nema veze hvala na pomoci ostavicu na 800 mhz ili ako ukapiram iz svih postova ovde na forumu. poz

Citaj postove na forumu ukapiraces nije toliko tesko.

citao sam ali ne kapiram nesto bas najbolje. verovatno ja slabo kapiram ... :D ili memorija ne moze preko 800..

Poslednja izmena:
Tesko da ce ta memorija ici preko 900 ako i do tamo stigne. ;) Imao sam Geil value sa sivim hladnjacima, doduse 2x512MB, ali se veoma slabo klokovala. I da, dodavanje napona maltene nista nije pomogla tako da predlazem da ne forsiras.

A ko te slago da ce ta memara da ide 1000MHz uopste :) ?

Stavis 2.25v, probas razlicite mnozioce RAM-a, promeni i FSB pa nece biti 9xxMHz sledeci min. na koji mozes da stavis pa vidi dokle ide.

Nije to kupis RAM na 800MHz i svaki ide 1000MHz sa 5-5-5-15 ..

hvala svima na odgovorima ali izgleda da cu da odustanem jer ipak to nije moj fah bolje nego da pokvarim tj spalim nesto. procesor sam naucio da OC kad mi je pokazao jedan lik posle sam izvaljivao kako sta ide, a rame nikad nisam pokusavao. bolje da su na 800 nego da uopste ne rade :D

uspeo sam da povecam na 960 mhz :) slucajno :D jedino sto su latencije AUTO pa dodaje nesto tipa 5-7-7-18 (ako se dobro secam) a ne mogu nigde da nadjem da ostavim 5-5-5-15 tj gledao sam na netu neko kaze da sa GA plocama Control + F1

uspeo sam da povecam na 960 mhz :) slucajno :D jedino sto su latencije AUTO pa dodaje nesto tipa 5-7-7-18 (ako se dobro secam) a ne mogu nigde da nadjem da ostavim 5-5-5-15 tj gledao sam na netu neko kaze da sa GA plocama Control + F1

Kad udjes u BIOS pritisni Ctrl+F1 i bice ti dostupne i te opcije. Mislim da je to u sekciji M.I.T., ali nisam siguran...

uspeo sam da namestim 5-5-5-15 na 960 mhz jedino sto sam prekinuo test u orthosu u 21 minutu jer je temp procesora dostigla 70 C (na 24 sobne) (a na netu sam video 72 max za e8400)

Evo da vam se javim namestio sam Stabilno na 1000 Mhz. samo 5-6-6-16 stavio sam +0.3 V

Nazad
Vrh Dno