Šta je novo?

Nece na Stand by

IlijaGM

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poena
304
Imam vec duze vreme problem sa racunarom.Neca na Stand by rezim.Kada kliknem na ikonu stand by racunar se uposhe ne gasi(ili se mozda gas na neki delic sekunde neprimetno).Muku mocm sa tm :wall: 2 godnu dana,to j pocelo da mi se deshava od kad je na kompu zamenjana matina ploca.Ploce s mi cesto crkavale iz serviserima nepozatih razloga.Dok je na kompu bila prva matcna sve je radilo normalno od kada su pocele zamene krenulo je naopako(nadam se da ce vam ovaj podatak pomoci :trust:).

ako nije problem da napises koja je konfiguracija, koji je operativni sistem....

Konfiguracija pishe u mojoj mashini gorer,a sistem je Microsoft Windows XP service pack 2

Poslednja izmena:
Kada se mwnja ploca, ako se stavi nova sa istim chipsetom, to moze da prodje, ali ako nije tu nastaje problem. Kad se zameni ploca najbolje je odraditi format, ili chistiti drajvere ploce "driver cleaner-om", mada vrlo chesto zna da se ne uklone drajveri u potpunosti. A ponekad to moze da ima veze i sa drajverima grafike. Zanaci najpouzdanije resenje je format c, pa ponovo svi drajveri, i moja preporuka je SP#, ako koristis xp, ili instaliraj Win7 slobodno. Radi kao zmaj.

Win7 radi kao zmaj sa 512MB rama? :trust: Nisam bas siguran... Nisam se sreo ni sa vistom ni sa 7-icom, ali sam cuo da jedu memoriju poprilicno. Ispravi me ako gresim.

Poslednja izmena:
A da zaboravih, da ima 512 rama. Vista ima problem i sa 2 gb rama na 800, a ne bi li sa 512. Tako da ne bi bilo lose bar jos 512, jel 7-ica ce raditi sa giga bez problema, i ovo mi cudno zvuci, ali da Microsoft je konacno izbacio dosta dobar OS, da nekazem odlican. Ali ako ostajes sa 512, i na XP-u, onda gledaj da ga updejtujes.

Dodatak ram memorije bi cak i XPu pogodovao. ;) Ko otvori 5~7 programa u pozadini (pod ovo stavljam downloadere, program za muziku, program za defragmentaciju, browser itd), zna o cemu govorim... 512 mb je malo ;)

Poslednja izmena:
evo da pitam ovde da ne otvaram novu temu,kad stavim komp u stand by ne mogu ga nikako pokrenuti ponovo dok ne pritisnem dugme za paljenje kompa e sad ne bi ni to bio problem da se ne dešava sledeće:kad stavim komp opet na stand by on se ne ugasi nego se ponovo pokrene,kao da ga nisam stavio na stand by,ne znam šta je problem?

Vrh Dno