Šta je novo?

Nece instalacija sa AHCI oce sa IDE

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam sledece

i5-3330
MSI B75A-G41
wd 1tb
msi 7850 ...

Kad pokusam instalciju Win 7 puca i prijavljuje gresku 0xc00000e9, probao sam instalaciju i sa Vistom, isto se desi.
Potom sam u biosu prebacio na IDE mod i instalacija je prosla dobro i komp radi OK, ali me interesuje u cemu je problem i kako da ga resim.

Imam sata III hard i sata III na ploci prikljucak, pa mislim da bi bile jace performanse.

sad kad i instalirao u IDE modu,moras u windows registry da editujes,rucno prebacis u AHCI mod pa onda restartujes u bios odma i tu podesis AHCI i trebalo bi da proradi

Hvala na savetu, a bio bih rad znati da nisam instalirao ovako u ide modu, sta bi trebalo da uradim da bi prosla instalacija u ahci modu ako ima resenja.

Imas HDD i neces dobiti bolje performanse sa SATA3 u odnosu na SATA2, pa iako je on SATA3.

Hvala na savetu, a bio bih rad znati da nisam instalirao ovako u ide modu, sta bi trebalo da uradim da bi prosla instalacija u ahci modu ako ima resenja.

Potrebni su intel AHCI driveri koje je potrebno ucitati u toku instalacije Win7. To bi trebalo da je ovo. Skines odgovarajucu verziju, raspakujes na USB, u toku instalacije ucitas te driver-e i teras dalje najnormalnije.

podigni normalno taj windows koji si instalirao kao IDE . (verovatno ti je instalacija klot windows 7 bez sp1)

odradi OVO

Zatvorite sve programe koji rade pod operativnim sistemom Windows.
Kliknite na dugme Start, otkucajte regedit u polju Započni pretragu (search), a zatim pritisnite taster ENTER.
Ako se pojavi dijalog Kontrola korisničkog naloga, kliknite na dugme Nastavi.
Pronađite neki od sledećih potključeva registratora i kliknite na njega:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
U desnom oknu kliknite desnim tasterom miša na stavku Start u koloni Ime, a zatim izaberite stavku Izmeni(modify).
U polju Podaci o vrednosti otkucajte 0 i kliknite na dugme U redu.
U meniju Datoteka izaberite stavku Izađi da biste zatvorili alatku „Uređivač registratora“.
udji u bios , i stavi hdd u AHCI mod .

restart .

ju ar gud tu gou .

ps- windows mi je na srpskom , iz nacionalističkih razloga, takodje par mojih ukućana ne govori najbolje britiš , pa sam citirao oficijalni sr mikrosoft sajt :)

Poslednja izmena:
Znaci kao za raid kontroler da mu podmetnem drivere, verovatno bi win 8 prosao bez problema, cenim da on ima drivere, ali nebi da ga instaliram.

Je l probavaš instalaciju sa golim Windowsom 7, ili sa onim gde je integrisan Service Pack 1? Probaj ovo drugo, možda sadrži drajvere za taj čipset.

Ma probao sam savet Lepog Kokana i sve radi ok, javi je found new hardware i to je to jedino sto ne vidim nikakvo poboljsanje, a hard se vise cuje odtad (ili se tripujem).

isključi indexing opciju, i neće da drlja .

[youtube]tOhP1kkyXeE[/youtube]

posle *legalno* skini sa interneta program "diskeeper 2012" i instaliraj ga . to će da reši većinu tvojih problema (možda čak i sve)sa hard diskom .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno