Šta je novo?

Nece da startuje windows, restartuje se iznova i iznova

Shami

Cenjen
Učlanjen(a)
12.03.2012
Poena
170
Dobio sam neki stari komp, ploca je neka pro300afp, to je valjda neka IBM, 256MB RAM-a, nema grafiku, prvo nisam mogao da udjem u bios, kad ukljucim racunar, koji kod taster da pritisnem pocne da pisti i nista se ne desava, kad pustim taster, on nastavi da ucitava i tu zakuca, onda izvadim hard disk, stavim na drugi komp i podignem sistem, vratim ponovo, povezem sve i non stop mi izbacuje onaj prozor sa safe mode, last know good configuration itd...i na sta god da idem on nastavlja da se restartuje, cupao sam sve vracao, stavljao samo hard, vadio CMOS, vadio RAM, menjao jumpere, menjao kablove i opet isto....zna li neko sta bi moglo da bude?? Hvala unapred

Možeš li da bootuješ neki (windows, linux, bilo šta) sistem sa cd-a?

Na stranu to što BIOS možda brljavi ili nije namešten kako treba ali ako je to XP i podignut na drugom kompjuteru, teško ća da radi u tom systemu. Dogodi se ponekadali ne uvek. Moraš da ga instaliraš na nemu.

Moguće je da je ploča otišla.

Imao sam sličan problem... Napajanje.. kada proc krene nešto zahtevno da radi, računar se restartuje... U toku instalacije kada krene da raspakuje drivers.cab odmah se resetovao. Proradio je posle zamene napajanja.

To je neki konflikt izmedju matične i procesora. Meni se desavalo 2 puta na 2 ploce, oba puta kada sam menjao procesore na njima. Reseno je vracanjem procesora sa kojim je radila, kada se upali update-ovan je bios, stavljen novi proc i proradilo je. :) Takodje moguce je i da su ti iskrivljeni pinovi na soketu, proveri i to.

Poslednja izmena:
Dok palis pritiskaj brzo f8 i izaberi ovo

336iF6B4AB76D2C44D84.jpg

Ako izbaci plavi ekran prepiši nam kod!

Vrh Dno