Šta je novo?

Nece da podigne win98SE

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Instalirao sam na nekoj krshini od racunara win98SE (posle dosta muke jer winxp jednostavno odbija da se instalira :crash: non stop izbacuje bsod) medjutim nikako nisam uspevao da nateram zvucnu da radi:wall: (drajvere sa originalnog diska koji dolazi uz plocu sam instalirao bez problema i pojavio mi se zvucnik u trayu ali zvuk jednostavno ne radi). Kada vise nisam znao sta da radim slucajno naletim na folder "via audio" ili tako nesto i u njemu neka aplikacija pod imenom "install", pokrenem neku instalaciju i posle toga mi trazi da restartujem racunar i secam se da sam procitao da se pominjao autoexec.bat nesto na foru fajl je izmenjen ili mu je promenjeno ime. Posle restarta win dbija da se podigne tj. non-stop stoji ona slika sa win98 logo. Dali mogu nekako da podignem sistem bez reinstalacije sistema jer mislim da komp nebi preziveo ponovnu instalaciju win-a. Mislim da definitivno nesto nije u redu sa autoexec.bat fajlom ali kako da to sredim? Pozdrav

Poslednja izmena:
Pritisni F8 odmah posle BIOS poruka.
Udji u command prompt ili Safe mode.
Edituj autoexec.bat i restartuj komp.

Pretpostavljam da je samo to u pitanju.

Ako to neuspe, reinstalacija Win98 je lagana.....samo pretricas setup sa nekog cd-a i sve radi....
Nije kao kod Xp-a da moras format i ovo i ono, vec ti sve ostaje isto kao sto je i bilo...

Inace, ja sam nekada jednom u tri meseca tako osvezavao svoj win98 🙂

Nije kao kod Xp-a da moras format i ovo i ono, vec ti sve ostaje isto kao sto je i bilo...
XP setup ponekad ume zapanjujuće dobro da uradi repair instalacije, nije tačno da uvek mora format. Čuva postojeća podešavanja mnogo striktnije nego Win98 setup.

Ako ne uspevaš da instaliraš XP na mašini na kojoj je već bio XP, vrlo lako imaš neki kvar hardverske prirode. Pojasni malo problematiku. XP je definitivno mnogo osetljiviji na hardverske neispravnosti od 98-ice, što opet ne znači da će ti i ona raditi kako treba. Pretestiraj lepo ti tu mašinu i utvrdi šta joj fali, pa se onda poigraj sa operativnim sistemom i instalacijom programa.

Masina bi mogla da potera xp bez problema (celeron 700mhz, 256mb ram, 20gb hard, geforce 2....) ali nemoguce ga je instalirati (pri kopiranju fajlova potrebnih za instalaciju izbaci bsod sa greskom 0x000007f valjda). Hard disk ima oko 1mb bad sectora medjutim na masini iz potpisa sam bez problema instalirao xp na taj hard. Menjao sam ram memoriju, ide kablove i optiku ali se ponavlja ista prica.

Predpostavljam da je ploca riknula. Na masini je pre formata bila 98ca pa sam je ponovo instalirao. Sistem je radio super pre nego sto sam zeznuo ovo sa drajverima pa sada nece ni da se podigne sistem. Kad stignem kuci pokusacu da ga podignem u safe modu ako ne uspe ponovo cu da odradim reinstall.

Nazad
Vrh Dno