Šta je novo?

Nece da podigne sistem :(

NightCrawler

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
995
Pre neki dan mi izgore ploca zajedno sa procesorom (konfiguracija u potpisu)
Juce kupih novu plocu (Gigabyte MA78G-DS3H) i dobih novi procesor (iz potpisa) posto je cpu bio u garanciji....

Danas sve to povezah proverih nekoliko puta da li je sve dobro povezano i pritisnuh dugme za ukljucivanje medjutim....

Komp se upali,ali prvo ne cuje se nikakav zvuk koji bi trebao da se cuje kada se ukljiuci komp (jedno beep)a drugo nece da bootuje sa harda...cooleri rade,cpu radi,dvd driveovi rade sve radi ali ne podize sistem i ne dobijam sliku....spremih konopac da idem da se besim reko ode hard a sa njim i godine skupljanja i arhiviranja podataka :wall::wall::wall:

Medjutim...

Povezah hard na drugi komp i hard radi,sistem ga prepozna mogu da pristupim podacima da kopiram sa njega i na njega itd. ali kada ga zakacim na novu plocu NISTA kao da je mrtav....

Sta moze biti problem?

Da li je mozda napajanje da kazem delimicno izgorelo odnosno napajanje za sata? Ili je nesto drugo u pitanju,mozda nesto u vezi nove ploce ili sta vec?

Jesi li proverio napajanje posle nemilog dogadjaja?Ili pre ubacivanja novih komponenti?

Jesi li proverio napajanje posle nemilog dogadjaja?Ili pre ubacivanja novih komponenti?

Nisam

Vodio sam se logikom ako se komp upali i napajanje radi:wall::wall:
DVD driveova mogu da otvorim i zatvorim,LED cooleri svetle, sve radi ali ne cuje se BEEP kod ukljcuivanja i nema podizanja sistema:wall:

Isprobaj makinu na drugom napajanju ako mozes,pa javi sta si uradio.

A da li si u biosu podesio sa kog sata drajva da ti bootuje sistem? Da li si uopste podesio boot device proritete, prvo DVD rom, pa hard disk uredjaj?

Dakle situacija sledece...
Probana i integrisana i obicna graficka rade i jedna i druga dakle sve radi jedino napajanje jos nisam proverio mada se komp ukljuci kao sto rekoh cpu radi cooleri rade dvd dirveovi i sve ostalo radi ali ne cuje se nikakav zvuk tokom posta i slike i dalje nema....

Probacu veceras drugo napajanje u slucaju da je otisla sata grana za napajanje mada posto je napajanje modularno menjao sam i kablove i sve ostalo ali bez uspeha...

Ah da josh jedna "sitnica" kada se komp ugasi ne moze da se ugasi?!
kada pritisnem dugme za gasenje nista se ne desava komp i dalje ostaje ukljucen jedini nachin da ga iskljuchiim je na ono dugme pozadi na napajanju...

Ja mislim da je memorija, nekompatibilnost sa plocom. Probaj da izvadis taj stap ultre, ili samo nju ostavi, pa probaj da ukljucis komp.

...a mozda si, kad bolje razmislim, i neki stap memorije sprzio sa plocom i proc.

ne pishti bios nije memorija.

napajanje probaj kao shto ti chovek lepo reche. s obzirom na neiskustvo proveri i da li si sve kablove prikljuchio kako treba josh koji put (ali napajanje je 99% problem)

edit: kaaasnim :D

Poslednja izmena:
Dakle situacija sledece...
Probana i integrisana i obicna graficka rade i jedna i druga dakle sve radi jedino napajanje jos nisam proverio mada se komp ukljuci kao sto rekoh cpu radi cooleri rade dvd dirveovi i sve ostalo radi ali ne cuje se nikakav zvuk tokom posta i slike i dalje nema....

Probacu veceras drugo napajanje u slucaju da je otisla sata grana za napajanje mada posto je napajanje modularno menjao sam i kablove i sve ostalo ali bez uspeha...

Ah da josh jedna "sitnica" kada se komp ugasi ne moze da se ugasi?!
kada pritisnem dugme za gasenje nista se ne desava komp i dalje ostaje ukljucen jedini nachin da ga iskljuchiim je na ono dugme pozadi na napajanju...

Kako si majketi proverio integrisanu grafiku kad komp ne daje sliku?

Probaj ti sve to van kucista, meni se isto desavalo i ispostavilo se da kuciste nekeko nategne plocu tako da grafika ne nelijeze 100% u slot a inace je CM centurion kuciste.

Glupo pitanje, da li ploča ima jumpere za OC, proveri ako ima, da li su postavljeni u default položaj.
Imao sam isti problem, potraži negde tu moju temu ili ću probati ja da je pronadjem, možda pomogne

Evo teme:wave:

Poslednja izmena:
Glupo pitanje, da li ploča ima jumpere za OC, proveri ako ima, da li su postavljeni u default položaj.
Imao sam isti problem, potraži negde tu moju temu ili ću probati ja da je pronadjem, možda pomogne

Evo teme:wave:

Na ovoj temi va milos je primetio da memorija mozda pravi prioblem...po specifikaciji i ova moja nova ploca memorija radi na 1066mhz a sve tri memorije su mi 800mhz tako da je mozda ovo problem.

Ovo za jumpere i za memoriju cu da vidim kada dodjem kuci pa javljam rezultate nego ovo za jumpere na ploci me interesuje gde je to?

Evo slika moje ploce ako neko moze neka zaokruzi da vidim
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/1208968583264313.jpg

imam istu plocu, nije oc, memorija gail black dragon procesor kuma i sve radi. na defaultu je namesteno da se prvo dize integrisana grafika stavi dvi ili dsub na integrisanu pa ako dobijes sliku namesti da prvo dize pcie graficku ako je imas.

Cesto mi se desava da makina nece da butuje jer ram nije dobro "uguran" u slot. Probaj, proveri, promeni slot, ako imas dva modula probaj samo jedan...

imam istu plocu, nije oc, memorija gail black dragon procesor kuma i sve radi. na defaultu je namesteno da se prvo dize integrisana grafika stavi dvi ili dsub na integrisanu pa ako dobijes sliku namesti da prvo dize pcie graficku ako je imas.

Napiusao sam vec da sam probao i to i nije urodilo plodom

Probaj lepo samo plocu i procesor bez iceg znaci izvuci sve i odkaci :smash:

znaci ostavi samo procesor i plocu pa probaj da vidis da li pisti bios ako vec kazes da je probano napajanje i gledaj da ti se nije slucajno zaglavilo restart dugme Moguce i da nije procesor legao u soket ili da je neki pin izkrivljen proveri ti to sve ponovo :smoke:

Dakle izvadio sam mu creva i utrobu i evo sad u detalje sta sam radio....

-sklopio ceo racunar sa sve komponentama i probao da ukljucim
rezultat: nema boot-a

-ceo racunar sa sve komponentama,izvadio bateriju sa ploce (clear cmos) sacekao 2 minuta vratio bateriju i probao da ukljucim racunar
Rezultat:nema boota

-izvadio mreznu kartu,razdelnik za usb portove,izvadio graficku,monitor vezao na integrisanu,otkacio dvd driveove i probao da ukljucim
Rezultat: nema boota

-izvadio sve ovo gore plus izvadio 2*1gb@800mhz memoriju i ostavio 1gb geil ultre,otkacio monitor i probao da ukljucim racunar
Rezultat: nema boota

-Izvadio sve ukljucujuci i svu memoriju ostavio prikacen samo cpu pokusao da ukljucim racunar bez memorije
Rezultat:nema boota,i nema tri kratka beep-a

Zbog ovoga bolodovanog verujem da je ploca riknula ili da je vec bila kao sto neko rece DOA

Napajanje,graficka i memorija proverene na drugoj masini i rade bez problema,cpu jedino nisam uspeo da proverim tako da ce i on za svaki slucaj zajedno sa plocom u ponedeljak na servis

Poslednja izmena:
Izgleda sam bio u pravu sto se ploce tice.Nazalost,desava se i to da dodje mrtva ploca.
Ako te ne mrzi,javi sta se desilo kad prodju komponente kroz servis.

Poslednja izmena:
..meni se isto desilo na tek kupljenoj konf. s' tim sto je kod mene bila grafika u pitanju, najverovatnije nije bila kompatibilna sa plocom(xfx 8600 GTS)..probali smo dve nove i ni jedna nije htela,znaci sve krene samo nema beepa i ne daje sliku, ventilatori rade...isto kao kod tebe, a cak smo probali i na drugi komp grafike su radile bez ikakvih problema!..grafika je 100%

grafika je 100%

Ništa ovde ne može biti 100%. Nemoj biti tako siguran. Za postavljača teme: možda je mala glupost ali da li si bocnuo 4pin za cpu? Mislim, svašta se dešava pa i čovek takve stvari previdi... Postoje i slučajevi da nekoj novijoj ploči treba neko vreme (uz drndanje i čačkanje) da se pobudi i proradi

Poslednja izmena:
Vrh Dno