Šta je novo?

Nece da mi se otvori CDRW LG52x24x52

Dubes

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2002
Poena
604
Da li je neko imao slican problem? Drive cita i reze sve diskove bez problema ali to samo ako ga dok je racunar ugasen na divlje otvorim i ubacim mu disk. Inace ne reaguje na pritisak dugmeta, samo trepce lampica i nista...
Probao sam sa novim firmware-om ali bez uspeha.
Ako zna neko o cemu se radi, ili da ga menjam....

Pozdrav
Dusan

Dubes je napisao(la):
Da li je neko imao slican problem? Drive cita i reze sve diskove bez problema ali to samo ako ga dok je racunar ugasen na divlje otvorim i ubacim mu disk. Inace ne reaguje na pritisak dugmeta, samo trepce lampica i nista...
Probao sam sa novim firmware-om ali bez uspeha.
Ako zna neko o cemu se radi, ili da ga menjam....
Istegla se gumica koja prenosi snagu sa elektromotora na mezanizam za otvaranje vrata. Samo rasklopiš uređaj i zameniš gumicu. Novih gumica imaš recimo u BG Elektroniku (koštaju tipa 20 din). Poneseš staru i tražiš da ti daju oko 1-2mm užu.

Stisni dugme za otvaranje , "nabodi" :d ga rukom (malo slabije)
i ako otvori , onda imas problema u mehanizmu od tray-a ...
Proveri gumicu kao sto jddipqd , otvori , ocisti ,podmazi sitem
i tako otvorenog pokusaj da otvoris na dugme da vidis da li
se mehanizam negde zaglavljuje i da li uopste se cima kada
stisnes dugme.Takodje moze da se desi da je motor koji otvara
tray otkacen sa stampane ploce , ili je mozda (ne daj boze) crkao ...

Pozdrav

Hvala svima na savetima, nece mi vise trebati jer sam ga spalio kao Djenku, samo su dugmici ostali :D
Ponadao sam se da je gumica, otisao u BGelectronic i kupio je za 25 din, stavio i nece, mehanizam je skroz OK, motor za tray radi ali blentavo, jer nije da vrti a da gumica slajfuje vec zavrti 1/4 kruga i stane. Bilo kako bilo u toku isprobavanja raznih varijanti nesto je zasmrdelo na paljevinu :crash:
pozdrav

Ja sam imao (imam) bizaran problem. DVD (pioneer) je radio do pre neki dan, a sad odjednom nece da se otvori... ali samo na tom kompu. Ubacim ga u neki drugi, sve radi najnormalnije, ali na ovom ne reaguje, prepozna ga, ali vratanca ne mogu da se otvore. Sve ostalo radi najnormalnije, rezac, hard, drugi hard... probao sam sve zive kombinacije, stavljao sam ga na primary master/slave, secondary, da bude sam... ma jok, nema sanse. Da ne bude da sam ja vuna, odneo sam komp kod mitnicka, bio je i magick tu i dosli smo do zakljucka da zeza ide kontroler (update bios-a nije pomogao), ali je ostalo nejasno kako sve ostalo radi bez problema?

Pomislio sam i na to, pa sam probao da otkacim sve, a da ostavim samo dvd, ali ne vredi... nemoguce da ima snage za dva harda i rezac, a nema za dvd

Vrh Dno