Šta je novo?

Nece da instalira ROM

JSN

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
319
Pozdrav ljudi. Uzeo sam pre par dana TYTN II i hocu da mu stavim ROM koji sam skinuo sa XDA developers sajta i koji radi drugima koji imaju TYTN II ali kod mene kad krenem da ga instaliram nece da krene dalje od 0 %...znaci znam da instaliram rom i radio sam na htc p3300 vise puta...ali ovde odradim sve kako treba....dodje do one 3 boje ekrana ... pojavi se ono USB...i posle dodje do dela gde treba da se vidi napredak u procentima i samo stoji na nuli. I posle pola minuta izbaci RECOVERY...gde gresim...da li ja ne radim nesto kako treba ili mozda nesto nije u redu sa fonom???

Nemam TyTN II, ali, jel menjan SPL? Da nije u tome kvaka?
Koje odgovore daješ na pitanja o SPL-u, pri pokretanju flešovanja?
Da nije tvoj TyTN zaključan na neku mrežu?

e upravo sam to vidjao non stop na XDA sajtu....sta je SPL??? do tog procentualnog dela gde stane na nulu sve radi kako treba....mislim da dotle nista ne gresim jer sam na skoro identican nacin menjao par puta rom isto WM6.0 na HTC P3300 i sve je svaki put bilo super....mozda je zakljucan...kupio sam ga od lika koji ga je koristio za razgovor i slanje mailova...nista nije dirao na njemu....dobio uz njega kutiju i full pakovanje fabricko...pa sta znam...mozda je zakljucan....neki saveti???

Imao si sreće koliko si težak. Lako je moglo da ti se desi da umesto ove teme, postaviš oglas da ga prodaješ za EUR 20 jer je brikovan

Pre nego što išta dalje pokušaš, obavezno pročitaj ovo i ovo
Posle je sve lako.

Poslednja izmena:
hvala na savetu...inace imam 105...tako da je i bilo puno srece :) hehehe

e sad imam jos jedno pitanjce....sorry sto sam malo dosadan...al ne razumem se pa bolje da pitam :) ( sreca brzo kapiram :p ) ako sad odradim ovo i ubacim novi rom .. i posle nekog vremena hocu da ubacim neki treci rom...jel opet moram sve ovo da radim iz pocetka...ili mogu samo onako da pokrenem kao sto sam na p3300 samo pokrenem exe file???

Imas pivo od mene za ovo....ako ne pijes pivo lako cemo se dogovoriti za nesto drugo :)

Pivo? Anytime :)

Pazi ovako: SPL (ili hard SPL) je nešto što nije sastavni deo ROM-a. Instaliraš ga namenski, i to si, koliko razumem, već uradio. To je dovoljno, to više ne diraš, sve dok ti XDA majstori ne budu rekli da je izašao novi HardSPL, i da postoji opravdan razlog da ga instaliraš.

Instalacija ROM-a - samo pokretanje exe, kao što si i sada uradio*.
Međutim:

Većina kuvara (ne znam kako je za Kaiser!) pravi big storage, ili compressed ROM-ove, da bi maksimalno oslobodili memoriju telefona za instalaciju dodatnih softvera.
Zato je preporučljivo, da uvek, pre ubacivanja novog, kuvanog ROM-a, ubaciš neki fabrički. TO minimizira moguće probleme (softverske prirode). E, sad: taj fabrički ROM koji ubacuješ, kao prelaznu stvar, valjalo bi da bude stripped, tj. bez radio ROM-a. Često flešovanje radio ROM-a je nepotrebno, a može rezultirati brikovanjem uređaja.
Fabrički ROM ubaciš, pustiš da se uređaj podigne, i odmah možeš ubacivati ROM po izboru.

Orjentacije radi, moj TyTN I je flešovan minimum 50 puta. Radi kao sat.

* postoji i opcija flešovanja sa SD kartice. Bezbednija je, izbegavaš mogućnost da ti puke USB veza, iz bilo kog razloga. Ja to nikada nisam radio, uvek radim sa računara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno