Šta je novo?

nece barton2500+ na 3200+?????

zvezdand

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
kada dignem magistralu na 200,posle nekog veceg opterecenja ugasi mi se komp.temperatura ne prelazi 58.da li je do procesora ili memorije.napajanje mi je dtk300w, samsung memorija 400ddr,wisper rock lll

Poslednja izmena:
90% napajanje, probaj sa nekim od 350W... A ni temperatura ti nije sjajna, probaj sa otvorenim kucistem... Koja voltaza CPUa? Mada sa 58c ne bi ni smeo da je dizes... Hmmm da li ti kuler dobro naleze na procesor, jel si adekvatno naneo termalnu pastu? Brate mnoogo je 58 stepeni za Bartona... Setih se da je bilo postova kako se cpu vise grejao usled slabog (loseg napajanja), definitivno menjaj PSU

pozdrav

Možda si zaboravio da podigneš voltažu procesora ?? 😀

na 3200+ radi bez opterecenja na 48C kada ukljucim prime 95 ili neku igru pukne. elem imam nf7.Menjao sam voltazu i uvek puca.dodje do nekih 58C i pukne.DA LI MOZDA MEMORIJA zeza ili je smo do loseg procesora

Poslednja izmena:
Problem je do procesora i/ili ploce. Nemoj da menjas napajanje jer nista neces dobiti. Sto se tice temperature i voltaze sve do 65C i 1.8V je apsolutno bezbedno za taj procesor.

kao sto rece roy jones jr. !
probaj prvo da zamenis proc. to ti je jednostavnije!

Meni Barton 2600+ na 190MHz iddle 38, opterecen 46max, pri 1,675 naponu... Pri dizanju magistrale na 200 puca win, koji su sledeci koraci koje treba da preduzmem da bi radio na 200+?

Nov sam u ovim zezancijama, pretpostavljam da treba da dignem napon? koliki je napon vama sa 220+ magistralama? Inache, ploca je Asus a7n8x, pa ne ocekujem previshe, samo da predjem tu famoznu granicu od 200 😀

Koja revizija ploce? Ja imam A7N8X rev1.4 (kupljena u maju 2003) NF2Spp chipset za razliku od revizija 2.0 i visih koje imaju NF2Ulta i generalno bolje izdrzavaju visi FSB. E sad ni meni nije htela da radi stabilno na 200Mhz dok nisam stavio poseldnji BIOS 1007 koji je star vise od godinu dana (ima noviji 1010 ali samo za revizije ploce 2.0+). Sa njim mi komp savrseno stabilno radi na 10x200Mhz sa procesorom XP1700+ na default voltazi 1.6v (asus dodaje 0.3 tako da je zapravo 1.63v). Znaci ako ti je poca stara kao moja menjaj bios, meni je pomoglo...

Gde da pogledam revizju ploce?

Na ploci! :d

Ili u cosku negde oko PCI slotova ili na poslednjem PCI slotu treba da imas nalepnicu na kojoj pise verzija...

Nazad
Vrh Dno