Šta je novo?

NEC ND-3540A

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Gore pomenuti se zainatio i neće da reže prico diskove. Sve ostale reže, sve čita uključujući i princo. Promeniću ga sigurno u skorije vreme, pošto je baš mator, nego me interesuje što se pred penziju opametio i neće da reže po onim krševima:)

Treba ih praviti fabricki da nerezu princo smece to bi bilo najpametnije.:)

Shto, Princo DL diskovi mi nishta nisu loshiji od takvih Verbatima, a jeftiniji su duplo ;)

@theemp
Nisi jedini. Mnogima su ti NEC-ovi počeli da otkazuju. Ništa čudno da prestane da reže, čita cd ili dvd... Moj recimo već duže vreme neće da čita minuse, a pluseve čita. A takođe mi jednom drugar doneo dva Princo DVD-a da mu narežem nešto i neće. Imam ih još uvek tu negde, hteo sam da ih kod nekog probam na drugom rezaču pa nikad. Minusi su, garant je to. Probaj Princo pluseve ako ti je baš stalo do Princa :D.
Sreća Verbatime mi još reže a za čitanje imam Lite-on čitač. Skoro sam prebacio celu kolekciju na HDD, danima sam kopirao jer Lite-on mnogo sporije čita, namučih se:S:.
Da neće ni da reže, čačkao bih malo i igrao se s laserom, al ovako neću da nešto zeznam pa da moram da kupujem drugi, nek radi ovako dokle izgura.

E to za + i - mi nije palo na pamet. Ma nije mi stalo do princa, čak ih ja ličnio i ne koristim, u stvari ne sećam se kada sam zadnji put narezao nešto za sebe, tako da optiku praktično i ne koristim. Nego s vremena na vreme kada neko dođe da mu nešto narežem, taj obično donese prico, i onda :wall:. Mada iskreno otkada su se omasovili fleševi, optiku i za učitavanje skoro i da ne koristim, nzm kakav je slučaj sa vama, ali to je možda 1 mesečno. Tako da i ovo postaje bespotrebno parče hardwera:wc:

Moj NEC nije hteo da reze Princo diskove od prvog dana kad je kupljen. Isto tako je bio izbirljiv i po pitanju drugih diskova. Nije hteo da reze Verbatime pluseve i jos neke. Menjao sam gomilu firmvera i nista nije pomoglo. Na kraju sam kupio Optiarc (Lite On) i on je rezao i citao sve zivo. Medjutim, u oktobru instaliram Windows 7 i setim se da sam negde citao da su NEC dvd rezaci pravili probleme pod Windows XP, ali su savrseno radili pod Windows Vistom, isprobam svoj stari NEC i on stvarno cita i reze sve od reda. Nemam pojma u cemu je fora, ali je jako zanimljivo. Izvinjavam se ako sam otisao off topic.

Poslednja izmena:
3540A je jos uvek odlican. Meni sljaka ko zmaj mada sam isto imao situaciju da ne mirise Princo nikako. To bi novi firmware sredio verovatno ali posto je princo u pitanju nije mi padalo na pamet.
Samo sam rekao, kupi neke bolje diskove i rezacu ti sta hoces.
Koliko je ovaj moj odradio mislim da 5 novih zajedno ne mogu

I ja mogu da ga pohvalim, služi me par godina super. Eto samo što je pre par meseci zaratio sa princom, ali bolje to nego da je zaratio sa verbatimom :)

Sa starim Princo diskovima radi, sa novijim nece ali to je po meni opravdan rat. Smucilo se i njemu da ih godinama trpi :d

i meni radi dobro godinama, osim što je odbio da nareže neki no name DL DVD pre par meseci, sa verbatim ili npr Maxwell diskovima nema problema, princo zaobilazim jer za par din razlike, tipa verbatim je 20 din a ovaj ili neki no name 17-18, ne ispalti se, potrošiš novac, još važnije vreme i na kraju moraš ponovo da ga režeš, naravno ovo se neće desiti svaki put (možda svaki 3) čak i 1 u 50 verbatima pukne...

Meni bar 2 god nije pukao disk za pravo cudo. I sve narezano je jos uvek citljivo sto sa Princo nije bio slucaj. Uglavnom, prestao sam rezati bilo sta. Lakse mi je da kupim jos jedan hard

LiteOn je bio OEM za vecinu Optiarc dvd rezaca.

?!?!?!?!?!?!??!?!?!

To reče i ostade živ :D

Na osnovu čega to tvrdiš?

Optiarc AD 7190 je bio LiteOn OEM (Mediatek čipset)

LiteOn iHAS x24y su AD7240 OEM (NEC čipset)

Sve drugo što je proizveo Optiarc su rezači sa NEC čipsetom, a LiteOn koristi isključivo Mediatek čipsetove.

Poslednja izmena:
Vrh Dno