Šta je novo?

NEC ND-2500A - "Power Calibration Error"

Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
Juce pazarih doticni DVD rezac i jedno pakovanje PRINCO diskova od 10 komada ( malo zvono od 10 kom ). Na njima pise:
DVD Recodarble Disc
DVD-R
Write Once
for Data
1-4x speed

Povezah rezac i reko da narezem jedan DVD-r da probam. Stavih da reze na 4x kad ono Nero izbaci "Power Calibration Error", stavih na 2x isto. Imao sam jedan DVD-RW "PrimeDisc' 2X oces djavola i njega narezati, ma ni na 1x. Uzeh da ubacim novi firmware i zamenih 1.06 koji je bio u rezacu sa 1.07 koji skinuh sa NEC-ovoh sajta kad ono ista prica Nero nece ni da cuje. Onda sam instalirao "RecordNow MAX 4.5" i on oce da reze na 2x, ali na 4x ni da cuje. E tu mi puce film i ubacih DL firmware 1.07 kad isto stranje, ubacih i onaj 1.07 sa forum.rpc1.org koji hakovan i ubaceno mu je dosta strategija za losije diskove, ali isto pa isto (primetio sam reze lead-in i onda se samo ugasi lampica,Nero prijavljuje da reze lead-in pa onda moram restart. Ovo sa diodom se desava sa firmwerom sa forum.rpc1.org).

Ljudi da li mi je zapao los NEC ND2500a ili sam kupio lose DVD-r medije. Ovaj DVD-RW "PrimeDisc" je bio 170 dindzi, ali ni on nece. Diskove sam kupio u prolazu kod Doma Omladine.

Sta vi preporucujete koje medije, ako je do njih , da kupujem. Ima li nekih do 50 dinara a da su dobre i da se mogu rezati na ovom NEC-u.

Sve sugestije su dobrodosle. :S:

Pa, na osnovu gore navedenog, vrlo je moguce.
Narocito ako se uzmu u obzir zalbe na doticni model u poslednjih meseca dana (kod nas). :)

Obzirom da si isprobao prakticno sve verzije FW, za Princo jos i ne mogu da 100% garantujem, ali primeDisc mora bar na 2x da se fino snima (ako govorimo o onom labelovanom Prime-u sa natpisom); pod uslovom da ti je sistem u celini ispravan (pocev od banalnog IDE kabla, Ultra DMA podesavanja, Ide-kontrolera na ploci itd...) ostaje ti jos da isprobas i Easy creator software, mada, mislim da ces proci slicno kao i sa RecordNow... Nero slobodno zaobidji kada je Nec u pitanju.

Znaci, najverovtnije sledi reklamacija (nadam se da si ga kupio u nekoj 'normalnoj' prodavnici).

Na kraju nas obavesti sta si uradio :smash: :)

DVDRW Prime disc je labelovan u kutiji nov glanc. Ali ne radi na NEC-u.

Uzeh reko da probam narezati TDK CDRW 10X rezan vise puta na LG 52/32/52 i isto mi nero izbaci "Power Calibration Error", onda uzeh jedan no-name Verbatim (od 23 dinara) i nareza ga OK. Uzeh jedan mali CD-RW 4x Verbatim original od 210 MB i isto Power Calibration Error.

Kupio sam ga u ADACOM-u Kneza Miloša 7.

Isti takav problem sam imao sa asus-ovim rezacem i na kraju sam skontao da mi nije bio ukljucen dma po winxp, ja ukljucim i opet nista ostaje na PIO.
Posle toga sam ga ostavio samog na grani obrisao kontroler, restartovao racunar sam je prebacio na dma i posle toga reze kao lud!

Meni ovaj sad NEC 2500A radi bez ikakvih problema sa Nerom, inače sam imao predhodni primerak Nec-a (koji sam vratio na reklamaciju) koji nareže DVD i posle ni sam ne može da ga pročina (probao sam i sa Princo i sa Verbatim DVD-ovima)

Kod mene reze sve u 8x te princo diskove

1.07 firmware sa NEC strane, sve legalno.

M

Ma probao sam sve kombinacije Master/Slave na drugoj IDE grani i kao Slave na prvoj IDE grani. Probao sam sa IDE Nforce drajverima, pa sa Microsoftovim drajverima, ali ista prica. Uredno je on prijavljen (Ultra DMA Mode 2) od strane windowsa, ali nece ni da cuje. Pa kad nece TDK CDRW disk da nareze :crash: . Danas sam ga vratio na reklamaciju, pa cu da vidim sta ce da mi kaze cika iz servisa. Ma ne moze mu on nista uciniti kad je izgleda iz fabrike izasao sj****. Ako nesto znaci pise na njemu da je proizveden u Aprilu 2004.

@miha\zero

Pa kad kod tebe reze PRINCO na 8x, a kod mene samo iz RecordNow Max-a, na 2X, a nekad nece ni na 2x i to uz ocajan kvalitet,(jer sam jedan disk probao na NEO-PDX77 kucnom DVD playeru koji je ga jedva verifikovao, a inace cita sve zivo.) onda je definitivno felerican rezac.

Pozdrav

Ipak je bilo do rezaca. Danas sam dobio novi NEC ND-2500A i svi problemi su nestali.

Zahvaljujem svima koji su mi pruzili pomoc.

Pozdrav

miha\zero je napisao(la):
Kod mene reze sve u 8x te princo diskove

1.07 firmware sa NEC strane, sve legalno.

M

Iz kog programa rezes?
Meni sa 1.07 Necovim i hakovanim 1.07 nece da reze u Neru te Princo vise od 4x!

@Fica

Ja sam ubacio hakovani firmware i princo se przi na 8x, ali je mala dobit u brzini. Nesto manje od 9 min reze skoro pun DVD-R disk.

Nazad
Vrh Dno