Šta je novo?

NEC ND-1300A - gde?

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Gde se moze naci i po kojoj ceni (Bane je u testu pomenuo 130 MP, 120 VP)?

kod Levicanina je cena sada 120€ na komad. Nikad povoljnije, najblizi konkurenti LG i Pionir su 50€ vise, dodje mi da uzmem jos jedan komad.

Pitao sam ga pre nekoliko dana shta ima, on kaze samo pionira po 170€...znachi dobio ?

A jel zna neko sta ce biti po pitanju onih silnih standarda kad se omasove igre na DVD-u?Oce li onda sve igre biti na jednom standardu ili ce opet biti ovog haosa?

driver je napisao(la):
Pitao sam ga pre nekoliko dana shta ima, on kaze samo pionira po 170€...znachi dobio ?

Ja uzeo u cetvrtak. Ne znam da li je dobio, mada bi mene bila sramota da dobijem :mrgreen: 😉 :d

Inace tad mu je Pionir bio 175€, pitao sam...50€ razlike nizasta, prava sitnica 🙂

@URGH!
Ne boj se, dok igre krenu da dolaze na dvd-ima izbacice kao standard one sa plavim laserom od 20+Gb 😀
Jednostavno, igrama ne treba toliko prostora, a tvorcima je jeftinije da rezu po cd-ima nego na dvd-ima. Recimo cena cd-a na toliku kolicinu je 7-8 din a dvd-a sigurno barem 40. Pa sad pomnozi sa 1.000.000 primeraka koliki je recimo tiraz igre, i vidi koja je to razlika u ulaganjima. Naravno izbacivace se igre i na dvd-ovima, ali klasican cd ce jos dugo ostati standard...

Ti si bre lud filipenko...danas sam bio kod slobe i ona riba kaze 140€...jedino ako ne zna cenu, al mi nije tako zvuchalo...
aj kupi mi ti po 120, mozda si je oborio s nogu pa ne zna shta pricha 🙂

Znaci DVD ce i dalje da bude iskljucivo za filmove?Pa koja je onda svrha prelaska na njega kad su i filmovi sa CD-a(ako nisu iz bioskopa) po kvalitetu sasvim zadovoljavajuci + jos ne moram da razmisljam kod koga ce raditi i na kom standardu?

Odakle ti to da ce da budu iskljucivo za filmove? A sta cemo sa 4.3 GB po jednom disku za skladistenje podataka. To ti je bre 6 CDa Zamisli samo da imas 100 DVD diskova, koliko bi ti prostora u kuci trebalo da to isto smestis na CDe? Da ne govorim o vecem broju. A sto se tice zadovoljavajuceg kvaliteta filmova e to je vec kako za koga. Al po meni da bi film bio u AC3 i sa zadovoljavajucem slikom mora da ide na 2 CDa. Igre koje danas izlaze su sve na po 2-3 CDa, do juce su bile na jednom sto znaci da ce sutra biti i na 6 a to je vec ako i racunamo kao Opti jeftinije na DVDu. Nemojmo zaboraviti da je tu trosnje uredjaja za snimanje gde je opet odnos 1:6. Glededaj onda trenutnu cenu 6 CDa sa omotima (papirnim!!!) kosta 108 dinara dok je jedan DVD sa lepom kutijom 90 dinara. Govorim o Plasmon DVD i CD medijima. Pa sad gledaj sta se vise isplati i sta je bolje.

I ja sam za DVD! 6 Divdzi stane, a polica poluprazna. Jedino ako pukne dvd - puklo 6 cd-a ali osta kutija, pa sledeci dvd dodje jeftinije.

Cikota je napisao(la):
I ja sam za DVD! 6 Divdzi stane, a polica poluprazna. Jedino ako pukne dvd - puklo 6 cd-a ali osta kutija, pa sledeci dvd dodje jeftinije.

Ćuti baksuze :mrgreen:

URGH! je napisao(la):
A jel zna neko sta ce biti po pitanju onih silnih standarda kad se omasove igre na DVD-u?Oce li onda sve igre biti na jednom standardu ili ce opet biti ovog haosa?

Um... igre već sada izlaze na DVD-u, i to nema ama baš nikakve veze sa različitim standardima. Fabrički diskovi su presovani, nema tu plus ili minus. Ako misliš na pirateriju, opet nema nikakve razlike, snimiš ga na kome hoćeš mediju, onako kako tebi odgovara. Svi DVD plejeri uglavnom čitaju i plus i minus.

Cikota je napisao(la):
pa pazi, ako pukne negde, pukne ti taj fajl... obicno kad negde pukne neki deo na cdu, ode ceo film... na dvdu ce otici jedan, dok ti ostaje 5 🙂

@Miroslav

hmmm da.. igre ne DVDu... sjajna ideja zar ne ? 🙂

driver je napisao(la):
Ti si bre lud filipenko...danas sam bio kod slobe i ona riba kaze 140€...jedino ako ne zna cenu, al mi nije tako zvuchalo...
aj kupi mi ti po 120, mozda si je oborio s nogu pa ne zna shta pricha 🙂

140€ je cena i po onome sto sam ja cuo 🙁

Vec sam pricao as drajverom, i ocito je problem u onoj ribi koja prodaje 🙂 Ona je i meni rekla da bi trebalo da je 140€ ali da nazovem Slobodana uvece. Posle 7 sam okrenuo coveka i on mi je rekao da mi ga daje za 125€ (nisam nista cimao niti molio za manju cenu, to je odmah rekao)
Inace sa mnom je bio Geek Master, on moze da potvrdi da sam dao 125€ za pisac (tj. da sam dao 155€ za pisac, medije i dvdrw-ove🙂)

Evo danas sam bio i sluchajno zatekao Slobodana, rekao mi je 125€ 🙂

driver je napisao(la):
Evo danas sam bio i sluchajno zatekao Slobodana, rekao mi je 125€ 🙂

Pa kazem ti ja da se ona riba is3puje 😛 ocas' posla

P.S. vec me je bilo blam, ispalo bi da lazem... ctp;

Sutra idemo nas 4-5 po diskove i ja po rezach...pa ko hoce u 17.30h ispred slobine zgrade...da dobijemo shto bolju cenu za prazne 🙂

Tu sam !!! Videcemo se !

Nazad
Vrh Dno