Šta je novo?

NEC MultiSync FE750+ ili Samsung 757DFX

CrusadeR

Čuven
Učlanjen(a)
31.05.2002
Poena
604
znam da je cena u razlici od skoro 200dm..
Ali me zanimaju prvenstveno iskustva..
bavim se grafickim dizajnom, webom i slicno
znaci 3d i games me ne zanimaju, bitan mi je jako kvalitetan monitor jer puno vremena provodim ispred njega...
znaci maximalna cena je 350EUR..
ni paru vishe od toga :)..

tnx puno..

p.s. testovi me ne zanimaju, jer nesto je mi je to utisak jednog coveka, ma kako tacan da bio..
interesuju me dugotrajna iskustva i uopste neke preporuke...

i pitanje za testera.. DA LI JE 757DFX ZAISTA TAKO DOBAR ??
on beshe nema 2 linije ???

CrusadeR je napisao(la):
znam da je cena u razlici od skoro 200dm..
Ali me zanimaju prvenstveno iskustva..
bavim se grafickim dizajnom, webom i slicno
znaci 3d i games me ne zanimaju, bitan mi je jako kvalitetan monitor jer puno vremena provodim ispred njega...
znaci maximalna cena je 350EUR..
ni paru vishe od toga :)..

tnx puno..

p.s. testovi me ne zanimaju, jer nesto je mi je to utisak jednog coveka, ma kako tacan da bio..
interesuju me dugotrajna iskustva i uopste neke preporuke...

757DFX je dobar samo za tu cenu koliko kosta(oko250ˆ).Bez obzira na testove(koji su svuda,ali bas svuda ,pristrasni) i karakteristike na papiru,uzmi NEC i uzivaj.Da si poredio 757NF i taj NEC ,onda bih malo razmisljao,ali ovako...

Re: Re: NEC MultiSync FE750+ ili Samsung 757DFX

Ako te zanimaju monitori sa Dimondtron cevkom, onda uzmi Samsung 757NF. Jeftiniji je podosta od NEC-ovog modela koji ne vredi te pare (ako ga poredimo sa NF-om).

Pozdrav:)

Izmedju ta dav stvarno nema ama bas nikakve dileme - NEC!!!!!
Taj samsung (inace ja ga imam) je za klasu losiji od tog nec-a....

NEC cu onda i uzeti..
Hvala svima puno..

1) ludost je dati skoro 150dm vise za 750+ nego za 757NF!
2) opet se porede babe i zabe. slazem se da je nec nesto kvalitetnije izrade, posebno u poredjenju sa ovim ruskim samsunzima. sm i ag monitori imaju odvojene primene, pri cemu su sm monitori mnogo univerzalniji. licno ne bih preporucio ag monitor nikome sem striktno graficki orijentisanim korisnicima - photo shop, igre, filmovi i nista drugo! web design sa slovima i crtama vec ne bih.

ps. simpsone, kako mislis pristrasni? vidi, ni meni nije preterano drago sto samsung drzi rock bottom cene, pa im se tolerisu neke gluposti, ali je cinjenica da, kad su top modeli u pitanju, nijedan monitor ne moze da im prismrdi u odnosu kvalitet/cena. izmedju ova dva konkretna modela, 757nf i 750+, zaista nema neke velike razlike, kao sto rekoh u jednom svom tekstu, one su definitivno u okviru margine greske zbog individualnosti primerka. ja razumem kad neko ima trip "nec je nec" i ja sam nekad bio mlad ;), ali dati 150dm za to je, ponavljam, ludost!

CrusadeR je napisao(la):
ja ga imam na stolu. :cool:
nema linije, sta ce mu? ;)

Briga mene za to sto je NEC NEC, cinjenica stoji i ona je ta da NEC ipak jeste NEC :)...

A mislim da je sto neko kaze, lako uzeti novi HD i dokupiti jos memorije i slicno, ali oci ne mozes dokupiti..
zato mi je bitno da je proizvod kvalitetniji..
Terao bi ga u 1280x1024 @ 85HZ.. ili 80.. pa cak i 75h..
A ipak malo mi je tesko da poverujem da 757DFX ima kvalitetniju sliku i boje od NECa.. to ipak tesko

A zasto ne bi NEC preporucio graf. dizajnerima ?..

Bahati [SiD] je napisao(la):
1) ludost je dati skoro 150dm vise za 750+ nego za 757NF!
2) opet se porede babe i zabe. slazem se da je nec nesto kvalitetnije izrade, posebno u poredjenju sa ovim ruskim samsunzima. sm i ag monitori imaju odvojene primene, pri cemu su sm monitori mnogo univerzalniji. licno ne bih preporucio ag monitor nikome sem striktno graficki orijentisanim korisnicima - photo shop, igre, filmovi i nista drugo! web design sa slovima i crtama vec ne bih.

ps. simpsone, kako mislis pristrasni? vidi, ni meni nije preterano drago sto samsung drzi rock bottom cene, pa im se tolerisu neke gluposti, ali je cinjenica da, kad su top modeli u pitanju, nijedan monitor ne moze da im prismrdi u odnosu kvalitet/cena. izmedju ova dva konkretna modela, 757nf i 750+, zaista nema neke velike razlike, kao sto rekoh u jednom svom tekstu, one su definitivno u okviru margine greske zbog individualnosti primerka. ja razumem kad neko ima trip "nec je nec" i ja sam nekad bio mlad ;), ali dati 150dm za to je, ponavljam, ludost!
Ma i ja se slazem da izmedju 757NF i FE750+ ,nema neke razlike u SLICI.Ono gde ima ,i to ogromne razlike,je procenat skarta.Moje iskustvo sa NF-om je KATASTROFALNO,a o tome je bilo reci i ranije,pa ne bih da se ponavljam.
Ono o cemu govorim u vezi sa testovima hardvera je, da svuda presudnu ulogu igra cena!!!Pa ljudi,ima nas ovde takvih kojima cena za monitor nije presudna.Monitor je onosto ti se najduze zadrzi na stolu.Jedini komad hardvera koji se da popraviti.Kupuje se da sluzi par godina i 100-150€ vise nebi trebalo da bude presudno.Bolje je uzeti vrhunsku 15-icu nego djubre 17 ili 19'.Pogledaj samo sve koji u imenu sadrzi "S" ili "E".Pa to izgleda kao da se svi proizvodjaci potpisuju na jedno te isto djubre.Licno sam pokusao sa vecinom Samsung-a.Najveci utisak na mene je ostavio 950p iako nije flat.A generalno,sta mi najvise smeta kod Samsunga(a takav je i SONY) je nerealan prikaz boja.Ljudima ta zasicenost prija i odaje utisak lepse slike,ali nije prirodno.Ako od vrhunskih zvucnika trazimo sto verniju reprodukciju zvuka,sto da od vrhunskih monitora netrazimo max. sliku?
I na kraju.Ne palim se ja na to "NEC je NEC".Imam NEC a palim se na ADI.Nekom ovo zvuci tuzno,zar ne?:D

CrusadeR je napisao(la):
Briga mene za to sto je NEC NEC, cinjenica stoji i ona je ta da NEC ipak jeste NEC :)...

A mislim da je sto neko kaze, lako uzeti novi HD i dokupiti jos memorije i slicno, ali oci ne mozes dokupiti..
zato mi je bitno da je proizvod kvalitetniji..
Terao bi ga u 1280x1024 @ 85HZ.. ili 80.. pa cak i 75h..
A ipak malo mi je tesko da poverujem da 757DFX ima kvalitetniju sliku i boje od NECa.. to ipak tesko

Sto se ociju tice, nemoj da brines. Taj samsung ce sigurno isto da ti cuva oci kao i NEC. Po mom misljenju, ne vredi tih 150DM vise. Bolje da ih dodas pa da kupis SAMSUNG 19"

E vidis bas to sto se ociju tice ovaj Samsung sto ja imam 757 dfx, a bogami i 755 dfx su totalno njesra. Nedelju dana posto sam ga uzeo isao sam kod ocnog, ne mogu nocu da radim na njima boli me glava.
Tacno je sto simpson kaze, ta prica sa zvukom i slikom, jednostavno nije prirodno.
Moja preporuka ako mozes izbegni Samsung, ja se s ovim mojim samo nerviram. Doduse ne znam kako izgleda taj Nec, al sam video nf i on mi je los(naporan).

CrusadeR je napisao(la):

:wave; a da ti skoknes ovde? ;)

simpson H je napisao(la):
Ma i ja se slazem da izmedju 757NF i FE750+ ,nema neke razlike u SLICI.Ono gde ima ,i to ogromne razlike,je procenat skarta.Moje iskustvo sa NF-om je KATASTROFALNO,a o tome je bilo reci i ranije,pa ne bih da se ponavljam.
right on, man! ;) samsung se zaista igra u poslednje vreme, ali cinjenica je da dva monitora sa identicnom cevkom ne mogu mnogo da se razlikuju, posebno ako se radio o dva renomirana proizvodjaca. ja razumem da se ljudi brinu za oci, ali zabluda je da ce ih bilo koji monitor sacuvati 100%. kako god okrenes, tebi su oci u grcu jer gledas konstantno na istu razdaljinu i pritom u izvor svetlosti. ja nisam imao vremena da testiram dal dfx ili nf vise kvare oci, iz prostog razloga sto je rok za tekst mnogo manji od 5 god.;)

ma divno ;)..
odlucio sam se za NEC.. :) after all..

Ko jos nisi uzeo NEC-a, otidji do Adacoma i pogledaj ViewSonice.
Ja sam izmedju NEC, LG, Sony, ViewSonic i Samsung IFT i NF monitora izabrao upravo ViewSonic.

NEC-ovom modelu FE750+ odgovara ViewSonic PF775.
Ista DiamondTron cevka.

Inace, ne zelim da zvuci kao da nesto ne volim NecLine, medjutim moja kupovina je isla nekako ovako, a vi izvucite zakljucke.

Uzeo sam NEC-a, odneo kuci, video da mu je geometrija daleko od savrsene. Sutradan otisao da ga vrnem tj. zamenim a ovi ladno nisu hteli ni da cuju za "otpakivanje jos jednog monitira".
Tu im se ja zahvbalim i uzmem pare.
Odem do Adacoma, u toku tri dana pogledam 8 razlicitih ViewSonica i naravno odaberem najbolji.
Razlika u ceni je bila 20 DM, a verujem da je sada i 100 DM otisao bih prvo u Adacom.

Toliko.

Pozdrav

Sasa koliko si platio taj VS??

pozdrav i fala:wave;

i mene zanima koliko si ga platio
i moze neki telefon od Adacoma
posto im sajt ne radi..

ima li jos ko od vas ViewSonic PF775 da kaze neke utiske i slicno...

Takodje zainteresovan za Viewsonic , cena , kvalitet ...
Inace koji je to model , na sajtu Viewsonic spominje PF77 koji ima bandwidth 200 MHz kao i PS775 sa 150 MHz ???
Dakle , PF775 ne postoji !

Pozdrav , Misaboom

P.S. Samsung 757dfx i 757p imaju bandwidth 250 MHz ...

O.K. to je bilo pod Non-current CRT's ...
Ako bi ipak mogla neka cena i utisak ?

Misa...boom

MichaelZ je napisao(la):
O.K. to je bilo pod Non-current CRT's ...
Ako bi ipak mogla neka cena i utisak ?

Misa...boom

Imao sam ja priliku u vise navrata da testiram doticnog. To je bilo u vreme 700NF-a medju kojima je bilo IZRAZITO malo skart primeraka (sa 757NF-om se situacija drasticno menja :( ). Razlike izmedju ta dva su bile minimalne (drzao sam ih jednog do drugog). 700NF je imao za nijansu losiju geometriju i nista vise. Kvalitet slike u svim rezolucijama je bio na vrhunskom nivou. Ukoliko se radis puno sa grafikom, imas pare - PF775 je odlicno resenje (kod viewsonic-a skart primeraka, maltene nema). U suprotnom, bolje uzmi 757NF ili dodaj jos para za 959NF...

Pozdrav

Uzimam ViewSonic PF775 cena je 375EURa, bez poreza...

2,3 o ViewSonic-u ...

Pozdrav CrusadreR-u ...

O ViewSonicu ... ono sto me je sem kvaliteta izrade, niskog broja otkaza uvek privlacilo ka ViewSonic monitorima, je nesto sto definisem kao najprirodniji prikaz slike na CRT monitorima (placena reklama Adacoma prim. aut.:)). Mislim da ova ocena ide dalje od subjektivnosti jer posle visegodisnjeg rada na ViewSonic monitoru, a zatim prelaska na skuplje Samsung i Philips modele koji su doneli bolje performanse, paznju mi je uvek privlacila njihova slika, meni neodgovarajuca (nije da ih ne koristim, daleko od toga). Razlog njihove nepopularnosti, po meni, iskljucivo lezi u cenovnoj politici koju diktira Adacom i losem marketingu, naravno (ukoliko se nesto nije promenilo)oni su jedini prodavci/distributeri u yu ...

Re: 2,3 o ViewSonic-u ...

Ja sam svog VS-a, u martu prosle godine platio 780 DM.
Mada, realna cena mu je tada u Adacomu bila 840. Ovo je bila VP.

Ne znam kakvo je stanje sada sa cenom, ali ako je 375E sto kaze Crusader, i ako je to MP, kapiram je odlicnom.
To je oko 730 DM ili manje. Inace, ViewSonic monitori imaju 3 godine garancije, smrde u ERC-u za Samsung kod nas ovde daju samo 1 god. Nec ima 2 ili 3, nisam siguran.
757NF u MP bi trebalo da kosta oko 310-330 E, a NEC je oko 340.
Dakle, ja znam da bih i sada uzeo VS :)

Inace, PF77 je isto sto i PF775 samo sto ima I DVI ulaz.
To mu daje i pogodnost da ga je moguce istovremeno zakaciti na dva kompa i u toku rada brzo menjati sa kog kompa zelite prikaz.
U "moje vreme" PF77 je kostao 840 DM VP, 900 DM MP pa sam ga ipak zaobisao :)

Pozdrav!

definitivno uzimam viewsonica :).. bez ikakvih promena vishe :)..
hvala svima puno, stavise ja sam hteo viewsonica ali na pcberzi mi nije davao da neka firma doticne ima..

imas pivo/sok sasa ili sta vec :) sto si mi rekao za adacom.. :)

NEC definitivno. Iz iskustvacheers

Evo.. javljam se sa ViewSonic PF775 monitora :).....................

ViewSonic rocks :)

Bas si brz! Da nisi isao u Ameriku po monitor? :p cheers

Nazad
Vrh Dno