Šta je novo?

Nec Fp955

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Recite mi da li se isplati uzeti NEC FP955 19" monitor za 1600 DM?
I da li neko zna kakav je SONY CPD G400

pozdrav
Mipko

Ne isplati se. Sony je zver.

G400 i pored izuzetnog kvaliteta spada u veterane. Noviji monitori iz npr. Viewsonic-a su po nekim opcijama ipak bolji izbor...

Ma OK je ViewSonic, medju prvih pet sigurno, al Sony je Sony.

Kupio sam FP955 i mislim da sam pogresio. Do sada sam koristio NEC i bio vise nego zadovoljan. No, FP955 je pokazao dve slabosti:
1. slika oko desne ivice ekrana je malo tamnija
2. povremeno se pojavi horizontalna strafta uz desnu ivicu ekrana (meni se nije desilo) koja se uklanja blagim UDARANJEM monitora ??? (pogledati na linku koji prilazem dole)

Na zalost nisam bio strpljiv da sacekam vase odgovore... Probacu da ga zamenim za drugi ali koliko sam procitao svi njihovi modeli za Evropu su jednom recju DJUBRE (prave se u mexicu).

Ako ga ne zamenim ostavicu ga kao drugi monitor, a prvi ce definitivno biti Hitachi.

Evo vam koristan link gde imate najbolji test Monitora - korisnici ih ocenjuju.

http://computers.cnet.com/hardware/...1&ob=1&qt=&qn=&F1=0&F4=8&F7=1&F8=0&F9=2&F11=0

Dakle da rezimiram. NEC FP955 ni pod razno za te pare (ja sam se zeznuo) bolje je uzeti Sony.
I jos jedno pitanje da li kod nas u Yugi zavrsava skart roba ? jer mi je nekako nelogicno da uz sve poreze i carine budemo "samo malo" skuplji od zapada?

pozdrav
M

Nazad
Vrh Dno