Imam NEC-ov CDRW pisac NR-7800A (ATAPI, 16x10x40x, originalni firmware 1.31, BurnProof), koji od nedavno pravi probleme u 16x rezimu. Naime, gotovo nikad ne uspe da nareze CD do kraja na 16x (koristim Verbatim i Maxell 24x kompatibilne CDR diskove), a interesantno je da poruka greske varira od obicnog "WRITE ERROR"-a (jednom) do "COULD NOT PERFORM FIXATION"-a (najvise puta) a ja nemam pojma sta da radim (osim da diskove rezem sporije, jer na 10x, 8x i 4x sve radi perfektno). Imam instaliran WinXP, VIA 4in1 4.40, Nero 5.5.9.0, i nijedan drugi CDR program da ne bi doslo do moguceg konflikta izmedju CDR drivera razlicitih programa. Masina je Asus A7V133C, Duron700 koji se znoji na 933MHz (stabilan 100%), 384MB RAM i Quantum+ AS 20GB. Hard Disk je Primary Master ATA100 a NEC CDRW je Secondary Slave ATA33 zbog Rack-a. Diskove uvek rezem preko privremenog Image fajla na hard disku. XP-ova podrska za pisanje CD-a je iskljucena. Na ovom istom sistemu sam do nedavno bez problema koristio 16x! E sad, da li:
- da budem ponosan sto sam kupio shit i da rezem sporo
- da menjam Windows na 9X/ME/2K
- da cistim laser lens (rucno, ne sa lens cleaner diskom)
- da izmlatim prodavca sto rece "istog su kvaliteta k'o Teac pisaci" (never)
Unapred hvala! boom
- da budem ponosan sto sam kupio shit i da rezem sporo
- da menjam Windows na 9X/ME/2K
- da cistim laser lens (rucno, ne sa lens cleaner diskom)
- da izmlatim prodavca sto rece "istog su kvaliteta k'o Teac pisaci" (never)
Unapred hvala! boom