Šta je novo?

NEC 7700 i buffer

Zlatiborac

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Problem je sledeci. Dok pre nekih nedelju dana rezach je radio savrsheno. Kao shto znate on je 12x pa je i na tim brzinama i radio. Ponekad i nize, sve zavisi od vrste CD-ova koje sam koristio. Ali sada se javio problem. Naime kada zapochnem rezanje u Nero-u ili WINonCD-u on javi da je rezanje pochelo na 12x. Ali tada pokazatelj (koji je nekada uvek bio ful; u najgoroj varijanti 96%; u NERO-u toj je onaj najmanji pokazatelj), pochinje da sheta kao lud. Od 100% pa skoro do 0. Ja se nesecam da sam bilo shta instalirao shto bi imalo veze sa performansama rezacha. Chachkao sam po BIOS-u ali nije imalo uspeha. Da li je iko imao ovakvih problema, i da li da shaljem ovo na garanciju. Da napomenem da sam mozda sa njim dosada narezao nekih 40-50 diskova.

Koji OS koristis? Ako je Windows XP, on ume iz cista mira da iskljuci DMA uredjajima, a deluje da je kod tebe bas takva situacija.

Operativni sistem je 98-ica. Ne znam shta da radim. Odoh na VIA-in sajt da skinem nove 4in1 drajvere pa cemo da vidimo. Ako neko ima josh koju sugestiju.......

Da bi rešio taj problem isključi DMA za rezač u device manager-u.

OK to je proradilo. Znachi kada sam iskljuchio DMA sve radi super! Ali sada je pitanje shta se desilo. Naime pre sam rezao sa ukljuchenim DMA, ali sada to nece. Shta se desilo. Da li su u pitanju 4in1 drajveri ili shta. Poshto sam pre imao problema sa teac-om (nije hteo da reze dok nisam spustio muzichku i modem za po PCI slot "nadole"). Shta je sad? Ima li iko pametnu ideju???

Zlatiborac je napisao(la):
OK to je proradilo. Znachi kada sam iskljuchio DMA sve radi super! Ali sada je pitanje shta se desilo.
Vidi, meni Teac 16x sa ukljucenim DMA zakucava NERO na BX ploci, pa sam ga iskljucio, i ne razmisljam previse o tome :)

Vrh Dno