Šta je novo?

nec 52x

knez

Čuven
Učlanjen(a)
05.05.2002
Poena
609
zanimaju me vasa iskustva sa ovim cd-romom, tj. kako cita diskove i koliko je izdrzljiv?

Da li je mozda bolje uzeti polovnog teac-a 40x ili je nec ipak bolji izbor?

Nec 52X nije los izbor.Neke moje izgrebane diskove je bolje citao neko
teac 24X rezac.Ali zato je izuzetno zahtevan(kada ubacujes disk,sve sa zamrzne,a nekad ume i da skuca masinu-inace sve je ovo na celu na 450MHz,tako da ako imas brzu/bolju masinu ovo ti se najverovatnije nece desavati).Jedini problem je usporena audio extracija na 22X,dok na rezacu ide do 36X(a na citacima teac bez update firmware-a ide do 8X).
Inace nec ne zaustavlja svoje motore kada dugo ne radis sa cd-om,tj.samo ih uspori(bar tako kaze neroov drivespeed).Jedino sa ovim necom mozes da divx film od 700MB iskopiras na hard za menje od 2 minuta(sa samsungovim medijima),i tu je dosta brzi od teac-a kome treba 30s vise.

Sto se velikih fajlova tice, ok je... al' pri kopiranju gomile malih fajlova, uspori se neverovatno. Npr. pri setup-u WinXP-a primetno je usporenje pri prvom kopiranju fajlova (u odnosu Teac 40x), uz to je i dosta bucniji, i sto rece jedan drugar, kada se zatvaraju vratanca, kao da se fioka zatvara (klap! :) ).

Po meni je bolji izbor Teac 40x.Cuo sa od prodavca hardware (lokalnog) da Nec 52x i nije neki izbor ,a Teac je ipak Teac pa makar i povovan.
;) ;) ;)

Pera je napisao(la):
Sto se velikih fajlova tice, ok je... al' pri kopiranju gomile malih fajlova, uspori se neverovatno. Npr. pri setup-u WinXP-a primetno je usporenje pri prvom kopiranju fajlova (u odnosu Teac 40x), uz to je i dosta bucniji, i sto rece jedan drugar, kada se zatvaraju vratanca, kao da se fioka zatvara (klap! :) ).

Sto se tice malih fajlova,negde je brzi,negde sporiji.Ali je zato bucan u radu ,ali za vratanca bas imam suprotno misljenje.Jedan drug koji ima teac40x je dolazio kod mene i rekao kako se vratanca slabije cuju.Inace imam i tecov rezac,i nec tako da mogu reci da se vratanca na nec-u slabije cuju.Na rad neca imam nekih zamerki,ali bolja citljivost mi ih je delimicno uklonila.Jos samo da ovako teac cita bilo bi milina(mada je teac odlican u citanju medija tako da ne bude zabune).Inace,za coveka ce oba citaca lepo obaviti posao,ali ako je cena polovnog teac-a veca od novog nec-a,onda je nec definitivno bolji izbor,dok u suprotnom...

sta mislite o ovome: nasao sam polovnog neca 40x (prodavac kaze ko nov :D) za 50 dm.

Koliko je dobar ovaj nec? Da li je bolje kupiti ovaj nec za 50dm ili je ipak bolje kupiti novog 52x za 80dm ili je ipak bolje uzeti polovnog teaca?

BTW, cd-rom uzimam zato sto imam lg 16x pisaca a koristim ga kao citac.

PS. cuo sam da je lg 52x cak i bolji od neca 52x... istina?

knez je napisao(la):
sta mislite o ovome: nasao sam polovnog neca 40x (prodavac kaze ko nov :D) za 50 dm.

Koliko je dobar ovaj nec? Da li je bolje kupiti ovaj nec za 50dm ili je ipak bolje kupiti novog 52x za 80dm ili je ipak bolje uzeti polovnog teaca?

BTW, cd-rom uzimam zato sto imam lg 16x pisaca a koristim ga kao citac.

PS. cuo sam da je lg 52x cak i bolji od neca 52x... istina?

Ako je stavrno kao nov,onda je teac definitifno bolji izbor.

A ovo za lg nije bas potpuno tacno.U poslednje vreme su se mnogostuko
popravili,citljivost medija je na zavidnom nivou,i brzina je izmedju teac-a,i nec-a.Ako je disk mnogo izgreban,onda kopiranje mnogo vise uspori nego kod nec-a,ili kod teac-a.Inace,ja nemam LG,ali sam probao neke diskove kod druga koji ga poseduje.

Nec

Teac se od pre pola godine sastavlja negde levo i mnogo se kvari
u odnosu na pre
Inace taj nec je u rangu sa pravim teac-om i nema smisla ubacivati
u pricu lg ili samsung,
Ako zelis nesto jeftinije tu je Acer 50X

Isprobao sam lg-ja i probao sam polovnog neca 40x... disk koji lg nije uspeo da procita do kraja, nec je ocitao bez problema... Lg je cak uspeo da zakuca ceo racunar :)
e sada, mozda sam ja naleteo na los primerak lg-ja, s obzirom da se dosta prodaje i da prodavci obicno nemaju reklamacija na njega....

Nazad
Vrh Dno