Šta je novo?

NEC 4550A sa amnezijom

damirt

Čuven
Učlanjen(a)
10.10.2003
Poena
604
Doticni rezac od danas odbija saradnju na svim nivoima kada su DVD diskovi u pitanju. Simptomi bolesti su sledeci:

- odbija da procita 90% diskova koji su do sada rezani njime ... u pitanju je gomila diskova snimljena kao UDF ali nije ogranicen samo na njih. Desava se to da nece ni da "zavrti" disk i prijavljuje ga kao blanko CD-R
- ovo se desava bez uplitanja bilo kakvih programa tipa Nero-a ili virtual drajvova ... cista instalacija WinXP SP2 (reinstaliran zarad probe)
- Nero info tool ne prijavljuje nikakve greske niti postoji bilo kakav konflikt drajvera
- na Win98/Me uspeva da procita diskove koje u WinXP nece ni da zavrti ... od silne gomile isprobanih samo jedan nije hteo da procita ali to moze da bude i los disk

E ovo je nesto sa cime se nikad nisam susreo do sada ... uradio sam i update firmwarea na verziju 1.07 medjutim problem i dalje postoji.
Sumnjam na plocu (optuzbe trenutno bez dokaza).

Any idea?

Proveri DMA, vidi da li je na 2, ali sumnjam da je od toga...

Jesi li uspeo da rešiš problem, pošto je kod mene isti slučaj sa NEC-om 4550?

Isto neće da mi čita i reže dvd-r u winxp 9 od 10 puta, a u 98 hoće.
Imam winxp sp2, asus a7n8x nforce2 i bartona 2500+.
Probao sam i bez nvidia drajvera za ploču, neće ni tako.
Što je najzanimljivije hoće da mi reže dvd-rw 4x.
Čak sam i napajanje novo kupio (CoolerMaster RS-380 380W) pošto sam mislio da je zbog toga i ne vredi.
Poludeću!!! :wall:

Poslednja izmena:
Ako vec radi u 98, onda je i on i ploca OK. Mozda da probas ovo, znam za jedan takav slucaj:
Udji u Nero Info Tool, pa u Drive, i proveri Supported Read Features i Supported Write Features
Nekada se desava da, ako se koristi neki los DVD ili CD, 4550A kao malo zaglupi, pa iz nekog razloga "odchekira" neke vrste medija

Sve je otkačeno osim Mount Rainer načina upisa podataka na DVD+R i HD-DVD-a.
Znači podržava sve.
Najverovatnije je u pitanju rad sa nforce pločom, jer su se mnogi žalili na to.
Danas ga nosim u servis, pa šta bude...

Rešio sam problem.
Na kraju je ipak ispalo da je rezač neispravan, dali su mi novi i šljaka super.
Pozdrav...

Inače to mi je drugi po redu NEC.
Prvo sam imao 3540, pa mi je posle četiri meseca riknuo.
Posle njega 4550, pa se nadam da će ovaj treći lepo da radi.
Treća sreća :)

Auuuuuu pa kome vise verovati...
Isti slucaj sa mojim NEC-on 4550a .. Perfektno narezao 10 dvd-a , crko na 11-om. :p .Pa NEC je vazio za kvalitetnog proizvodjaca.. Jel treba da cekamo da se pojave onda blue-ray ili hd-dvd rezaci da bi bili koliko-toliko sigurni???????

Mass production radi svoje :) Uostalom, previse ocekujete od uredjaja koji kosta 40e, normalno je da je kvalitet opao (drasticno, kao sto se vidi).

Nazad
Vrh Dno