Šta je novo?

NEC 4550A+Nero 6.6.0.13 problem

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Naime, DVD-jeve narezuje samo u Disc-at-once modu, a track-at-once ni ne postoji kao opcija, dok je kod rezanja CD-ova sve normalno. Koliko ja znam, preko DAO moda se ne mogu rezati multisession DVD-jevi, barem meni nije hteo da nastavi sesiju. Kako ovo resiti - firmware ili noviji Nero, ili nesto trece?

Ako kopiras disk ili image,
i tad imas samo u d-a-o, problema nema, to je normalno.
Ako pri rezanju neke kompilacije sa diska nemas t-a-o u opcijama, e onda stvarno postoji problem.

Ne mogu ti nesto posebno pomoci,
imam nec3500 i nero 6.3.1.17 i sve radi super. :)

mozda bi trebao neki noviji nero da probas?

Pa, pre nego sto sam kupio rezac, probao sam nero7, i ne svidja mi se at all.Jel zna neko mozda koja je poslednja verzija iz nero6 serije?
BTW, radi multisession i u DAO, samo sto tada upisuje neki short lead out ili nesto slicno. Nevrmajnd, hocu da ga nateram da radi i u TAO modu.

Nero 6.6.0.18:
ftp://ftp1.mirror.nero.com/Nero-6.6.0.18.exe

Short lead-out vs Standard lead-out thread (DVD) @ CD Freaks:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=125415

Ukratko, vezano za kompatibilnost izmedju obicnog i kratkog lead-out-a:
The short leadout will be written, if the disc is not written in DVD high compatibility mode.
DVD high compatibility mode writes at least 1GB data on the disc, even also if the user data does not contain enough material. In such a case the remaining space is filled with dummy data. Currently there is no need to write DVDs in the high compatibility mode, because only very old standalone player require it.
Therefore short leadout does not specially impact the compatibility of DVD-Video discs.

Short lead-out mozes da iskljucis u Neru > File > Options > Expert Features - Enable generation of short lead out (untickujesh, ako je bilo tickovano).

Poz

Poslednja izmena:
Tnx, Dorry, skinucu 6.6.0.18, pa cu videti

Epa druze ja pre tri dana zamenih DVD 4550a DVD RW bio je star 7 dana, ali poceo da me nervira.Mucio se da reze, a i sto nareze tesko ili nikako ne cita dok kod drugara njihovi 3540 i pioneer 110 citaju. I tako ti ja zamenih neca za pioneer 110D i odma je citao sve sto ovaj nije,a i cena je ista.

Pa jesi li probao da stavis novi firmware, da uklonis neke probleme?!?

Dorry je napisao(la):
Pa jesi li probao da stavis novi firmware, da uklonis neke probleme?!?

Ako mene pitas nisam !Pa to ne radim kada je nov!Ako tada ne valja kada ce!

@proki
Kod mene reze sve dobro, korektno, cita isto dobro (bolje od Lite-On combo koji sam smatrao za sjajan citac), jedino me nervira taj DAO-TAO problem, ali nateracu ga da proradi

Covece, ja odmah cim sam kupio Pioneer 109BK stavio sam novi firmware...

Koliko sam ja video po netu, za 4550 ne postoji zvanicni update firmwarea od NEC-a, postoje samo neoficielni, a posto ja s takvim stvarima nemam iskustva , pitam se vredi li to stavljati?

Vrh Dno