Šta je novo?

Nec 40x

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Imam problem sa mojim starim dobrim NEC-om 40X.Zakacen je kao slave na drugoj IDE grani i poslednja 3-4 meseca mi pravi probleme sa citanjem.Novi disk koji narezem bilo gde (na mom Teac 8X ili na bilo kojem rezacu) nece da iskopira.Znaci svaki procita i tu nije problem ali se kod kopiranja javi greska dok to Teac sve savim lepo i bez muke kopira.Cistio sam ni to nije pomoglo; isto mi se desavalo na Win98 Win2000 Win XP; RH8.0 mandrake 9.0.Onda mi je palo napamet da mu ogranicim transver na PIO 4 mod u BIOS-u.E to mi je pomoglo i on sada prilicno dobro radi ali me interesuje kave to veze ima sa PIO modom ako je I ploca KT133A i on napravljeni za UDMA 33 protokol.Rezac je postavljem kao master ali i on je PIO 4.Zna li neko sta moze da bide uzrok ovime?:D

ogranicim transver na PIO 4 mod u BIOS-u.E to mi je pomoglo i on sada prilicno dobro radi ali me interesuje kave to veze ima sa PIO modom ako je I ploca KT133A i on napravljeni za UDMA 33 protokol.Rezac je postavljem kao master ali i on je PIO 4.Zna li neko sta moze da bide uzrok ovime?:

I kod mene se desil slicna stvar sa Nec-om 32. U UDMA modu radi ocajno ako uopste radi, ali kada ga Win XP sam prebaci u Pio radi savrseno.

Vrh Dno