Šta je novo?

Nec 3540a/3550a/4550a

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Znam da je bilo mnogo price na ovu temu.
Sad gledam cenovnik nesto i nadjem ova tri modela istog proizvodjaca sa cenama od 46-50eur, znaci razlika minimalna (zanemarljiva). Nosece (nominalne) karakteristike su skoro identicne pa me zanima sustina:

koji od ova tri (znaci kad je NEC u pitanju) je preporuka?

drugo, bolji ili losiji od pioneer110? (kada je generalna primena u pitanju pisanje/citanje/buka/brzina)

Poslednja izmena:
Paz ovako 3540A je malo stari od 3550a i 4550a. 4450a ima podrshku za dvd-ram a 3550a je isti kao 4550a samo bez te podrske.
Opet razlika izmedju 3540a i 3550a je izgleda minimalna...ne znam tachno koliko u specifikacijama al' verovatno su neshto menjali hw. Praktichno 3550a je napravljen na osnovu 4550a.

Shto se tiche pioneer-a situacija je slichna 110 ima podrshku za dvd-ram a 110d je nema kao 35xx i 45xx kod nec-a.

Moj savet ti je ako ti ne treba dvd-ram da uzmesh ili nec 3550a ili 110d. E sad ako ti nije zao za 3-5 evra vishe onda uzmi 4550a koji moze da ima kasnije bolju podrshku u vidu novijeg firmvera za buduce medije. 110 bez d ne znam da li ima negde i obichno mozesh da dodjesh u situaciju da i onaj ko ti prodaje ne zna razliku izmedju 110 i 110d pa da ti proda 110d umesto 110 za vecu cenu..:)

Inache ja treba da uzmem sebi jedan 4550a..

Poslednja izmena:
Uzeh NEC... Ali, nisam siguran koliko 'normalno' radi ??
Ima problema sa prepoznavanjem medija...
evo, sada sam malo isprobavao kako guta razne medije...
situacija sledeca: od 15 diskova, 5 nece da prepozna...
dakle: 7x verxb8x, 2x verb16x, 2x titanium8x, 2x datawrite8x, 2x ridisc8x... 3x verbatim8x, i po 1x datawrite i titanijum nece da prepozna...
Ostali prolaze...
Narezao sam 2 verbatima i jedan ridisc, i nijedan od ta tri diska NEC nije mogao da prochita, dok LG ih chita iz prve...

Da li je NEC toliko losh u chitanju ili je samo do ovog primerka??
Da li da odmah idem da reklamiram ovaj moj rezach ili je neshto do mene (neki 'drajveri' mozda?)

U svakom sluchaju, jedino shto mogu da pohvalim NEC je shto je bukvalno nechujan... mada me brine onaj donji 'usisnik' zbog prashine...

E i ja uzeh NEC-a 4550a...Meni se ne chini da je tako nechujan.
Dobio sam crni...da li to ima neke veze....mada ja mislim da nema.

Silent....probaj da ga fleshujesh na noviji firmware..1.07 mozda ce da radi bolje sa nekim medijama.

@ivica

ni meni se ne cini bas da je "necujan", stavise nije bas kao LiteOn aerodrom, al tu je negde, bucan je do jaja (a u skoro svim recenzijama su se kleli da je "tih")
al zato citanje.....cita stvarno ko besan i po pitanju brzine i citanja

lm, kod mene je bukvalno nechujan... ali zato ne chita :(

4 Ivica: hvala na savetu, to sam i planirao, ali zar tako ne gubim garanciju (p.s. kupljen je juche, tako da planiram da ga zamenim)...
poz.

Evo, upravo se vratih iz servisa... NEC shljaka perfektno...
Fleshovan je, ali to nije reshilo probleme, jer je problem izgleda nedovoljno jako napajanje... Na drugoj mashini je sve diskove koje kod mene nije hteo, prochitao iz prve... Dakle, ostaje mi samo da nabavim neko jache napajanje...

Poslednja izmena:
Ja nemam takvih probelma ..meni je on u USB 2.0 fioci..
Radi..a inache ne rezem neke shkart diskove

Ja imam 4550 i veoma sam zadovoljan!

srezao sam 50tak diskova do sada na njemu ALI 2 su mi pukla
kada sam ih okrenuo na stranu gde je zapis video sam da kao da se LASER iskljucio pred kraj i na manje od 1mm kao da nije nista upisano ?!?!?! fw je 1.07
Imam 4HDDa u racunaru (sto stari, sto novi), 4550 i 3520 i Chieftec 360W napajanje. Da li je to mozda problem

usput kako transparentno koristiti RAM diskove (npr iz Total Commandera)
procitao sam da su varijante Nero InCD ili neki Panasonic driveri

Vrh Dno